Печатачи за широки формати

Canon imagePROGRAF TC-20

Спецификации

Спецификации

 • 4 бои

  Нови мастила со пигмент во црна, цијан, магента и жолта боја

 • Пластично шише со мастило од 70 ml

  Шишиња што лесно се рециклираат и мали вкупни трошоци за користење

 • Компактна големина

  968 x 525 x 245 mm

 • Вграден автоматски механизам за снабдување со листови

  Континуирано печатење врз хартија во ролна и листови

 • Држач за ролни без осовина

  Хартија во ролна што лесно се поставува и зафаќа помалку простор

 • Хибридна поддршка

  Печатете и во канцеларијата и во домот, со интегриран софтвер што вклучува и Direct Print Plus

 • Ознака EPEAT Gold1

  Исполнете ги вашите цели за одржливост со помали пакувања и помала потрошувачка на енергија

Детални спецификации

Технологија за печатачи

 • Вид на печатач
  4 бои, 24”
 • Технологија за печатење
  Мастила со пигмент во 4 бои од Canon, од вграден тип (4 чипа по глава на печатач x 1 глава на печатач)
 • Резолуција на печатење
  2.400 x 1.200 dpi
 • Број на млазници
  Вкупно: 4352 млазници BK: 1280 млазници C, M, Y: 1024 млазници за секоја
 • Прецизност на линиите
  ±0,1% или помалку
  Потребни се прилагодувања од корисникот. Медиумите и опкружувањето за печатење мора да одговараат на тие што се користат за прилагодувањата.
 • Растојание помеѓу млазниците
  1.200 dpi x 2 линии
 • Капацитет за мастило
  Вклучено почетно мастило: 280 ml (70 mlx4 за BK, C, M, Y)
  Продажно мастило: 70 ml (BK, C, M, Y)
 • Тип на мастило
  Мастила со пигмент: 4 бои BK/C/M/Y
 • Компатибилност со оперативни системи
  32 бита: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10
  64 бита: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10, Windows 11, Windows Server 2008R2, 2012, 2012R2, 2016, 2019, 2022
  Apple Macintosh: macOS 10.14.6 - macOS 12.x
 • Јазици на печатачот
  SGRaster
 • Стандардни интерфејси
  Приклучок USB A: нема
  Приклучок USB B: Hi-Speed USB
  Етернет: IEEE802.3u(100BASE-TX) / IEEE802.3(10BASE-T)
  Безжичен LAN: IEEE802.11n/IEEE802.11g/IEEE802.11b

  *Погледнете во упатството за користење за да дознаете како да го активирате/деактивирате безжичниот LAN

Меморија

 • Стандардна меморија
  1 GB
  Отвор за проширување: нема
 • Хард диск
  Нема

Брзина на печатење

 • Цртеж од CAD
  Обична хартија (A1, ЦРНО-БЕЛО):
  0:33 (стандардно)

  Обична хартија (A1, ВО БОЈА):
  1:03 (стандардно)
 • Постер
  Обична хартија (A1):
  1:10 (брзо)
  2:08 (стандардно)

  Обложена хартија (A1):
  3:10 (брзо)
  6:05 (стандардно)

