Печатачи за широки формати

Canon imagePROGRAF TZ-30000 MFP Z36

Спецификации

Спецификации

 • Брзо печатење

  Континуирано печатење во боја со голема брзина до 4 стр./мин.

 • Горен излезен фах со високи перформанси

  Подредување отпечатени материјали со скенирање до 100 страници CAD во формат A0, па дури и различни големини.

 • Паметно скенирање

  Интегриран хардвер и паметен софтвер

 • Паметно управување со медиуми

  Автоматско откривање на видот на медиумите и проценка на преостанатата должина.

 • Пристап од предната страна

  Лесно ставање медиуми, менување мастила и ракување со отпечатените материјали.

 • Замени без прекинување на работата

  Замена на медиумите во вид на ролна и резервоарите за мастило за време на печатењето.

 • Ефикасни работни процеси

  Интуитивна обработка на документи со софтверот Direct Print Plus

 • Живописна графика

  Прецизно печатење со технологија за 5 мастила во боја Lucia TD

 • Безбедност

  Подобрената безбедност ги исполнува предусловите на индустриските стандарди.

Детални спецификации

Технологија за скенери

 • Технологија за скенирање
  SingleSensor
 • Максимална резолуција (dpi)
  1200dpi
 • Патека за хартија
  Рамна
 • Максимална ширина на скенирање
  36" (914mm)
 • Минимална ширина на скенирање
  6" (150mm)
 • Максимална ширина на документи
  38" (965mm)
 • Максимална должина на скенирање
  8 m (JPEG/PDF), 15,2 m (TIFF)
 • Тежина на скенерот
  7,8 Kg
 • Димензии (Ш x В x Д)
  1056 x 199 x 118 mm
  1056 x 251 x 156mm со водичот за враќање документи
 • Усогласеност со стандарди
  Европа: ознака CE, Други земји: сертификат CB
 • Преден/заден излез
  Заден (исфрлување од предната страна преку водичот за враќање документи)
 • Ракување со документи - со страната за печатење нагоре/надолу
  Нагоре
 • Дебелина на документи
  0,07 - 1,0mm

  *Подебелите документи мора да бидат флексибилни, водичите за враќање хартија мора да се отстранети, а може да биде потребна и дополнителна поддршка. Некои медиуми треба да се скенираат со помали брзини. Не е можно да се гарантира скенирање на медиуми од сите видови и големини.

 • Брзина на скенирање од 200 dpi со 8 бита, сиви тонови и еднобојно
  13ips1
 • Скенирање кон компјутер: брзина на скенирање од 200 dpi со 24-битни бои
  3ips2
 • Копирање: брзина на скенирање од 200 dpi со 24-битни бои
  6ips3
 • Интерфејс за USB
  3.0 (компатибилност со USB2)
 • Контроли за скенер
  Запирање, придвижување напред, придвижување назад, статус на LED
 • Брендирање/боја
  Нема / црн картриџ на Canon
 • Испорачан софтвер
  SmartWorks MFP V6
 • Што содржи кутијата?
  Скенер со Z36
  Држач за печатач и приклучно место за системски контролор
  2 насочувачи за хартија
  3 водичи за враќање документи
  Цел за калибрација
  Водич за составување и почетно користење
  USB3-кабел (2 метра)
  Напојување
  Системски контролор од 15,6”
  Кабел за напојување 3:1 Trident - потребен е 1 кабел за локално напојување (не се испорачува).
 • Системски контролор
  Windows 10 Enterprise LTSC 64 бита. CPU: Intel i3-8100T. SSD: 256 GB, RAM: 8 GB DDR4.
  Екран: со повеќе допирни точки, 15,6”, 1366 x 768. 3 x USB3 и 1 x USB2, 1 x GbE (задна страна). Копче за напојување и 1 x USB3 (предна страна).

