PRISMAprepare Спецификации

ПРЕДУСЛОВИ ЗА СОФТВЕРОТ

Оперативен систем

Оперативен систем од 32 бита:


MS-Windows 8 / 8.1 или Update 1 Professional, Enterprise


MS-Windows 10 Professional, Enterprise верзија 1803, или понова верзија


Оперативен систем од 64 бита:


Microsoft Windows 10 (Professional, Enterprise) верзија 1803, или понова верзија


MS-Windows 8 / 8.1 или Update 1 Professional, Enterprise


Microsoft Windows Server 2016 (Datacenter, Standard, Essential)


MS-Windows Server 2012 R2 Datacenter, Standard, Essential и Foundation


Microsoft Windows Server 2019 (Datacenter, Standard, Essential)

Јазична поддршка

Англиски (САД), англиски (Обединето Кралство), холандски, германски, француски, италијански, шпански, португалски, дански, шведски, норвешки, фински, полски, чешки, унгарски, едноставен кинески, руски, јапонски и корејски

Компоненти на Windows

Microsoft .NET Framework 4.7.1


MMC 3.0


Print Services за Unix


Microsoft Core XML Services (MSXML) 6.0

Систем на датотеки

NTFS, >= 40 GB слободен простор

Мрежа

TCP/IP (IPV4 и IPV6)


100/1000 MB/s

Предуслови за документите

Големина на PDF страница 5-3000 mm

Друго

Најнови важни ажурирања од Windows

СТАНДАРДНИ ПРЕДУСЛОВИ ЗА ХАРДВЕРОТ

Процесор

Перформанси >= Intel Core i5. Може да се користи еквивалент на Intel (како AMD) или Vmware Gx сервер кој е во согласност со овие побарувања за перформанси. Нема ограничувања во однос на 32-битен/64-битен хардвер и единечно/двојно јадро.

Мемо.

За самостоен PRISMAprepare: >= 2 GB


На Vmware серверите може да биде потребна поголема меморија

Хард диск

>= 80 GB (UDMA, SATA/SCSI U320)


RPM >= 7,2K


просечно пребарување <= 10ms


просечно време за пристап <= 5ms

Видео

> = 1280 x 1024, True Colors (24/32 бита)

Екран

19", стандардна резолуција на екранот 1024 x 768

Скенер

Скенер компатибилен со TWAIN (за увезување на оригинални хартиени документи)

ЗАВРШНИ ОБРАБОТКИ

Серија varioPRINT

VP i300


varioPRINT 135 / 120 / 110 од Canon


varioPRINT 140 / 130 / 115 од Canon


varioPRINT 6160 / 6200 / 6250 / 6320 од Canon


varioPRINT 6180 / 6220 / 6270 / 6330 Titan од Canon


varioPRINT iX2100 од Canon


varioPRINT iX3200 од Canon


Océ VP 6140 / 6160 / 6200 / 6250 / 6320 Ultra


Océ VP 6160 / 6200 / 6250 / 6320 Ultra+


Océ VP 6180 / 6220 / 6270 / 6330 Titan


Océ VP 4110 / 4120


Océ VP 2100 / 2110


Océ VP 110 / 120 / 135


Océ VP i300


Océ VP i200

Серија од Canon

imagePRESS C165 од Canon


imagePRESS C600i C700 / C800 од Canon


imagePRESS C850 / C750 / C650 од Canon


imagePRESS C910 / C810 / C710 од Canon


imagePRESS C10000VP/C8000VP од Canon


iPR 1110/1125/1135 (+) од Canon


iPR C6000/C6000VP/C7000VP од Canon


iPR C6010/C6010VP/C7010VP од Canon


iPR C6010S/C6010VPS/C7010VPS од Canon


imagePRESS C7011VP / C6011VP/ C6011 од Canon


iR-ADV 6075/6065/6055 од Canon


iR-ADV 6275i / 6265i / 6255i од Canon


iR-ADV 6575i / 6565i / 6655i од Canon


imageRUNNER ADVANCE DX 6765 / 6780 од Canon


iR-ADV C7065i/C7055i од Canon


iR-ADV C7280i/C7270i/C7260i од Canon


imageRUNNER ADVANCE C7580i/C7570i/C7565i од Canon (серија III)


imageRUNNER ADVANCE DX C7765i / C7770i / C7780i од Canon


iR-ADV 8105/8095/8085 од Canon


iR-ADV 8105/8095/8085 PRO од Canon


iR-ADV 8205/8295/8285 PRO од Canon


iR-ADV 8505/8595/8585 PRO од Canon


imageRUNNER ADVANCE 8505 PRO / 8595 PRO / 8585 PRO од Canon (серија I, II)


iR-ADV C9070 PRO/C9060 PRO од Canon


iR-ADV C9075 PRO/C9065 PRO од Canon


iRA C9270 PRO од Canon


iRA C9280 PRO од Canon


iRA C9070S PRO/C9060S PRO од Canon


iRA C9075S PRO/C9065S PRO од Canon


iR 7086 / 7105 од Canon

Друго

Сите печатачи за Windows што се поддржани во Adobe Acrobat


PRISMAproduction

Широк формат

ColorWave 500/650/700/900


Plotwave 340/360/500


Plotwave 900