Canon Zoemini C
Спецификации

Главни спецификации

zink

ZinkTM

Технологија за печатење

lightweight

Мала тежина

Модел од 170 gm во светла розова боја, жолта боја, светла зелена боја и светла сина боја

Resolution

314 x 500 dpi

Резолуција

10-sheet capacity

Капацитет за 10 листови

Хартија за печатење ZinkTM од 2x3 инчи

5 Megapixels

5 мегапиксели

Камера

Micro SD

Микро SD*

Поддршка за мемориски картички

Погледни сè

Детални спецификации

Печатач

Технологија за печатење

ZINKTM

Брзина на печатење

Приближно 50 секунди (вклучување и исклучување на моторот, на собна температура од 25°C )

Резолуција на печатење

314 x 500 dpi

Печатење без рабови

ДА

Автоматски сензор за хартија

Да

Батерија

Вградена литиум-полимерска батерија на полнење од 700 mAh

Издржливост на батеријата

25 отпечатени фотографии во просек

Автоматско исклучување

ДА (5 мин.)

Копче за ресетирање

Да

Брзина на полнење

Приближно 90 минути (од 0% до целосно полнење)

Контролен панел

1. Копче за вклучување
2. Копче за блендата
3. Копче за повторно печатење
4. Копче за сооднос на сликата ( 2 x 2 / 2 x 3 )

Компатибилност со мемориска картичка

ДА, микро SD-картичка, до 256 GB

Поддржани видови на медиуми

Фотохартија ZINKTM

Maximum Paper Size

2,0" x 3,0"

Капацитет за хартија

До 10 листови фотохартија ZINKTM од Canon + 1 SMART SHEETTM

Боја на куќиштето

Светла розова боја / жолта боја / светла зелена боја / светла сина боја

Големина на куќиште (Д x Ш x В)

121 x 78,3 x 23,7 mm

Тежина

170 g

Препорачана температура при работа, при полнење и при складирање (℃)

15 - 32°C (59 - 90°F)

Препорачана работна влажност (RH)

40-55% RH

Работна температура (℃)

5 - 40°C (41 - 104°F)

Работна влажност (RH)

<70%RH

Камера

Резолуција на фотографија

5 MP

Формат на фотографија

JPG

Сооднос на слика на фотографијата

1) 3:2 (2" x 3")
2) 1:1 (2" x 2")

Светло за блиц

Да

Светло за пополнување

Не

Опсег на фокусирање

Фиксен (опсег: 50 cm - ∞)

Зум

Фиксни објективи

Чувствителност

Автоматско (опсег на ISO: 100 - 1600)

Баланс на белата боја

Автоматски

Прилагодување на експозицијата

Автоматски

Индикатори

LED светилка на долната страна (полнење)

Црвено: полнење
Зелено: полнењето е завршено

LED-светилка на горната страна (статус)

Белата светилка е вклучена: уредот е вклучен и е во режим на подготвеност
Белата светилка трепка: обработка на Smartsheet / подготовка на печатењето
Белата светилка е вклучена -> Белата светилка трепка: уредот се вклучува
Црвената светилка е вклучена: уредот постигнал премногу висока температура
Црвената светилка трепка: капакот е отворен / грешка на печатачот / нема хартија / заглавена хартија
Црвената/белата боја трепкаат последователно: слаба батерија, многу слаба батерија
Сината светилка трепка: грешка на Smartsheet
Цијан светилката е вклучена: премногу ниска температура на уредот
Цијан светилката трепка: глава на печатачот се лади
Магента светилката е вклучена: режим за масовно складирање
Магента светилката трепка: грешка на SD-картичката
Жолтата/магента/цијан/белата светилка трепкаат последователно: печатачот печати
Зелената светилка трепка: ажурирање на фирмверот

LED-светилка за сооднос на слика (зелена боја) x 2

1) 3:2 (2" x 3")
2) 1:1 (2" x 2")

Звучник (статус)

1) Вклучување
2) Исклучување
3) Бленда на фотоапаратот
4) Грешка на фотоапаратот (неуспешно фотографирање)
5) Неуспешно повторно печатење
6) Вметнување или исфрлување на SD-картичката
7) Грешка на SD-картичката

Информации за фотохартијата ZINK

Фотохартија ZINKTM

Пакет фотохартија ZINK (10 листови)
Фотохартија 2” x 3” / се лупи, задната страна е леплива

Услови на складирање

Температура: 0 - 25°C, влажност: 40-55% RH

Компатибилни оперативни системи и апликации

Компатибилни оперативни системи (за апликацијата за мобилни уреди)

нема

Компатибилни оперативни системи (за компјутер)

Windows 7 / 8 / 8.1 / 10, Mac OSX 10.10-10.14

Апликација за мобилни уреди

нема