Canon EOS Ra with subject taking a picture through using the vari-angle screen
Blank-Rect Image

CANON EOS Ra

Снимајте го ноќното небо со неверојатна острина и доловете повеќе детали како никогаш досега. Ова е фотоапарат со реална моќ што му овозможува да гледа подалеку и од ѕвездите.

Надминете ги ѕвездите

Вашите астрофотографии ќе бидат најдобри со EOS Ra - компактен и лесен фотоапарат без огледало за целосна слика со изменет филтер за инфрацрвена светлина и зголемување до 30x за доловување прекрасни детали од галаксијата.

Canon EOS Ra pack shot FRT

Доловете ја убавината на ноќното небо

EOS Ra е опремен со нов филтер за инфрацрвена светлина што е поставен пред сензорот и овозможува четири пати поголем пренос на светлина Hydrogen Alpha во споредба со стандардниот EOS R. На овој начин, фотоапаратот може да ја долови препознатливата црвена боја на небулите.

Креативност без граници

EOS Ra е совршен фотоапарат за снимање различни астрофотографии. Истражете ја длабочината на универзумот и откријте ги скриените бои на ноќното небо. Погледнете што може да доловите со компактниот и моќен EOS Ra.

Најдобрата алатка за астрофотографирање

EOS Ra е опремен со екран на допир со променлив агол и неверојатно зголемување до 30x за никогаш да не ги пропуштите деталите.

Canon EOS Ra 30x magnification icon

Зголемување до 30x

EOS Ra нуди функција за прегледување со поголем степен на зголемување за проверка на сликите на LCD-екранот на фотоапаратот, овозможувајќи им на корисниците да ги зумираат сликите до 180% и да ги проверуваат сите детали во снимените содржини.

Canon EOS Ra vari angle touchscreen icon

Екран со променлив агол

Опремен со екран на допир со променлив агол и AF со допирање и повлекување.

Canon EOS Ra with subject looking at the vari angle screen and wearing an orange jacket

Компактен и лесен

EOS Ra е мал и лесен уред што лесно се поврзува со телескоп*. Фотографирањето е едноставно благодарение на неговиот интуитивен дизајн и веќе познатото и сигурно ракување во стил на EOS.

Дознајте повеќе за објективите RF

Canon EOS Ra in hand with subject looking at the landscape and another EOS Ra attached to a telescope
Canon EOS Ra on tripod with subject looking up at the milky way with an observatory in the background

Искористете ја целосната моќ на дизајнот без огледало

Уживајте во фотографирање со висока резолуција без вибрации при долгите експозиции и користете го EVF за да „гледате во темнина“, со фокус до -6 EV што е идеален за креативни ѕвездени пејзажи. 

Снимајте неверојатни ноќни пејзажи со врвен 4K-квалитет

Снимајте 4K-видеозаписи и 4K-видеоснимки со забрзано движење од ноќното небо со помош на EOS Ra и искористете ги извонредните можности за градација што ги нуди Canon Log со 10 бита.

Canon EOS Ra on tripod with star trails in the night sky
Canon EOS Ra on piggyback mount with another EOS Ra attached to the telescope

Пронајдете светлина во темнината

Сензор со 30 мегапиксели - нуди балансирана резолуција, високи вредности на ISO, динамички опсег со ненадмината моќ за обработка по печатењето и печатење. Високи перформанси на ISO до 40.000 за фотографирање при слаба осветленост и одржување доволно голема брзина на блендата за да се избегне заматување. 

Бидете поврзани со WI-FI и Bluetooth®**

Без разлика каде се наоѓате, поврзете го EOS Ra со вашиот паметен телефон за да можете да фотографирате и да ги прегледувате сликите далечински. Станете дел од астрофотографската заедница преку споделување на вашите најдобри небесни пејзажи и вселенски откритија преку апликацијата Canon Camera Connect.

