Colortrac SmartLF SC42 Xpress Спецификации

ТЕХНОЛОГИЈА

Модел (3 верзии)

SC42m Xpress (црно-бело/сиви тонови)
SC42c Xpress (во боја)
SC42e Xpress (експрес боја)

Оптичка резолуција

1200 dpi

Проширена резолуција

9600 dpi

Максимална ширина на скенирање

42" (106,7 cm)

Максимална ширина/дебелина на медиуми

44" (111,7 cm) / 0,08" (2,0 mm)

Прецизност на скенирање

+/-0,1% +/-1 пиксел

Технологија за обработка на слика

Новата дигитална технологија за обработка на слика SingleSensor е пронајдок на Colortrac кој ја комбинира технологијата CIS во низа од една линија со сензор за слика од 43.200 пиксели со максимална ширина во права линија. Двонасочен систем за осветлување со LED-светилки со долг работен век за оптимално осветлување на предмети и скенирање веднаш по вклучувањето. За разлика од флуоресцентните цевки, LED-светилките немаат потребно време за загревање и светат само при скенирање. Тие имаат проценет работен век од 50.000 часови или 5 години постојано скенирање.

Снимање податоци (во боја/сиви тонови)

Сиви тонови - 16 бита (SC42m Xpress/SC42c Xpress/SC42e Xpress)
Во боја - 48 бита (SC42c/SC42e)

Простор на бои

SC42m - не е достапно
SC42c/SC42e - Raw RGB од скенер. sRGB со користење на SmartWorks Touch. Adobe RGB и Profiled RGB од изборен софтвер SmartWorks Pro.

Брзина на скенирање - 8 бита за сиви тонови и црно-бело

13,00 (инчи/секунда) со 200 dpi

Брзина на скенирање - 24 бита во боја

SC42m Xpress - не е достапно
SC42c Xpress - 6,00 (инчи/секунда) со 200 dpi
SC42e Xpress - 12,00 (инчи/секунда) со 200 dpi

Патека за хартија

Предна страна свртена нагоре, снабдување од предна страна, излез од задна страна или враќање на предна страна

Интерфејс

SuperSpeed USB 3.0 со стапка на пренос на податоци до 85 MB/sec. Оптимизирана стапка на пренос преку USB2 до 35 MB/sec (се испорачува со USB-кабел од 2 m)

Платформа на главен уред

Windows 10, Windows 8 и Windows 7 со 32-битна и 64-битна архитектура

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Тежина

58,4 lbs (26,5 kg)

Надворешни димензии - (Ш x Д x В)

51,2" x 6,0" x 15" (130 x 15,2 x 38,1 cm)

Вклучен софтвер

SmartWorks TOUCH. Практичен софтвер за екранот на допир врз основа на допир на икони. Поддржува PDF со една страница, PDF/A, JPEG, JPEG2000, PNG, TIFF, TIFF G4, TIFF LZW, PCX, BMP, AutoCAD DWF и PDF и TIFF со повеќе страници, со функции за уредување слики и однапред зададени параметри за документи што може да ги прилагодува корисникот.

Изборен софтвер

SmartWorks Pro - софтвер за скенирање - софтвер за професионално скенирање што е водечки во индустријата.

SmartWorks Pro - софтвер за скенирање и копирање - софтвер за професионално скенирање и копирање во боја што е водечки во индустријата.

ПОТРЕБНИ УСЛОВИ ЗА РАКУВАЊЕ И НАПОЈУВАЊЕ

Напојување со енергија

Надворешно напојување 115-240 VAC со автоматско препознавање +/-10%, 50-60 Hz

Потрошувачка на енергија

Потрошувачка на енергија на скенерот: < 53 W (скенирање)
Напојување во режим на мирување: 1,35 w
Напојување во режим на подготвеност: 0,3 w

Раб. услови

10°C - 35°C, 35% - 80% релативна влажност без кондензација

Сертификати за животна средина

CB, CE, CCC, FCC, UL, усогласеност со RoHS и квалификација за ENERGY STAR

ОПЦИИ

Дополнителна опрема

Држач за на под - содржи корпа за хартија и изборен комплет за монтирање компјутер, монитор, тастатура и глувче.
Држач Repro - со прилагодлива висина за да одговара на популарните печатачи за големи формати. Содржи комплет за монтирање подлога за тастатура, компјутер и монитор со рамен екран. Изборен водич за враќање документи со снабдување од предна страна и враќање од предна страна.