Canon CanoScan 9000F Mark II Спецификации

Тип

Скенер со рамно лежиште и адаптер за филмови

Елемент за скенирање

CCD 12-линиски бои

Светлосен извор

Бела LED диода

Оптичка резолуција

9600×9600dpi (филм)¹


4800×4800dpi (фотографија и документ)¹

Резолуција со можност за избирање

25 - 19200dpi

Интерфејс

Hi-Speed USB

Градација на скенирање (во боја)

48-битен влез -> 48/24-битен излез

Градација на скенирање (тонови на сиво)

48-битен влез -> 16-битен (само скенирање на филмови) / 8-битен излез

OPTICAL DENSITY

Максимална големина на документ

A4 / писма [216 x 297mm]

EZ копчиња за скенирање

7 копчиња (PDFx4, автоматско скенирање, копирање, е-mail)

Брзина на прегледување

Прибл. 3 сек.¹

Брзина на скенирање (во боја)

1,2 мсек./ред (300 dpi), 12,1 мсек./ред (4800dpi)¹

Брзина на скенирање (тонови на сиво)

1,2 мсек./ред (300 dpi), 12,1 мсек./ред (4800dpi)¹

Брзина на скенирање (црно-бело)

1,2 мсек./ред (300 dpi), 12,1 мсек./ред (4800dpi)¹

Брзина на скенирање (A4, 300dpi, во боја)

Прибл. 7 сек.¹

FILM TYPES

Film Handling

Филмска лента од 35mm (негатив/позитив): 12 кадри


Слајдови од 35mm (негатив/позитив): 4 кадри


Филм со формат 120 макс. 6 x 22cm (само филмска лента)

DRIVER AND TOOLBOX FEATURES

Вклучен софтвер

ScanGear, Scan Utility, My Image Garden

Напојување со енергија

AC 100-240V, 50/60 Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл. 0,5 W (пасивен режим)


Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 0,9 W (исклучена лампа за скенирање)


Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 0,9 W (исклучена лампа за скенирање)


Време за премин во режим на подготвеност: 1 минута


Скенирање: прибл. 15 W

Димензии

прибл. 270 x 480 x 111mm

Тежина

прибл. 4,6kg

Опсег при користење (температура)

10-35 степени C

Опсег при користење (влажност)

10% до 90% RH (20% до 80% RH за скенирање филмови), без формирање кондензација

Поддржани оперативни системи

Windows 10 (32 и 64-битен)


Windows 8 (32 и 64-битен)


Windows 7 SP1 (32 и 64-битен)


Windows Vista (32 и 64-битен)


Windows XP SP3 (32-битен)


Mac OS X 10.6.8 - 10.8

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

CanoScan и ScanGear се заштитни знаци на Canon Inc. Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани трговски знаци на Microsoft

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

CanoScan и ScanGear се заштитни знаци на Canon Inc. Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани трговски знаци на Microsoft

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Фуснота

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци, врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, големината на скенирањето е ограничена (максимална оптичка резолуција за скенирање на A4 формат изнесува 3800dpi).

¹ Времето за претходна обработка не е вклучено

¹ Најголема брзина кај Hi-Speed USB на Windows PC. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено

¹ Најголема брзина кај Hi-Speed USB на Windows PC. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено

¹ Најголема брзина кај Hi-Speed USB на Windows PC. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено

¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C тест табела A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот. Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци, врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, големината на скенирањето е ограничена (максимална оптичка резолуција за скенирање на A4 формат изнесува 3800dpi).

¹ Времето за претходна обработка не е вклучено

¹ Најголема брзина кај Hi-Speed USB на Windows PC. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено

¹ Најголема брзина кај Hi-Speed USB на Windows PC. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено

¹ Најголема брзина кај Hi-Speed USB на Windows PC. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено

¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C тест табела A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот. Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.