Canon CanoScan LiDE 220

CanoScan LiDE 220

Уживајте во брзо скенирање со врвен квалитет во домот со овој извонредно компактен и стилски скенер. Снимајте фотографии и документи со висока резолуција на едноставен начин со опцијата за нивно директно испраќање кон Cloud услуги преку вашиот компјутер.

Придобивки

 • Уживајте во скенирање со висока резолуција до 4800 x 4800 dpi со CIS сензор
 • Снимајте фотографии со исклучителни детали и прецизни бои, благодарение на 48-битната внатрешна длабочина на бои
 • Заштедете време со скенирањето на A4 формати во боја со 300 dpi за само 10 секунди
 • Уживајте во слободата за директно скенирање кон Cloud услуги преку вашиот компјутер
 • Ослободете дополнителен простор на работната маса, благодарение на елегантниот вертикален држач
 • Ракување без напор со 5 EZ копчиња на допир
 • Создавајте PDF документи со повеќе страници со помош на копчињата за PDF на скенерот
 • Подобрувајте го текстот, графиката и сликите во скенираните документи поединечно, со помош на технологијата Auto Document and Photo Fix
 • Поврзете го и напојувајте го преку еден USB кабел за да го минимизирате нередот на работната маса

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon CanoScan LiDE 220

Скенирање со врвен квалитет


Задоволете ги сите ваши потреби за скенирање фотографии и документи во домот без напор со помош на овој брз скенер со врвен квалитет. Тој нуди скенирање со висока резолуција до 4800 x 4800 dpi со CIS сензор. Доловува остар текст, јасни фотографии со исклучително ниво на детали и прецизни бои, благодарение на 48-битната внатрешна длабочина на бои на скенерот. Многу брзо скенирање во A4 формат со 300 dpi за само 10 секунди.

Поврзување со Cloud


Скенирајте и испраќајте висококвалитетни документи и детални фотографии на едноставен начин кон Cloud услуги, како Evernote и Dropbox, преку вашиот компјутер.

Компактен и практичен


Заштедете простор со стил. Извонредно компактниот дизајн со вертикален држач му овозможува на скенерот да зафаќа минимален простор на работната маса и претставува стилски додаток за секој дом. Скенирајте ги сите видови документи на едноставен начин - вклучувајќи и книги - без промени во стилскиот дизајн, благодарение на напредниот вграден капак.

Едноставно ракување со еден допир


Контролирајте го скенирањето на многу едноставен начин, благодарение на 5-те EZ функциски копчиња на допир. Скенирајте фотографии и документи со само едно кликнување на копчето за автоматско скенирање, кое автоматски го препознава оригиналот и соодветно ги оптимизира подесувањата. Создавајте PDF документи со повеќе страници при скенирањето со помош на копчињата за создавање PDF документи, кои можат автоматски да ги подредат страниците, така што нема потреба да се враќате до вашиот лаптоп или компјутер. Правењето копии или испраќањето скенирани документи преку e-mail е подеднакво лесно.

Подобрувања за слики кои заштедуваат време


Обновете ги и подобрете ги вашите фотографии со само едно кликнување. Уживајте во професионални корекции за дел од секундата, автоматско намалување на правта и гребнатините и прекрасно обновување на избледените бои кај старите фотографии со функцијата за отстранување на прав и гребнатини. Освен тоа, можете и поединечно да подобрувате текст, графика и слики во скенираните документи со помош на софтверот Auto Document Fix. Во останатите функции кои заштедуваат време спаѓаат Auto Photo Fix II и Solution Menu EX.

Минимално поврзување со кабли


Минимален неред од кабли на работната маса, благодарение на едниот USB кабел кој служи и за поврзување и за напојување.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon CanoScan LiDE 220, неговите функции и можности.

Scanning resolution in dots per inch

Резолуција на скенирање во точки по инч

Send to cloud

Испраќање кон Cloud

No power connection required

Не е потребно напојување

A4 colour document scan speed

Брзина на скенирање на A4 документ во боја

One touch operation

Ракување со еден допир

Upright scanning

Исправено скенирање

Scan thick documents or magazines

Скенирајте дебели документи или списанија

PDF files creation function

Функција за создавање на PDF фајлови

 • Уред за скенирање – CanoScan LiDE 220
 • USB кабел
 • Вертикален држач
 • CD-ROM за поставување, упатство и други документи, (CD само за Windows)