Zoemini S од Canon
Спецификации

Главни спецификации

zink

ZinkTM

Технологија за печатење

Smartphone-ready

Поддршка за паметни телефони

iOS и Android

Chic and lightweight

Модерен и лесен

Модел од 188 грама во мат црна боја, бисерна бела боја или розова-златна боја

Resolution

314 x 600 dpi

Резолуција

Available in 4 colours

Bluetooth®

Поврзување преку Bluetooth®

5 Megapixels

8 мегапиксели

Камера

Remote shutter

Далечинска контрола на блендата

Со апликацијата Canon Mini Print

Micro SD

Микро SD*

Поддршка за мемориски картички

Погледни сè

Детални спецификации

Печатач

Технологија за печатење

ZINKTM

Брзина на печатење

Приближно 50 секунди (вклучување и исклучување на моторот, на собна температура од 25°C )

Резолуција на печатење

314 x 600 dpi

Печатење без рабови

ДА

Поврзување со печатач

Bluetooth - со употреба на апликацијата Canon „Mini Print“

Поврзување

Bluetooth 4.0

NFC

iOS (потребен е NFC-читач од 3-ти страни, достапен само за iPhone 7 или понов модел)
Android (функционира со модели со поддршка за NFC и однапред инсталиран NFC-читач)

Автоматски сензор за хартија

Да

Батерија

Вградена литиум-полимерска батерија на полнење од 700 mAh

Издржливост на батеријата

25 отпечатени фотографии во просек

Автоматско исклучување

ДА (исклучено/ 3 мин. / 5 мин. / 10 мин.) (поставување преку АПЛИКАЦИЈАТА)

Копче за ресетирање

Да

Брзина на полнење

Приближно 120 минути (од 0% до целосно полнење)

Контролен панел

1. Копче за вклучување
2. Копче за блендата
3. Копче за повторно печатење
4. Копче за сооднос на сликата ( 2 x 2 / 2 x 3 )
5. Преклопник на лизгање (исклучен блиц / автоматски блиц / светлина за пополнување)

Компатибилност со мемориска картичка

ДА, микро SD-картичка, до 256 GB

Поддржани видови на медиуми

Фотохартија ZINKTM

Maximum Paper Size

2,0" x 3,0"

Капацитет за хартија

До 10 листови фотохартија ZINKTM од Canon + 1 SMART SHEETTM

Боја на куќиштето

Мат црна боја / бисерна бела боја / розова-златна боја

Големина на куќиште (Д x Ш x В)

121 x 80,3 x 21,5 mm

Тежина

188 g

Препорачана температура при работа, при полнење и при складирање (℃)

15 - 32°C (59 - 90°F)

Препорачана работна влажност (RH)

40-55% RH

Работна температура (℃)

5 - 40°C (41 - 104°F)

Работна влажност (RH)

<70%RH

Камера

Резолуција на фотографија

8 MP

Формат на фотографија

JPG

Сооднос на слика на фотографијата

1) 3:2 (2" x 3")
2) 1:1 (2" x 2")

Светло за блиц

Да

Светло за пополнување

Да (8 LED-диоди)

Опсег на фокусирање

Автоматски (опсег: 30 cm - ∞)

Зум

Фиксни објективи

Чувствителност

Автоматско (опсег на ISO: 100 - 1600)

Баланс на белата боја

Автоматски

Прилагодување на експозицијата

Автоматски

Индикатори

LED светилка на долната страна (полнење)

Црвено: полнење
Зелено: полнењето е завршено

LED-светилка на горната страна (статус)

Белата светилка е вклучена: уредот е вклучен и е во режим на подготвеност
Белата светилка трепка: обработка на Smartsheet / подготовка на печатењето / ажурирање на фирмверот
Црвената светилка е вклучена: уредот постигнал премногу висока температура
Црвената светилка трепка: капакот е отворен / грешка на печатачот / нема хартија / заглавена хартија
Црвената/белата боја трепкаат последователно: слаба батерија, многу слаба батерија
Сината светилка е вклучена -> Белата светилка трепка: уредот се вклучува
Сината светилка трепка: грешка на Smartsheet
Цијан светилката е вклучена: премногу ниска температура на уредот
Цијан светилката трепка: глава на печатачот се лади
Магента светилката е вклучена: режим за масовно складирање
Магента светилката трепка: грешка на SD-картичката
Жолтата/магента/цијан/белата светилка трепкаат последователно: печатачот печати

LED-светилка за сооднос на слика (зелена боја) x 2

1) 3:2 (2" x 3")
2) 1:1 (2" x 2")

Звучник (статус)

1) Вклучување
2) Исклучување
3) Заклучување на фокусот на фотоапаратот
4) Бленда на фотоапаратот
5) Грешка на фотоапаратот (неуспешно фотографирање)
6) Вметнување / Исфрлување на микро SD-картичка
7) Грешка на микро SD-картичката
8) Грешка при повторно печатење

Информации за фотохартијата ZINK

Фотохартија ZINKTM

Пакет фотохартија ZINK (10 листови)
Фотохартија 2" x 3" / се лупи, задната страна е леплива

Услови на складирање

Температура: 0 - 25°C, влажност: 40-55% RH

Компатибилни оперативни системи и апликации

Компатибилни оперативни системи (за апликацијата за мобилни уреди)

iOS 9.0 или понов и Android 4.4 или понов

Компатибилни оперативни системи (за компјутер)

Windows 7 / 8 / 8.1 / 10, Mac OSX 10.10-10.14

Апликација за мобилни уреди

Апликација Canon Mini Print