Роботски систем за фотоапарати CR-S700R од Canon

Професионално решение за далечинска контрола на поместувањето, закосувањето и зумирањето што е наменето за фотографирање и е компатибилно со фотоапаратите со заменливи објективи

Canon Robotic Camera System CR-S700R

Флексибилно решение за далечинска контрола со можност за надградба

Далечински контролираната глава од Canon има централна основа, лесно се монтира и нуди интуитивна контрола преку компјутер за еден или повеќе фотоапарати, а притоа може да снима фотографии од повеќе агли истовремено на светските настани.

Погледни целосни спецификации

Specification Intro

Погледнете ги сите функции

Главни спецификации

Систем со централна основа

Прибл. радиус на ротација од 26 cm (без фотоапарат/објектив)

Поддршка за повеќе фотоапарати/глави

Ефикасна контрола за еден корисник преку апликацијата Camera Remote

Еден кабел за етернет

Пренесува сигнали за контрола на фотоапаратот, ракување со главата и за префрлување слики

Напојување преку XLR со 3 пинови и 24 V

Поддржува компатибилни и индустриски стандардни уреди за напојување XLR

5 однапред поставени положби

Зачувајте и повикувајте најмногу 5 однапред поставени положби за поместување/закосување/ротирање и зумирање

Погледнете ги сите спецификации

Specification-Icons - Header Image
What's In The Box

Што содржи кутијата

Роботски систем за фотоапарати CR-S700R

IP-контролор за фотоапарати CR-G100

Носач за држење на фотоапаратот

Додаток за зумирање (со цевки)

Носач за мини камера

Носач за широкоаголна камера

Поддршка за објективи со опсег од 100-400

Поддршка за објективи со опсег од 70-200

Фотоапарат со кабел за CR-G100 N3

Фотоапарат со USB-кабел за CR-G100

Фотоапарат со LAN-кабел за CR-G100

Фотоапарат со кабел за напојување на CR-S700R

Водич за корисници

Дополнителна опрема

Слични производи