Технологија за печатачи

 • Вид на печатач
  5 бои, 36”
 • Технологија за печатење
  Вграден тип Bubblejet on Demand од Canon со 6 бои (6 чипови по глава на печатач x 1 глава на печатач)
 • Резолуција на печатење
  2.400 x 1.200 dpi
 • Број на млазници
  Вкупно: 15.360 млазници MBK: 5.120 млазници BK, C, M, Y: по 2.560 млазници за секоја
 • Прецизност на линиите
  ±0,1% или помалку
  Потребни се прилагодувања од корисникот. Медиумите и опкружувањето за печатење мора да одговараат на тие што се користат за прилагодувањата.
  Потребна е CAD-хартија: обична хартија, CAD-паус хартија, обложена хартија, само провиден матиран CAD-филм
 • Растојание помеѓу млазниците
  1.200 dpi x 2 вклучува откривање на неактивни млазници и систем за компензација
 • Големина на капка мастило
  минимум 5 pl по боја
 • Капацитет за мастило
  Вклучено почетно мастило: 330 ml (MBK)/160 ml (BK, C, M, Y)
  Продажно мастило: 330ml/700ml
 • Тип на мастило
  Мастила со пигмент: 5 бои MBK/BK/C/M/Y
 • Компатибилност со оперативни системи
  Microsoft Windows 32 бита: 7, 8.1, 10
  64 бита : 7, 8.1, 10, Server 2008/R2, Server 2012, Server 2012/R2, 2016, 2019
  Apple Macintosh: macOS 10.12.6 ~ 10.15
 • Јазици на печатачот
  HP-GL/2, HP RTL, PDF (вер.1.7), JPEG (вер. JFIF 1.02)
 • Стандардни интерфејси
  Приклучок USB A: директно печатење од USB-мемориски уред за JPEG/PDF-датотеки
  Приклучок USB B: вграден Hi-Speed USB 2.0
  Етернет: 10/100/1000 base-T
  Безжичен LAN: IEEE802.11n/IEEE802.11g/IEEE802.11b

  *Погледнете во упатството за користење за да дознаете како да го активирате/деактивирате безжичниот LAN

Меморија

 • Стандардна меморија
  128GB (физичка меморија 2GB)
  Отвор за проширување: нема
 • Хард диск
  500GB (шифрирано)

Работа со медиуми

 • Снабдување и исфрлување медиуми
  Хартија во ролна: две ролни, полнење од предна страна, излез од предна страна/излез од горна страна
  Сечена хартија: полнење од предна страна, излез од предна страна (рачно полнење со помош на рачката за заклучување медиуми)
 • Ширина на медиуми
  Хартија во ролна: 203,2 mm - 917 mm
  Сечена хартија: 203,2 mm - 917 mm
 • Дебелина на медиуми
  Ролна/сечена: 0,07 mm - 0,8 mm
 • Минимална должина на која може да се печати
  Хартија во ролна: 203,2 mm (излез од предна страна), 205 mm (излез од горна страна)
  Сечена хартија: 203,2 mm
 • Максимална должина на која може да се печати
  Хартија во ролна: 18 m (се менува во зависност од оперативниот систем и апликацијата)
  Сечена хартија: 610 mm
 • Максимален дијаметар на медиуми со ролна
  175 mm
 • Големина на јадро на медиуми
  Внатрешен дијаметар на јадро на ролна: 2"/3"
 • Препорачана површина за маргини
  Хартија во ролна: горе: 20 mm, долу: 3 mm, странично: 3 mm
  Сечена хартија: горе: 20 mm, долу: 20 mm, странично: 3 mm
 • Површина на маргини врз која може да се печати
  Хартија во ролна: горе: 3 mm, долу: 3 mm, странично: 3 mm
  Хартија во ролна (без рабови): горе: 0 mm, долу: 0 mm, странично: 0 mm
  Сечена хартија: горе: 3 mm, долу: 20 mm, страна: 3 mm
 • Капацитет за снабдување со медиуми
  Хартија во ролна: две ролни. Можно е автоматско менување.
  Сечена хартија: 1 лист
 • Ширина на печатење без рабови (само ролна)
  [Препорачано] 515 mm(JIS B2), 594 mm(ISO A1), 728 mm(JIS B1), 841 mm(ISO A0), 10”, 14”, 17”, 24”, 36”
  [Површина врз која може да се печати] 257 mm (JIS B4), 297 mm (ISO A3), 329 mm (ISO A3+), 420 mm (ISO A2), 8”, 12”, 15”, 16”, 18”, 20”, 22”, 30”, 34”, 300 mm, 500 mm, 600 mm, 800 mm и прилагодена ширина на ролна (203,2 - 917 mm)

  *Големината на „површината врз која може да се печати“ се печати како технологија за микро маргини, што значи дека не се користи целата плоча.
 • Максимален број на отпечатени материјали
  [Излез од горна страна (горен излезен фах)]
  Најголема должина за подредување: 1397 mm
  (CAD, необложена хартија со 3-инчно јадро)
  Портрет A0: 100 листови
  *Можно е редење со различни големини. Максимум 100 листови.
  (CAD, необложена хартија со 2-инчно јадро)
  Портрет A0: 50 листови
  *Можно е редење со различни големини. Максимум 50 листови.
  [Излез од предна страна (корпа)]
  1 лист (најголема должина за подредување: 1219,2 mm)

