Двогледи од Canon
Исклучителен квалитет, изработка и перформанси

Двогледите од Canon овозможуваат приближување со врвен квалитет и избор на зумирање, отпорност на временски услови и преносливост. Сите од нив имаат исклучително квалитетна оптика и изработка, можат да се користат за многу различни апликации и ја содржат препознатливата технологија за оптичка стабилизација на слика од Canon која го елиминира тресењето предизвикано од движењата на телото и тресењето на рацете за да добиете неверојатно стабилен и удобен приказ.

Палетата опфаќа двогледи од висока класа кои се отпорни на вода и временски услови, како и избор на компактни и преносливи модели:

Употреба на двогледи

Кликнете на некоја од употребата на двогледи подолу за да дознаете повеќе како се дизајнирани двогледите од Canon и зошто претставуваат идеални придружници за сите сцени кои ги гледате.

Уживајте во неверојатно стабилен приказ

За да ви овозможат подобро доживување при гледањето и лесно препознавање и следење на објектите, сите двогледи се одликуваат со оптичка стабилизација на слика (IS) од Canon која го спречува тресењето што се појавува при голем зум и овозможува неверојатно стабилен приказ при рачно користење. Некои модели во палетата се одликуваат и со поддршка за поместување која го елиминира тресењето дури и кога следите објекти во движење, како птици во лет.

Брза и прецизна корекција на разновидни тресења и движења

Освен корекцијата на тресењето предизвикано од треперење на рацете, стабилизацијата на сликата може да открие и елиминира многу видови на движења како што е движењето предизвикано при гледање објекти од возило и брод во движење. Таа може да го елиминира и бавното тресење кое настанува додека дишете и го гледате вашиот објект.

Stabilizer technology Play Video


Рамномерно поместување

Лесно препознавање, набљудување и следење на подвижните објекти, дури и објектите во лет, благодарение на поддршката за рамномерно поместување како дел од стабилизацијата на сликата која го коригира тресењето дури и кога се движите заедно со вашиот објект. Со елиминирање на тресењето добивате јасен приказ на објектот кој можете постојано да го следите.

Тајмер Репродуцирај видео запис

Удобно гледање во долги временски периоди со помал замор на очите

Стабилизацијата на сликата, преку ефикасно елиминирање на тресењето, овозможува удобно користење на двогледот во долги временски периоди со помал замор на очите. Со стабилниот приказ на вашиот објект, неговото препознавање е многу полесно - јасниот приказ на објектот се зголемува ефикасно, а големиот зум станува практична опција за да можете што повеќе да се доближите до објектот.

Удобност

Приближете се со неверојатниот квалитет на Canon

Сите двогледи во нашата палета се одликуваат со препознатливата оптика и напредните технологии од Canon за да обезбедат ненадминато доживување при гледањето, без разлика колкаво зголемување ви е потребно. За да се добие најдобрата моќ за обработка со минимални оптички аберации, дури и при слаба осветленост, сите наши двогледи се одликуваат со елементи за израмнување на полето и Super Spectra слој, а нашите најдобри двогледи во палетата содржат UD елементи од објективи.

Острина низ целата површина благодарение на елементот за израмнување на полето

Уживајте во јасно видно поле низ целата површина на сликата, благодарение на елементот за израмнување на полето од Canon кој ја отстранува кривата на полето што го намалува квалитетот во рабовите на сликата. Сите двогледи од Canon содржат елемент за израмнување на полето.

Вклучено
прецизност

Прецизна оптика со мало изобличување од Canon

Canon располага со престижно оптичко искуство кое се рефлектира на популарноста и уникатноста на препознатливата палета на EF објективи. Палетата двогледи се одликува со голем број исти технологии и професионален дизајн како палетата на EF објективи кои ја прават толку уникатна. Тоа може да се забележи кај врвните двогледи 10x42L IS WP кои припаѓаат во престижната серија L наменета за објективи кои се изработени според највисоките стандарди за оптика од Canon за јасен приказ низ целата површина и прецизни бои.

