imagePROGRAF TA-20 од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Технологија

Вид на печатач

5 бои 24”/610 mm

Технологија за печатење

Bubblejet on Demand со 6 бои од интегриран тип од Canon
(6 чипови по глава на печатач x 1 глава на печатач)

Резолуција на печатење

2.400 x 1.200 dpi

Број на млазници

15.360 млазници (MBK 5.120 млазници, за другите бои по 2.560 млазници)

Линиска прецизност

±0,1% или помалку
Потребни се прилагодувања од корисникот. Медиумите и опкружувањето за печатење мора да одговараат на тие што се користат за прилагодувањата.
Потребна е CAD-хартија: обична хартија, CAD-паус хартија, обложена хартија, само провиден матиран CAD-филм

Растојание помеѓу млазници

1.200dpi (2 линии)

Големина на капка мастило

минимум 5 pl по боја

Капацитет на мастило

Продажно мастило: 55 ml
Вклучено почетно мастило: 55 ml (2 x MBK, 1 x BK, C, M, Y)

Тип на мастило

Мастила со пигмент - мат црна, црна, цијан, магента, жолта

Компатибилни оперативни системи

Microsoft Windows 32-битен: Vista, 7, 8, 8.1, 10
Microsoft Windows 64-битен: Windows 7, 8.1, 10,
Windows Server 2008R2, Windows Server
2012/2012R2, Windows Server 2016,
Windows Server 2019
Apple Macintosh: OS X10.10.5 - OS X 10.11,
macOS 10.12 - macOS 10.15

Јазици на печатач

SG Raster (Swift Graphic Raster), HP-GL/2, HP RTL,
JPEG (Ver. JFIF1.02)

Стандардни интерфејси

Приклучок USB B: Hi-Speed
Етернет: IEEE 802.3 10base- T/IEEE 802.3u 100base-TX/IEEE 802.3ab 1000base-T/IEEE 802.3x целосно двонасочно
Безжичен LAN: IEEE802.11n/IEEE802.11g/IEEE802.11b
* Погледнете во упатството за користење за да дознаете како да го активирате/деактивирате безжичниот LAN

МЕМОРИЈА

Стандардна меморија

2 GB

Тврд диск

НЕ

Работа со медиуми

Снабдување и исфрлување медиуми

Хартија во ролна: една ролна, полнење од горната страна, излез од предната страна
Сечена хартија: полнење од горна страна, излез од предна страна (рачно полнење со помош на рачката за заклучување медиуми)

Широчина на медиум

Хартија во ролна: 203,2 - 610 mm
Сечена хартија: 210 - 431,8 mm

Дебелина на медиуми

Хартија во ролна/сечена хартија: 0,07 - 0,8 mm

Минимална должина за печатење

Хартија во ролна: 203,2 mm
Сечена хартија: 279,4 mm

Максимална должина за печатење

Хартија во ролна: 18 m
(се менува во зависност од оперативниот систем и апликацијата)
Сечена хартија: 594 mm

Максимален дијаметар на медиуми со ролна

150 mm или помалку

Големина на јадро на медиум

Внатрешен дијаметар на јадро на ролна: 2"/3" (опција)

Препорачана површина за маргини

Хартија во ролна: горе: 20 mm, долу: 3 mm, странично: 3 mm
Сечена хартија: горе: 20 mm, долу: 20 mm, странично: 3 mm

Површина на маргини врз која може да се печати

Хартија во ролна: горе: 3 mm, долу: 3 mm, странично: 3 mm
Хартија во ролна (без рабови): горе: 20 mm, долу: 0 mm, страна: 0 mm
Сечена хартија: горе: 3 mm, долу: 20 mm, странично: 3 mm

Капацитет за снабдување со медиуми

Рачно префрлување од страна на корисникот

Единица со валјак за земање медиуми

Не е достапен

Ширина на печатење без рабови (само ролна)

(Површина врз која може да се печати) 203,2-610 mm
*Само хартија во ролна * Нема ограничувања за големината

Максимален број на отпечатени материјали

Стандардна положба: 1 лист

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Надворешни димензии ШxДxВ (mm) и тежина (Kg)

982 x 748 x 438 mm
37 kg (со вклучен комплет со држач за валјаци, без мастило и глава за печатење)

982 x 870 x 1059 mm (со држач и отворена корпа)
46 kg (вклучувајќи држач, комплет со држач за валјаци, без мастило и глава за печатење)

Димензии ШxДxВ (mm) и тежина (Kg) на пакетот

Печатач (главен уред со палета): 1147 x 874 x 542 mm, 49 kg
Држач + корпа (SD-24): 1055 x 824 x 268 mm, 16 kg

Потребни услови за ракување и напојување

Напојување со енергија

AC 100-240 V (50-60 Hz)

Потрошувачка на енергија

При работа: 52 W или помалку
Режим на мирување: 3,6 W или помалку
Зададено поставено време за активирање на режимот на мирување: прибл. 5 минути
Исклучено напојување: 0,3 W или помалку

Раб. услови

Температура: 15-30oC, влажност: 10-80% RH (без кондензација)

Акустичен шум (моќ/притисок)

При работа: 42 dB (A) (обична хартија, цртање линии, стандарден режим)
Режим на подготвеност: 35 dB (A) или помалку
При работа: 5,8 Bels (обична хартија, цртање линии, стандарден
режим) (Измерено според стандардот ISO 7779 и опишано
врз основа на стандардот ISO9296)

Регулативи

Европа: CE mark, Русија: EAC,

Сертификати

TUV, CB

ШТО Е ВКЛУЧЕНО

Што содржи кутијата?

Печатач, 1 глава за печатење, кабел за напојување, 1 комплет резервоари за мастило за почеток, водич за поставување, водич за брз почеток, леток за безбедност/стандарди за животната средина, CD-ROM со кориснички софтвер (Win),
лист со податоци за биоцидни супстанци за ЕУ, лист со податоци за Евроазиската економска унија, лист со важни податоци

Вклучен софтвер

imagePROGRAF TA- универзален драјвер за печатач,
Другите софтвери може да се преземат од интернет.

Галантерија

Изборни елементи

Држач за валјаци од 2/3": RH2-28

Потрошни материјали

Елементи кои може да ги замени корисникот

Резервоар со мастило: PFl-030 (55 ml)
Глава за печатење: PF-06
Сечило за сечење: CT-08
Картриџ за одржување: MC-31

Одрекување од одговорност

Некои слики се симулираат за појасна репродукција. Сите податоци се засноваат на стандардните методи за тестирање на Canon. Овој леток и спецификациите за производот се создадени пред датумот на промовирање на производот. Конечните спецификации подлежат на промена без претходно известување.™ и ®: сите имиња на компании и/или на производи се заштитни знаци и/или регистрирани заштитни знаци на нивните производители на нивните пазари и/или во нивните земји.

Canon ви препорачува да користите медиуми на Canon за најдобри резултати. Ве молиме погледнете ја листата со компатибилни медиуми (хартија) за да видите кои видови на хартија/медиуми се препорачуваат.