Canon CanoScan LiDE 100 Спецификации

Тип

Скенер со рамно лежиште

Елемент за скенирање

CIS

Извор на светлина

3-бои (RGB) ЛЕД

Оптичка резолуција

2400x4800dpi ¹

Изборна резолуција

25 - 19200dpi

Интерфејс

USB со голема брзина

Градација на скенирање (боја)

48 bit-а влез -> 48/24 bit-а излез

Градација на скенирање (сиви нијанси)

16 bit-а влез -> 8/ bit-а излез

ОПТИЧКА ГУСТИНА

Максимална големина на документ

A4 / Летер [216 x 297mm]

Копчиња за скенирање EZ

4 тастери (PDF, КОПИРАЊЕ, ФОТО, E-ПОШТА)

Брзина на предскенирање

Приближ. 14 сек ¹

Брзина на скенирање (боја)

5,5 мсек/линија (300 dpi), 16,9 мсек/линија (2400 dpi) ¹

Брзина на скенирање (сиви нијанси)

3,7 мсек/линија (300 dpi), 5,6 мсек/линија (2400 dpi) ¹

Брзина на скенирање (црно-бело)

3,7 мсек/линија (300 dpi), 5,6 мсек/линија (2400 dpi) ¹

Брзина на скенирање (A4, 300dpi, боја)

Приближ. 24 сек ¹

УПРАВУВАЧ И КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПАЛЕТИ СО АЛАТКИ

Вклучен софтвер

ScanGear, MP Navigator EX, ArcSoft PhotoStudio

Напојување

Се испорачува преку USB порта

Потрошувачка на енергија

2,5W max (Работи)


1,4W (Во мирување)


11mW (Суспендирано)

Димензии

250x370x40mm

Тежина

приближ. 1,6 kg

Опсег на работење (температура)

5 степени C до 35 степени C

Опсег на работење (влажност)

10% до 90% RH без формирање на кондензација

Барања за оперативен систем

Windows Vista™, XP SP2, 2000 Professional SP4 / Internet Explorer 6,0 / CD-ROM drive / Дисплеј 1024x768


Mac OS X v.10.3.9, v.10.4,v.10,5 / Safari / CD-ROM drive / Дисплеј 1024x768

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се предмет на промена без најава

CanoScan и ScanGear се заштитни знаци на Canon Inc.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на корпорацијата Microsoft во Соединетите Американски Држави и/или во други земји

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните компании.

Фуснота

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на семплирање на хардверот, базирано на стандардот ISO 14473.

² Времето на пред-обработка не е вклучено

¹ Colour document scanspeed is measured with ISO/IEC 24712 Newsletter. Scan speed indicates the time measured between pressing the scan button of the scanner driver and the on-screen status display turns off.Scan speed may vary depending on system configuration, interface, software, scan mode settings and document size etc.

¹ Најголема брзина кај USB со голема брзина на Windows PC. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено

¹ Најголема брзина кај USB со голема брзина на Windows PC. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено

¹ Најголема брзина кај USB со голема брзина на Windows PC. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено

¹ Максимално трошење при скенирање ISO/JIS-SCID N2 (печатен на A4 обична хартија со inkjet печатар) користејќи достапни драјвер режими