superzoom photography

Фотоапарати со моќен зум

Доближете се до прекрасните детали каде и да одите, со објективот со моќен зум кој е вграден во фотоапарат со компактна големина.

Canon PowerShot ZOOM

Canon PowerShot ZOOM

PowerShot што може да го држите во една рака и да снимате волшебни семејни моменти или диви животни со зум од 100 mm, 400 mm1 или со дигитален продолжен зум од 800 mm.

 1Споменатите фокусни должини се еквиваленти на 35 mm.

Откријте повеќе

CANON PowerShot ZOOM
Tell your story

PowerShot SX740 HS

Раскажете ја вашата приказна во 4K со моќен уред што е практичен за патување и нуди огромен зум до 40x

Откријте повеќе

Lifestyle Walker Standing River

Моќен оптички зум во компактно куќиште

Снимајте ги драгоцените моменти со неверојатна острина користејќи ги најновите иновации за квалитет на оптиката од Canon. Доближете се уште повеќе со ZoomPlus кој ја применува најновата технологија за да го дуплира опсегот на зумирање на фотоапаратот.

powerful optical zoom

Интелигентна оптичка стабилизација на слика

Фотографирајте движења со максимален зум или доловувајте моменти рачно при слаба осветленост со интелигентната стабилизација на слика. Динамичката стабилизација на слика ви помага да создадете неверојатно стабилни видеоснимки дури и кога трчате додека снимате.

full zoom photography
sport photography

Следете го субјектот постојано додека зумирате

Дивите животни и спортските ѕвезди ретко позираат – помошта за обликување на кадарот при зумирање нуди помош при нивното следење. Притиснете копче и фотоапаратот ќе изврши брзо оддалечување од сцената за да можете повторно да го лоцирате вашиот објект, а ќе зумира назад во моментот кога ќе го отпуштите копчето.

Погледни видеозапис

Доловете го животот токму онака како што го гледате

Доловете го вистинскиот амбиент со иновативниот HS систем од Canon. Уникатен сензор со голема чувствителност и моќен процесор DIGIC кои заедно создаваат врвен квалитет на слика во секакви ситуации.

beach photography

Споделувајте на едноставен начин и снимајте далечински преку Wi-Fi

Споделете ги вашите дела преку Wi-Fi со динамички NFC кој ви овозможува да се поврзете и да споделувате со компатибилни паметни уреди, со само еден допир. Снимајте одлични снимки од животот во дивината или автопортрети со функцијата за безжично далечинско фотографирање преку апликацијата Canon Camera Connect.

Разгледајте ги нашите компактни фотоапарати со Wi-Fi

dynamic nfc
train photography

Експериментирајте со рачните контроли

Подобрете ги вашите вештини за фотографирање и уживајте во максимална креативна контрола со рачните режими (Av, Tv и M) кои ви овозможуваат да ја прилагодувате брзината на блендата и решетката.

Хибриден автоматски режим и најдобри моменти од приказните

Насочете и снимајте прекрасни фотографии или видеоснимки со хибридниот автоматски режим, кој автоматски се погрижува за острината, деталите и боите во секоја снимка. Користете најдобри моменти од приказните за да создадете забавен и краток преглед на денот или настанот во видео формат.

sx720 hs photography

Сите функции не се достапни кај сите фотоапарати.