Colortrac SmartLF SG44 Спецификации

ТЕХНОЛОГИЈА

Модел

SmartLF SG 44c (во боја)
SmartLF SG 44e (експрес боја)

Оптичка резолуција

1200 dpi

Проширена резолуција

Линеарна интерполација од 100 до 9600 dpi во чекори од dpi

Максимална ширина на скенирање

44" (111,8 cm)

Максимална ширина/дебелина на медиуми

46" (116,9 cm) / 0,6" (15 mm)

Максимална должина на слика

Максималната резолуција и големина (ширина и должина) за слика SmartWorks Pro е ограничена од наведениот формат на датотека, слободниот простор на дискот и од оперативниот систем на компјутерот. Максималната должина на сликата нема ограничување од скенерот

Прецизност на скенирање

+/-0,1% +/-1 пиксел

Технологија за обработка на слика

6 x CCD, секој со сензори за црвена, зелена, сина и сива боја. Снимање слики во боја со 48 бита, снимање сиви слики со 16 бита, црно-бело (целосен панхроматски опсег)

Снимање податоци (во боја/сиви тонови)

48 бита / 16 бита

Простор на бои

Adobe RGB, Profiled RGB. sRGB и RAW RGB

Брзина на скенирање

8 бита за сиви тонови и црно-бело (инчи/секунда) со 200 dpi:
13

Брзина на скенирање

8 бита за сиви тонови и црно-бело:
SmartLF SG44c и SmartLF SG44e 13,00 инчи/секунда со 200 dpi
24 бита во боја:
SmartLF SG44c - 4,00 инчи/секунда со 200 dpi
SmartLF SG44e - 8,00 инчи/секунда со 200 dpi

Патека за хартија

Предна страна свртена нагоре, снабдување од предна страна, излез од задна страна или враќање на предна страна

Интерфејс

USB 3.0 со стапка на пренос на податоци до 85 MB/sec. Оптимизирана стапка на пренос преку USB2 до 35 MB/sec. Поврзување во мрежа со приклучок за гигабитен етернет. Се испорачува со USB2/USB3-кабел од 2 m и кабел за гигабитен етернет.

TWAIN (вклучен)

Драјверот Twain се испорачува со уредот и нуди основна контрола врз режимот за боја на скенерот и поставките за резолуција и големина на хартија.
Потребна е компатибилна апликација - погледнете изборен софтвер.

Платформа на главен уред

Windows 10, Windows 8 и Windows 7 со 32-битна и 64-битна архитектура

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Тежина

112 lbs (51 kg)

Надворешни димензии

56" x 8" x 18" / 143 x 21 x 45 cm (Ш x Д x В)

Вклучен софтвер

SmartWorks TOUCH. Практичен софтвер за екранот на допир врз основа на допир на икони. Поддржува PDF со една страница, PDF/A, JPEG, JPEG2000, PNG, TIFF, TIFF G4, TIFF LZW, PCX, BMP, AutoCAD DWF и PDF и TIFF со повеќе страници, со функции за уредување слики и однапред зададени параметри за документи што може да ги прилагодува корисникот.

Изборен софтвер

SmartWorks Pro - софтвер за скенирање - софтвер за професионално скенирање што е водечки во индустријата.

SmartWorks Pro - софтвер за скенирање и копирање - софтвер за професионално скенирање и копирање во боја што е водечки во индустријата.

ПОТРЕБНИ УСЛОВИ ЗА РАКУВАЊЕ И НАПОЈУВАЊЕ

Напојување со енергија

Надворешно напојување: 100-240 VAC со автоматско препознавање +/-10%, 50-60 Hz

Потрошувачка на енергија

Потрошувачка на енергија на скенерот: 72 W (скенирање) / 2,5 W (режим на подготвеност)

Раб. услови

10°C - 35°C, 35% - 80% релативна влажност без кондензација

Сертификати за животна средина

Квалификација за ENERGY STAR, UL/cUL, FCC, CB, CE, C-TICK, VCCI, PCT/EAC, CCC, RoHS

ОПЦИИ

Дополнителна опрема

Држач за на под - содржи корпа за хартија и изборен комплет за монтирање компјутер, монитор, тастатура и глувче.
Држач Repro - со прилагодлива висина за да одговара на популарните печатачи за големи формати. Содржи комплет за монтирање подлога за тастатура, компјутер и монитор со рамен екран. Изборен водич за враќање документи со снабдување од предна страна и враќање од предна страна.