Canon CanoScan 8800F Спецификации

Тип

Скенер со рамно лежиште и со адаптерска единица за филм

Елемент за скенирање

CCD 6-линиска боја

Извор на светлина

Бела LED, рефлективна и FAU

Оптичка резолуција

4800x9600dpi¹

Изборна резолуција

25 - 19200dpi

Интерфејс

USB2.0 Hi-Speed

Градација на скенирање (боја)

48 bit-а влез -> 48/24 bit-а излез

Градација на скенирање (сиви нијанси)

48 bit-а влез -> 16 bit (само скенирање филм) / 8 bit-а излез

ОПТИЧКА ГУСТИНА

Максимална големина на документ

A4 / писмо [216 x 297mm]

Копчиња за скенирање EZ

7 копчиња (PDF x 4, КОПИРАЊЕ, ФОТО/ФИЛМ, E-ПОШТА)

Брзина на предскенирање

Прибл. 3 сек¹²

Брзина на скенирање (боја)

1,0 мсек./ред (300 dpi), 12,1 мсек/ред (4800dpi)

Брзина на скенирање (сиви нијанси)

1,0 мсек./ред (300 dpi), 12,1 мсек/ред (4800dpi)

Брзина на скенирање (црно-бело)

1,0 мсек./ред (300 dpi), 12,1 мсек/ред (4800dpi)

Брзина на скенирање (A4, 300dpi, боја)

Прибл. 7 сек

ТИП НА ФИЛМ

Ракување со филм

35 mm лента (негатив/позитив) /12 кадри


Слајд (негатив/позитив) /4 кадри


Филм формат 120 / макс 6x22cm (само филмска лента)

Карактеристики на скенирање филм

Технологија FARE ниво 3 (автоматско ретуширање и подобрување филм) со реконструкција на боја, корекција на зрнетост, корекција на заднинско светло.

ВКЛУЧЕН СОФТВЕР

Напојување

AC адаптер

Потрошувачка на енергија

18 W макс (при работа);


1,5W (подготвеност)


1,0W (исклучен)

Димензии

272 x 479 x 100mm

Тежина

Прибл. 4,2kg

Опсег на работење (температура)

10 ºC до 35 ºC

Опсег на работење (влажност)

10% до 90% RH (20% до 80% RH за скенирање филм), без формирање кондензација

Барања за оперативен систем

Windows 2000/XP/Vista


Mac OS X v 10.2.8~v 10.4¹

Вклучени делови

Вклучен софтвер: ScanGear, MP Navigator EX, Solution Menu, OmniPage SE, ArcSoft PhotoStudio, Presto! PageManager (само ПЦ), елементи од Adobe Photoshop, SilverFast SE

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се предмет на промена без најава

CanoScan и ScanGear се заштитни знаци на Canon Inc. Microsoft, Windows, и логото на Windows се заштитни знаци,

или регистрирани заштитни знаци на корпорацијата Microsoft во Соединетите Американски Држави и/или други земји

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните компании

Спецификација CEL 1.0

Фуснота

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на семплирање на хардверот, базирано на стандардот ISO 14473.

¹ Најголема брзина кај USB 2.0 Hi-Speed на компјутер со Windows. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено


² Времето на обработка не е вклучено

¹ Scan speed indicates the time measured between pressing the scan button of the scanner driver and the on-screen status display turns off. Scan speed may vary depending on system configuration, interface, software, scan mode settings and document size

¹ SilverFast SE е компатибилен со Windows 2000/XP/Vista и Mac OS X v 10.3~10.4