Connecting EOS Ra to a smartphone for remote shooting and image review

Спецификации

IR

Оптимизиран филтер за инфрацрвена светлина

30,3 мегапиксели

CMOS-сензор за целосна слика

IS0 100-40000

Совршено за фотографирање при слаба осветленост

AF со -6 EV

Фокусирајте при слаба осветленост

LCD-екран со променлив агол

Со зголемување до 30x

4K-видеозаписи со 10 бита

Стандардно снимање и снимање со забрзано движење

Bluetooth и Wi-Fi

Секогаш достапни, секогаш подготвени

USB 3.1

Брзо поврзување

Погледнете ги сите спецификации

Product shot of EOS Ra with 15-35mm lens

Споредба

Куќиште на фотоапарат

Слика од производот EOS Ra од Canon

EOS Ra од Canon

Слика од производот EOS R FRT од Canon

EOS R од Canon

Сензор

Примерок на слика

Куќиштето со мала тежина од прибл. 30,3 мегапиксели со изменет филтер за инфрацрвена светлина***

Слика од производот EOS R FRT од Canon

Куќиштето со мала тежина од прибл. 30,3 мегапиксели

Зголемување

Зголемување до 30x за прегледување слики во живо

Зголемување до 10x за прегледување слики во живо

Приклучок за објективи

RF-приклучок

RF-приклучок

Компатибилност со објективи

Објективи RF. Објективите EF и EF-S може да се користат со адаптерот за монтирање објективи EF-EOS-R. За поврзување со телескопи е потребен адаптер од трета страна*

Објективи RF. Објективите EF и EF-S може да се користат со адаптерот за монтирање објективи EF-EOS-R. За поврзување со телескопи е потребен адаптер од трета страна*

Процесор на слика

DIGIC 8

DIGIC 8

Dual Pixel CMOS AF

Да

Да

AF точки преку визирот

До 5655 изборни положби за AF
Чувствителност до f/11
Континуиран AF на очи во режимот Servo AF

До 5655 изборни положби за AF
Чувствителност до f/11
Континуиран AF на очи во режимот Servo AF

Видеоснимки

4K-видео со 25/24 fps
Режим за 4K-видеоснимки со забрзано движење
Full HD-видеоснимки со 60 fps
HD со 120 fps
Canon Log (8 бита / 10 бита)
Некомпресиран 4K-формат со 10 бита и сооднос 4:2:2 кон надворешен снимач
480 Mbps

4K-видео со 25/24 fps
Режим за 4K-видеоснимки со забрзано движење
Full HD-видеоснимки со 60 fps
HD со 120 fps
Canon Log (8 бита / 10 бита)
Некомпресиран 4K-формат со 10 бита и сооднос 4:2:2 кон надворешен снимач
480 Mbps

LCD-екран на допир со променлив агол

8 cm / 3,15 инчи
LCD-екран од 2,1 M точки
4 достапни бои

8 cm / 3,15 инчи
LCD-екран од 2,1 M точки
4 достапни бои

Големина на куќиштето (ШxВxД)

135,8 x 98,3 x 84,4 mm

135,8 x 98,3 x 84,4 mm

Wi-Fi/ Bluetooth

Wi-Fi и Bluetooth™
FTP со додатокот WFT-E7 II

Wi-Fi и Bluetooth™
FTP со додатокот WFT-E7 II

Батерија

LP-E6
370 снимки (CIPA-стандард)
Полнење преку USB со PD-E1

LP-E6
370 снимки (CIPA-стандард)
Полнење преку USB со PD-E1

Слични написи

Дознајте како да го истражувате и снимате ноќното небо со врвни детали заедно со нашите професионални астрофотографи.

Погледнете ги сите написи
Canon EOS Ra what’s in the box flat lay

Што содржи кутијата

Сè што ви е потребно за да започнете со астрофотографирање.

Куќиште EOS Ra од Canon

Капаче за фотоапарат R-F-5

Ремен за на врат

Полнач за батерии LC-E6E

Батерија LP-E6N

AC кабел

Кабел за интерфејс IFC-100U

Компатибилна дополнителна опрема

* Телескопот не е вклучен. За да го поврзете EOS Ra со телескоп, потребна е дополнителна опрема од трети страни.
 
**Паметниот телефон треба да биде опремен со Bluetooth верзија 4.0 (или понова). Исто така, паметниот уред треба да го користи оперативниот систем iOS 8.4 (или понов) или Android 5.0 (или понов). 
 
Зборот, ознаката и логото на Bluetooth® се регистрирани заштитни знаци во сопственост на Bluetooth SIG, Inc. и секое користење на тие знаци од страна на Canon Inc. е дозволено со лиценца. Другите заштитни знаци и заштитни имиња им припаѓаат на нивните сопственици.
 
***Во зависност од условите за фотографирање, на EOS Ra може да се појават нерамномерни бои.
Бидејќи е наменет за астрофотографирање, не се препорачува фотографирање на нормални субјекти. Субјектите може да изгледаат поцрвени отколку што се во реалност и можеби нема да можат да постигнат соодветна рамнотежа на бои при фотографирање нормални субјекти.

Може да ве интересира и