Canon CanoScan LiDE 110 Спецификации

Тип

Скенер во боја со рамно лежиште за на маса

Елемент за скенирање

CIS

Светлосен извор

LED со 3 бои (RGB)

Оптичка резолуција

2400x4800 dpi ¹

Резолуција со можност за избирање

25 - 19200 dpi

Интерфејс

Hi-Speed USB

Градација на скенирање (во боја)

48-битен влез - 48 или 24-битен излез

Градација на скенирање (тонови на сиво)

16-битен влез - 8-битен излез

OPTICAL DENSITY

Максимална големина на документ

A4 / писма [216 x 297 mm]

EZ копчиња за скенирање

4 копчиња (PDF, автоматско скенирање, копирање, е-mail)

Брзина на прегледување

Прибл. 14 сек.¹

Брзина на скенирање (во боја)

3,7 мсек. по ред (300 dpi), 16,7 мсек. по ред (2400 dpi)¹

Брзина на скенирање (тонови на сиво)

3,7 мсек. по ред (300 dpi), 5,6 мсек. по ред (2400 dpi)¹

Брзина на скенирање (црно-бело)

3,7 мсек. по ред (300 dpi), 5,6 мсек. по ред (2400 dpi)¹

Брзина на скенирање (A4, 300dpi, во боја)

Прибл. 16 сек.¹

DRIVER AND TOOLBOX FEATURES

Вклучен софтвер

ScanGear, Solution Menu EX, MP Navigator EX

Напојување со енергија

Доставено преку USB приклучок

Потрошувачка на енергија

прибл. 2,5 W со напојување преку USB (при користење)


прибл. 1,4 W (во режим на подготвеност)


прибл. 11 mW (пасивен режим)

Димензии

250x370x40 mm

Тежина

прибл. 1,6 Kg

Опсег при користење (температура)

5 степени C до 35 степени C

Опсег при користење (влажност)

10% до 90% RH (без кондензација)

Поддржани оперативни системи

Windows 8 (32 и 64-битен)


Windows 7 (32 и 64-битен)


Windows Vista (32 и 64-битен)


Windows XP (32-битен)


Mac OS X 10.4.11 - 10.8

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

CanoScan и ScanGear се заштитени знаци на Canon Inc.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните респективни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

Фуснота

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци, врз основа на стандардот ISO 14473.

¹ Времето за претходна обработка не е вклучено.

¹ Најголема брзина кај Hi-Speed USB на Windows PC. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено

¹ Најголема брзина кај Hi-Speed USB на Windows PC. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено

¹ Најголема брзина кај Hi-Speed USB на Windows PC. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено

¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C тест табела A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот. Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.