Canon CanoScan LiDE 120 Спецификации

Тип

Скенер со рамно лежиште

Елемент за скенирање

CIS

Светлосен извор

LED со 3 бои (RGB)

Оптичка резолуција

2400 x 4800dpi¹

Резолуција со можност за избирање

25 - 19200dpi

Интерфејс

Hi-Speed USB 2.0

Градација на скенирање (во боја)

48-битен влез -> 48/24-битен излез

Градација на скенирање (тонови на сиво)

16-битен влез -> 8-битен излез

Максимална големина на документ

A4 / писма (216 x 297mm)

EZ копчиња за скенирање

4 копчиња (PDF, АВТОМАТСКО СКЕНИРАЊЕ, КОПИРАЊЕ, ИСПРАЌАЊЕ)

Брзина на скенирање (во боја)

3,7 мсек/линија (300 dpi), 16,7 мсек/линија (2400dpi)¹

Брзина на скенирање (тонови на сиво)

3,7 мсек/линија (300 dpi), 5,6 мсек/линија (2400dpi)¹

Брзина на скенирање (A4, 300dpi, во боја)

Прибл. 16 сек.¹

Вклучен софтвер

Scan Utility, Quick Menu, My Image Garden

Напојување со енергија

Доставено преку USB приклучок

Потрошувачка на енергија

прибл. 2,5W (при користење, максимум)


прибл. 1,5 W (во режим на подготвеност)


прибл. 11mW (пасивен режим)

Димензии

250 x 370 x 40 mm

Тежина

1,6kg

Опсег при користење (температура)

5 - 35 °C

Опсег при користење (влажност)

10 - 90 %RH, без формирање кондензација

Поддржани оперативни системи

Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista SP1 и SP2 / XP SP3 32-битен


Mac OS X v10.6.8 или понов

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните респективни компании

Фуснота

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци, врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, големината на скенирањето е ограничена.

¹ Најголема брзина кај Hi-Speed USB на Windows PC. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено.

¹ Најголема брзина кај Hi-Speed USB на Windows PC. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено.

¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C тест табела A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот. Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.