Canon CanoScan LiDE 25 Спецификации

Тип

Скенер со рамно лежиште

Елемент за скенирање

CIS (контактен сензор за слика)

Извор на светлина

LED (LIDE)

Оптичка резолуција

1200 x 2400¹ dpi

Изборна резолуција

25 до 19200¹ dpi

Интерфејс

USB

Градација на скенирање (боја)

48 bit-а влез, 24 bit-а излез

Градација на скенирање (сиви нијанси)

16 bit-а влез, 8 bit-а излез

ОПТИЧКА ГУСТИНА

Максимална големина на документ

A4 / писмо [216 x 297mm]

КОПЧИЊА ЗА СКЕНИРАЊЕ EZ

Брзина на предскенирање

Приближно16 секунди (A4 документ во боја, без време за калибрирање)

Брзина на скенирање (боја)

16 мсек/ред (600dpi), 32 мсек/ред (1200dpi)

Брзина на скенирање (сиви нијанси)

5,3 мсек/ред (600dpi), 10,6 мсек/ред (1200dpi)

Брзина на скенирање (црно-бело)

5,3 мсек/ред (600dpi), 10,6 мсек/ред (1200dpi)

ВКЛУЧЕН СОФТВЕР

Напојување

Напојување преку USB порта

Потрошувачка на енергија

2,5W работно напојување


1,5W напојување при подготвеност

Димензии

256 x 383 x 34mm

Тежина

Прибл. 1,5kg

Опсег на работење (температура)

5 ºC до 35 ºC

Опсег на работење (влажност)

10% до 90% RH без формирање кондензација

Барања за оперативен систем

За Windows 98, 2000 Pro, Me, XP (Home/Pro Media Center 2004): CPU: Pentium II 300MHz или повисоко. 128MB RAM. USB порта¹, CD ROM единица, High colour (16 bit-а), екран 1024 x 768


За Mac OS X v10.2 - 10.3.x (само домашен режим): PowerPC G3, 128MB RAM, USB порта¹, 32.000 бои, екран 1024 x 768

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се предмет на промена без најава

Брзини на скенирање измерени со режим USB 2.0 Hi-Speed. Само време на скенирање, преносот на податоци не е вклучен

CanoScan и ScanGear се заштитни знаци на Canon Inc.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на корпорацијата Microsoft во Соединетите Американски Држави и/или во други земји

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните компании

Спецификација CEL 1.01 181202

Фуснота

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на семплирање на хардверот, базирано на стандардот ISO 14473.

¹ Зголемената резолуција е функција на единицата ScanGear CS

¹ Standard equipped port supported for USB