Canon CanoScan LiDE 700F Спецификации

Тип

Скенер во боја со рамно лежиште и адаптерска единица за филмови

Елемент за скенирање

CIS (сензор за слика во боја со контакт)

Светлосен извор

LED со 3 бои (RGB)

Оптичка резолуција

9600×9600dpi (филм)¹


4800×4800dpi (рефлективни документи)¹

Резолуција со можност за избирање

25 - 19200dpi

Интерфејс

Hi-Speed USB

Градација на скенирање (во боја)

48-битен влез -> 48/24-битен излез

Градација на скенирање (тонови на сиво)

48-битен влез -> 16-битен (само скенирање на филмови) / 8-битен излез

OPTICAL DENSITY

Максимална големина на документ

A4 / Letter [216 x 297mm]

EZ копчиња за скенирање

4 копчиња (PDF, копирање, фотографии/филмови, е-mail)

Брзина на прегледување

Прибл. 9 сек.¹

Брзина на скенирање (во боја)

2,4 мсек./ред (300 dpi), 33,5 мсек./ред (4800dpi)

Брзина на скенирање (тонови на сиво)

2,3 мсек./ред (300 dpi), 11,3 мсек./ред (4800dpi)

Брзина на скенирање (црно-бело)

2,3 мсек./ред (300 dpi), 11,3 мсек./ред (4800dpi)

Брзина на скенирање (A4, 300dpi, во боја)

Прибл. 12 сек.¹

FILM TYPES

Film Handling

Филмска ролна од 35 mm (негатив/позитив)/1 кадар

DRIVER AND TOOLBOX FEATURES

Вклучен софтвер

ScanGear, MP Navigator EX, ArcSoft PhotoStudio

НАПОЈУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈА

Потрошувачка на енергија

2,5W макс. (при користење)


1,5W (во режим на подготвеност)


11mW (пасивен режим)

Димензии

292×409×44 mm

Тежина

2,1kg

Опсег при користење (температура)

5 степени C до 35 степени C

Опсег при користење (влажност)

10% до 90% RH (20% до 80% RH за скенирање филмови), без формирање кондензација

Поддржани оперативни системи

Windows 8 (32 и 64-битен)


Windows 7 (32 и 64-битен)


Windows Vista (32 и 64-битен)


Windows XP (32-битен)


Windows 2000


Mac OS X 10.3.9 - 10.8

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

CanoScan и ScanGear се заштитени знаци на Canon Inc. Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитени знаци

или регистрирани заштитени знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните респективни компании.

Фуснота

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци, врз основа на стандардот ISO 14473.

² Времето за претходна обработка не е вклучено

¹ Најголема брзина кај Hi-Speed USB на Windows PC. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено.

¹ Најголема брзина кај Hi-Speed USB на Windows PC. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено.

¹ Најголема брзина кај Hi-Speed USB на Windows PC. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено.

¹ Брзината на скенирање на документи во боја се мери според ISO/IEC 24712 Newsletter. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот. Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.