Работа со медиуми

 • Снабдување и исфрлување медиуми
  Хартија во ролна: една ролна, полнење од предната страна, излез од предната страна
  Сечена хартија: автоматски механизам за снабдување со листови
 • Ширина на медиуми
  Хартија во ролна: 297 mm - 610 mm
  Сечена хартија: 210 mm - 297 mm
 • Дебелина на медиуми
  Ролна/сечена: 0,08 mm - 0,28 mm
 • Минимална должина на која може да се печати
  Ролна/сечена: 203,2 mm
 • Максимална должина на која може да се печати
  Хартија во ролна: 4 m
  Сечена хартија: 432 mm
 • Максимален дијаметар на медиуми со ролна
  110 mm
 • Големина на јадро на медиуми
  Внатрешен дијаметар на јадро на ролна: 2"
 • Препорачана површина за маргини
  Хартија во ролна: горе: 5 mm, долу: 5 mm, страна: 5 mm
  (одреден режим за фотографии: горе: 30 mm, долу: 30 mm)
  Сечена хартија: горе: 5 mm, долу: 5 mm, страна: 5 mm
 • Површина на маргини врз која може да се печати
  Хартија во ролна: горе: 5 mm, долу: 5 mm, страна: 5 mm
  (одреден режим за фотографии: горе: 30 mm, долу: 30 mm)
  Сечена хартија: горе: 5 mm, долу: 5 mm, страна: 5 mm
 • Капацитет за снабдување со медиуми
  Хартија во ролна: една ролна
  Сечена хартија: 100 листови (A4), 50 листови (A3)
 • Единица со валјак за земање медиуми
  Нема
 • Ширина на печатење без рабови (само ролна)
  Нема
 • Максимален број на отпечатени материјали
  Корпа за на работна маса (BU-06): стандардна положба - 1 лист

Потребни услови за ракување и напојување

 • Напојување
  AC 100-240 V (50-60 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  При работа: 28 W или помалку
  Режим на мирување: 2,4 W или помалку (при користење на сите приклучоци)
  Зададено поставено време за активирање на режимот на мирување: прибл. 5 минути
  Исклучено напојување: 0,3 W или помалку
 • Работни услови
  Температура: 15-30℃, Влажност: 10-80% RH (без кондензација)
 • Акустичен шум (моќ/притисок)
  При работа: прибл. 42,5 dB(A) (обична хартија, стандарден режим, режим за цртање линии/текст)
  Режим на подготвеност: 35 dB(A) или помалку
  (измерено врз основа на стандардот ISO 7779)
 • Регулативи
  Ознака CE, ознака UKCA
 • Сертификати за животната средина
  Сертификат CB, EPEAT GOLD1

Димензии и тежина

 • Надворешни димензии и тежина
  Ш x Д x В
  Главен уред
  968 x 545 x 395 mm (отворен автоматски механизам за снабдување со листови)
  968 x 525 x 245 mm (затворен автоматски механизам за снабдување со листови)
  32 kg (без шише со мастило, со глава за печатење)

  Главен уред + корпа за на работна маса (BU-06)
  968 x 825 x 965* mm (отворена корпа)
  968 x 595 x 965* mm (затворена корпа)
  33 kg (без шише со мастило, со глава за печатење)
  *Висина над која платното не го допира подот при отворање на корпата за на работна маса

  Главен уред + држач + корпа (SD-24)
  968 × 870 × 874 mm (отворена корпа)
  968 × 707 × 874 mm (отворена корпа)
  40 kg (без шише со мастило, со глава за печатење)
 • Димензии и тежина на пакетот
  Печатач (главен уред): 1120 x 726 x 406 mm, 43 kg
  Корпа за на работна маса (BU-06): 798 x 301 x 111 mm, 1,8 kg
  Држач + корпа (SD-24): 1055 x 824 x 268 mm, 16 kg

Што е вклучено

 • Што содржи кутијата?
  Печатач, 1 глава за печатење, кабел за напојување, 1 комплет резервоари за мастило за почеток, водич за инсталација, леток за безбедност/стандарди за животната средина, лист со податоци за биоцидни супстанци за ЕУ, лист со адреса на LFP Eur, лист со податоци за заштитните материјали
 • Испорачан софтвер
  Софтвер што може да се преземе од интернет

Карактеристики

 • Изборни елементи
  Корпа за на работна маса: BU-06
  Држач за печатачот + корпа: SD-24

Потрошни материјали

 • Елементи кои може да ги замени корисникот
  Резервоар со мастило: PFl-050 (70 ml)
  Глава за печатење: PF-08
  Картриџ за одржување: MC-32
 1. Ознаката EPEAT Gold е регистрирана во САД