Canon CanoScan 9000F Спецификации

Тип

Скенер во боја со рамно лежиште и адаптерска единица за филмови

Елемент за скенирање

CCD 12-линиски бои

Светлосен извор

Бела LED диода

Оптичка резолуција

9600×9600dpi (филм)¹


4800×4800dpi (рефлективни документи)¹

Резолуција со можност за избирање

25 - 19200dpi

Интерфејс

Hi-Speed USB

Градација на скенирање (во боја)

48-битен влез -> 48/24-битен излез

Градација на скенирање (тонови на сиво)

48-битен влез -> 16-битен (само скенирање на филмови) / 8-битен излез

OPTICAL DENSITY

Максимална големина на документ

A4 / писма [216 x 297mm]

EZ копчиња за скенирање

7 копчиња (PDFx4, автоматско скенирање, копирање, е-mail)

Брзина на прегледување

Прибл. 3 сек.¹

Брзина на скенирање (во боја)

1,2 мсек./ред (300 dpi), 12,1 мсек./ред (4800dpi)¹

Брзина на скенирање (тонови на сиво)

1,2 мсек./ред (300 dpi), 12,1 мсек./ред (4800dpi)¹

Брзина на скенирање (црно-бело)

1,2 мсек./ред (300 dpi), 12,1 мсек./ред (4800dpi)¹

Брзина на скенирање (A4, 300dpi, во боја)

Прибл. 7 сек.¹

FILM TYPES

Film Handling

35mm филм (негатив/позитив)/12 кадри, 35mm слајдови (негатив/позитив)/4 кадри, филм со формат 120 макс. 6 x 22cm (само филм)

DRIVER AND TOOLBOX FEATURES

Вклучен софтвер

ScanGear, MP Navigator EX, ArcSoft PhotoStudio, SilverFast SE, Adobe Photoshop Elements

Напојување со енергија

AC 100-240V, 50/60 Hz

Потрошувачка на енергија

прибл. 15W (при користење)


прибл. 0,9W (во режим на подготвеност)


прибл. 0,5W (кога е исклучен)

Димензии

прибл. 270 x 480 x 111mm

Тежина

прибл. 4,6kg

Опсег при користење (температура)

10 степени C до 35 степени C

Опсег при користење (влажност)

10% до 90% RH (20% до 80% RH за скенирање филмови), без формирање кондензација

Поддржани оперативни системи

Windows 8 (32 и 64-битен)


Windows 7 (32 и 64-битен)


Windows Vista (32 и 64-битен)


Windows XP (32-битен)


Windows 2000


Mac OS X 10.4.11 - 10.8

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

CanoScan и ScanGear се заштитени знаци на Canon Inc. Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитени знаци

или регистрирани заштитени знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните респективни компании.

Фуснота

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци, врз основа на стандардот ISO 14473.

² Времето за претходна обработка не е вклучено

¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C тест табела A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот. Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

¹ Најголема брзина кај Hi-Speed USB на Windows PC. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено

¹ Најголема брзина кај Hi-Speed USB на Windows PC. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено

¹ Најголема брзина кај Hi-Speed USB на Windows PC. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено