АЖУРИРАЊЕ НА ФИРМВЕРОТ

Најнов фирмвер за PowerShot G7 X Mark III

Дознајте какви нови функции за снимање видеозаписи и какви подобрувања за создавање видеозаписи и видеоблогови нуди најновиот фирмвер.
ПРЕЗЕМЕТЕ ГО ФИРМВЕРОТ

Нов режим за видео и подобрувања за полесно користење

Согласно повратните информации што ги добивме од нашите корисници кои веќе го користат PowerShot G7 X Mark III за снимање видеосодржини наменети за социјалните медиуми, ви нудиме нов режим за снимање видеоблогови што е достапен преку ажурирање на фирмверот.


Режимот за снимање видеоблогови е потполно автоматска поставка за снимање видеозаписи со вашиот фотоапарат. Испружете ја раката со која го држите G7 X Mark III и тој ќе почне да реагира природно и рамномерно кон вашите движења, за да можете јасно да ја раскажете вашата приказна, а притоа да бидете соодветно нагласени заедно со вашето опкружување.


Во овој режим, AF за лице брзо и прецизно се заклучува врз вашето лице, а ако ја поместите гледната точка врз нов субјект во кадарот, автоматскиот фокус брзо ќе се прилагоди. Прилагодувањата на експозицијата, исто така, се брзи, рамномерни и природни. Ова ќе им биде особено практично на видеоблогерите за патувања кога ќе говорат кон фотоапаратот, а потоа ќе го опфатат околното опкружување во кадарот. Острината и експозицијата на вашето лице и опкружување брзо се прилагодуваат за да се задржи острината и природните живописни бои.

Приказ на црно-бели ленти

Приказот на црно-бели ленти е практична функција која вообичаено е присутна кај професионалните видеокамери и која прикажува црно-бели ленти врз сликата за да ги пронајдете разликите во експозицијата. Таа најчесто се користи за да се избегне потенцијална прекумерна експозиција во сцената, а вие може да направите прилагодувања со кои ќе го задржите одличниот квалитет на снимените материјали.

Ознака за соодносот на слика на видеозаписот

За полесно обликување на кадарот на вашите видеозаписи според потребите на различните социјални медиуми, вклучете ја ознаката за соодносот на слика на видеозаписот и ќе видите повеќе рамки што одговараат на соодносите од 16:9, 5:4, па дури и 2,39:1.

Подобри индикатори при снимањето

Освен црвената точка и индикаторот „rec“, сега може да изберете подобри индикатори при снимањето видео со вашиот PowerShot G7 X Mark III. На екранот ќе се прикаже лесно видлива црвена рамка што ќе ви помогне при снимањето. Секако, оваа црвена рамка не се прикажува во конечниот снимен материјал.

Приказ на либела во режимот за следење лица

Сега е можно да се прикаже електронска либела на екранот при снимањето кога е вклучена функцијата за следење лица, за да добиете повеќе информации при снимањето.

Ажурирањето на фирмверот е веќе достапно.

Освен извонредниот квалитет на слика и моќната стабилизација на слика што ги нуди PowerShot G7 X Mark III, искористете ги придобивките и од новите одлични функции за вашите видеозаписи што ги нуди ажурирањето на фирмверот.

НЕ МИ СЕ ВЕРУВАШЕ КОЛКАВА РАЗЛИКА ИМА ВО КВАЛИТЕТОТ КОГА ГО ПОСТАВУВАВ ФОТОАПАРАТОТ ЗА ОНЛАЈН ЧАСОВИТЕ

Слични статии

 • Познатиот пекар Matt Adlard фотографира чоколаден десерт со EOS M50 Mark II од Canon.

  ФОТОГРАФИРАЊЕ ХРАНА

  Рецепт за успех: ви го претставуваме EOS M50 Mark II од Canon

  Самоукиот пекар и ѕвезда на социјалните медиуми Matt Adlard пробува да го користи EOS M50 Mark II.

 • Жена држи фотоапарат на статив со испружена рака, насочен кон себе, со повеќе дефокусирани разнобојни згради на брегот од реката зад неа.

  СНИМАЊЕ ВИДЕОБЛОГОВИ

  Како да станете видеоблогер

  Започнете и создавајте квалитетни видеоблогови со нашите совети за снимање видеоблогови за почетници.

 • Жена печати слика на SELPHY Square QX10 од Canon. На бирото пред неа се наоѓа вертикално поставена инспиративна табла со слики од облека.

  КРЕАТИВНО ПЕЧАТЕЊЕ

  Отпечатете инстант инспиративна табла

  Подобрете ги вашите креативни проекти и дознајте како да направите инспиративна табла.

 • Ѕвездата на YouTube и видеоблогерот Mike Gray го притиснува копчето за снимање на екранот на допир на PowerShot G7 X Mark III од Canon.

  СНИМАЊЕ ВИДЕОБЛОГОВИ

  Креативно снимање видеоблогови со PowerShot G7 X Mark III

  Ѕвездата на YouTube, „MikeVisuals“, открива како создава интересни видеоблогови со компактниот фотоапарат PowerShot G7 X Mark III од Canon и ги споделува неговите најдобри совети за снимање видеоблогови.