Потребни услови за ракување и напојување

 • Напојување
  AC 100-240 V (50-60 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  При ракување: 157 W или помалку
  Режим на мирување: 2,2W или помалку 
  Зададено поставено време за активирање на режимот на мирување: прибл. 5 минути
  Исклучено напојување: 0,3 W или помалку
 • Работни услови
  Температура: 15-30℃, Влажност: 10-80% RH (без кондензација)
 • Акустичен шум (моќ/притисок)
  При работа: 52 dB (A) (обична хартија, стандарден режим, режим за цртање линии/текст) (измерено врз основа на стандардот ISO 7779)
  Режим на подготвеност: 35 dB (A) или помалку
  При работа: 7,0 бели или помалку (обична хартија, стандарден режим, режим за цртање линии/текст) (измерено врз основа на стандардот ISO 7779)
 • Регулативи
  Европа: ознака CE,
  Други земји: сертификат CB
 • Сертификати за животната средина
  TUV, CB

Димензии и тежина

 • Надворешни димензии и тежина
  1548 x 1293 x 1189 mm (отворена корпа)
  1548 x 960 x 1189 mm (затворена корпа)
  207kg
 • Димензии и тежина на пакетот
  1704 x 946 x 1373 mm
  274kg

Што е вклучено

 • Што содржи кутијата?
  Печатач, 1 глава за печатење, додаток за хартија со јадро од 3 инчи, 1 комплет резервоари за мастило за почеток, водич за поставување, леток за безбедност/стандарди за животната средина, CD-ROM со кориснички софтвер (Win), CD-ROM со PosterArtist Lite, лист со податоци за биоцидни супстанци за ЕУ, лист со податоци за Евроазиската економска унија, лист со важни податоци, 2 x држачи за валјаци(јадра), корпа, кабел за напојување
 • Испорачан софтвер
  Драјвер за печатач imagePROGRAF TZ и софтвер PosterArtist Lite
  Другите софтвери може да се преземат од интернет.

Карактеристики

 • Изборни елементи
  Држач за валјаци од 2”/3”: RH2-34

Потрошни материјали

 • Елементи кои може да ги замени корисникот
  Резервоар за мастило: PFl-340 (330 ml), PFl-740 (700 ml)
  Глава за печатење: PF-06
  Картриџ за одржување: MC-30
 1. Брзината на скенирање е пропорционална низ целиот спектар на резолуции што ги поддржува скенерот. Реалното време на скенирање и наведените максимални брзини ќе зависат од перформансите на главниот компјутер и не се загарантирани за сите типови медиуми. Наведените времиња на скенирање се максималните за реално скенирање слики од 200 x 200 dpi. Максимална брзина на скенирање за RGB: копирање со 200/300/600 dpi = 6/4/2 слики/сек. Скенирање со 200/300/600 dpi = 3/2/2 слики/сек. Максимална брзина на црно-бело скенирање: копирање со 200/300/600 dpi = 13/8,6/4,3 слики/сек. Скенирање со 200/300/600 dpi = 13/8,6/4,3 слики/сек.
 2. Брзината на скенирање е пропорционална низ целиот спектар на резолуции што ги поддржува скенерот. Реалното време на скенирање и наведените максимални брзини ќе зависат од перформансите на главниот компјутер и не се загарантирани за сите типови медиуми. Наведените времиња на скенирање се максималните за реално скенирање слики од 200 x 200 dpi. Максимална брзина на скенирање за RGB: копирање со 200/300/600 dpi = 6/4/2 слики/сек. Скенирање со 200/300/600 dpi = 3/2/2 слики/сек. Максимална брзина на црно-бело скенирање: копирање со 200/300/600 dpi = 13/8,6/4,3 слики/сек. Скенирање со 200/300/600 dpi = 13/8,6/4,3 слики/сек.
 3. Брзината на скенирање е пропорционална низ целиот спектар на резолуции што ги поддржува скенерот. Реалното време на скенирање и наведените максимални брзини ќе зависат од перформансите на главниот компјутер и не се загарантирани за сите типови медиуми. Наведените времиња на скенирање се максималните за реално скенирање слики од 200 x 200 dpi. Максимална брзина на скенирање за RGB: копирање со 200/300/600 dpi = 6/4/2 слики/сек. Скенирање со 200/300/600 dpi = 3/2/2 слики/сек. Максимална брзина на црно-бело скенирање: копирање со 200/300/600 dpi = 13/8,6/4,3 слики/сек. Скенирање со 200/300/600 dpi = 13/8,6/4,3 слики/сек.