Canon Arizona 1300 GT Series
Спецификации

Детални спецификации

Arizona 1300 GT

Printing Technology

Пиезоелектричен инк-џет систем со 4/6/8 канали и технологија за обработка на слика VariaDot®; со една глава за печатење со 636 млазници и променливи капки по канал.

Влезови/Излези

1340 GT: CMYK 1360 GT: CMYK+WW/V 1380 GT: CMYK+WW/V +cm

Различна големина на капките од 6 до 42 пиколитри. Можноста за менување на големината на капките до 6 пиколитри ви овозможува да добиете остри слики со подобра градација на нијанси и тонови. Можноста за исфрлање поголеми капки до 42 пиколитри овозможува еднакви бои. Како резултат добивате квалитет сличен на фотографии со острина каква што може да се добие само со резолуција од 1.440 dpi или поголема. Малиот текст до 2 pt. е совршено читлив (со режим за висока резолуција).

Режими на печатењеArizona 13x0 GTРамно лежиштеRMO
  1340 GT    1360 GT    1380 GT    m2/h    ft2/h    m2/h    ft2/h  
Светли тонови o o o50,9547,938,6415,5
Изразување o o o34,2 368,125,8277,7
Брзо печатење   o25,2 271,318,8202,4
Печатење o o o20,8 223,917183,0
Квалитет o o o14,6 157,212129,2
Квалитет-мат o o o10,4 111,97,985,0
Квалитет-густина o o o 7,9 85,06,367,8
Квалитет-слоеви (2)  o o 7,3 78,6664,6
Квалитет-слоеви (3)  o o 4,8 51,7443,1
Фина уметност o o o11,7 125,99,5102,3
Висока резолуција o o o 6,2 66,7664,6
Лак (висок сјај)  o o ~4 43,1не е достапноне е достапно

Ink System

Мастила IJC357 што се сушат под UV-светлина спакувани во кеси од 2 литра за брза промена за: црна, цијан, магента, жолта, светла цијан, светла магента. Белата боја и Лакот се спакувани во кеси од 1 литар.

System Architecture

Уред со рамно лежиште за печатење врз груби медиуми со опција за медиуми во ролни за флексибилно печатење медиуми.

Geometric Accuracy

 Измерено надМаксимална грешка
  Рамно лежиште    RMO    Рамно лежиште    RMO  
Линиска должина (ширина на системот)2.500 mm2.190 mm± 0,8 mm± 0,6 mm
Линиска должина (висина на системот)1.250 mm2.000 mm± 0,4 mm± 1,5 mm
Права линија (ширина на системот)2.500 mm2.190 mm0,7 mm0,7 mm
Права линија (висина на системот)1.250 mm2.000 mm0,5 mm2,0 mm
Дијагонална грешка („square-ness“) 1.250x2.500 mm  2.000x2.190 mm 1,0 mm2,5 mm

Rigid Media

Максимална површина: 125 x 250 cm / 49,2 x 98,4 инчи
Максимална дебелина: 50,8 mm / 2,0 инчи Максимална
тежина: 34 kg/m2 / 7 lbs/ft2

Rigid Media Print Area

До: 126 x 251 cm / 49,6 x 98,8 инчи (за печатење врз целата површина)

Media Roll Specification

90 до 220 cm / 35,4 до 86,6 инчи. До 50 kg / 110 lbs (при сите ширини). Максимален дијаметар: 240 mm (9,45 инчи). Јадро: 3 инчи (внатрешно). Отстапка: страна на печатење навнатре или страна на печатење нанадвор. Повеќето видови (зависи од апликацијата)

Roll Media Print Width

До 219 cm / 86,2 инчи

Обработка на слика

ONYX® Thrive™ 18 (препорачана е конфигурација 421 или поголема)

Поврзување

10/100/1000 Base-T

Canon Arizona Xpert

Arizona Xpert нуди уникатни алатки за заштеда на време и пари при создавањето сложени, повеќеслојни и двојни апликации. „ Arizona Xpert Resale license“ и „Add Arizona Xpert Permission“ се вклучени со секој печатач Arizona 1300 и за нив треба да се инсталира ONYX Thrive.

Electrical Power / Compressed Air

2 x 200-240 VAC, 50/60 Hz, една фаза, 16 A по електронско коло Осигурувачи: Северна Америка: 20 A. Европа: 16 A. ROW: погледнете го извештајот CB Scheme Чист, сув и компресиран воздух преку филтер за соединување. Регулаторот на притисок е поставен на 690 kPa (100 psi) и е поврзан со регулаторот за воздух преку OD-црево за воздух од ½ инчи или 12 mm. Максимален проток: 57 l/min при 690 kPa (2 cfm при 100 psi)

Environment

Температура: 18˚ до 30˚ C (64˚ до 86˚ F) Релативна влажност: 30 до 70% (без кондензација) Вентилација: 1.200 m3 на час / 700 cfm минимум (погледнете го водичот за подготовка на локацијата) Надморска височина: 2.750 m (9.020 feet) максимум, меѓутоа за некои компоненти е наведена граница до 2.000 m (6.560 feet)

Size/Weight

Само печатачот: 4,66 m x 2,0 m (183,5” x 78,7”), 849 kg (1.871 lbs.) Печатач + опција за медиуми во ролна: 4,66 m x 2,29 m (183,5” x 90,2”), 1.099 kg (2.423 lbs.) Висина на масата: 0,88 m (34,6”) / Вкупна висина: 1,3 m (51,2”)