Super Spectra слоеви за живописно доживување при гледањето

Уживајте во живописен приказ со голем контраст и прецизна рамнотежа на бои благодарение на Super Spectra слојот за објективи, кој ги елиминира несаканите внатрешни рефлектирања кои предизвикуваат привидни облици и одблесоци.

Градски сцени со вклучен HDR

Помала хроматска аберација со UD елементи за објективи

Најдобрите модели од палетата, како што се 18x50 IS AW, 15x50 IS AW и 10x42L IS WP, содржат 1 или 2 елементи за објективи со извонредно ниска дисперзија (UD) за намалување на хроматската аберација (изобличување во вид на виножито). Нивните леќи со голем дијаметар од 50 mm или 42 mm и излезната зеница со голем дијаметар создаваат светло и релативно широко видно поле дури и при слаба осветленост.

Градски сцени со вклучен HDR

Двогледи кои се отпорни на вода и сите временски услови

Нашите двогледи кои се отпорни на вода и сите временски услови се дизајнирани да ги издржат дури и најлошите надворешни услови, имаат гумирана конструкција и заштита од временски услови според јапонските индустриски стандарди (JIS). Палетата содржи врвни водоотпорни двогледи 10x42L IS WP (JIS 7), кои се одликуваат со оптиката од серија L на Canon, па сè до модели како 18x50 IS AW и 15x50 IS AW (JIS 4) кои нудат комбинација од големо зумирање со одлична стабилност.

Waterproof_activities

Идеални за многубројни надворешни активности

Нашите цврсти и водоотпорни двогледи кои се отпорни на сите временски услови се идеални за многубројни активности поврзани со свежа вода, како пловење со јахта или рибарење. Набљудувајте ги ѕвездите од копно или од море со нашите модели со најголем зум кои се отпорни на сите временски услови или изберете го преносливиот двоглед 10x42L IS WP за беспрекорно доживување при гледањето птици. Нивото на отпорност на временски услови и вода ви нуди сигурност за да ги користите во секакви временски услови.

Цврст

Цврста конструкција

Трите модели отпорни на лоши временски услови се одликуваат со уникатен држач за лесно држење во влажни услови и издржлив гумен слој кој ќе ги издржи сите ваши авантури. Во целата палета се вградени еколошки компоненти кои не содржат олово, а применети се и големи издржливи гумени капаци кај сите објективи кои ја зголемуваат отпорноста на удари.

Одлична заштита од временски услови

Нашите двогледи имаат заштита од сите временски услови со рејтинг JIS4 според јапонските индустриски стандарди (JIS), така што можат да се користат кога врне дожд или паѓа снег, а можат и да се исплакнат под млаз вода за да ги исчистите од кал и нечистотии. Нашите потполно водоотпорни двогледи пак, се одликуваат со заштита од временски услови JIS7 која им овозможува потопување под вода на длабочина до 1 метар во период од 5 минути.

Weather_sealingt

Компактни двогледи, практични за носење

Дизајнирани за удобно користење и преносливост, со лесен пристап до контролите за стабилизација на слика и фокусирање, нашите компактни двогледи кои се практични за носење нудат приказ со висока резолуција и избор на зголемувања: од моделот 12x36 IS III со среден опсег до извонредно компактниот и лесен модел 8x25 IS кој нуди најголема преносливост.

Заштита_од_временски_услови

Идеални за патувања, настани и спорт

Нашите компактни и преносливи двогледи се совршени придружници и се идеални за носење во мала торба за да ви бидат при рака кога сакате да пронајдете и препознаете некој објект во далечина. Нивните компактни димензии и врвни перформанси ќе ви овозможат значително приближување до спортските случувања и концертите со стабилен приказ.

Избор на зголемувања кои ќе одговараат на вашите потреби за гледање

Палетата двогледи од Canon нуди избор на зголемувања од 8x до 18x кои ќе одговараат на вашите потреби за гледање и ќе ви овозможат да се доближите максимално до вашиот објект. Зголемувањето кое ќе го изберете зависи од вашата оддалеченост во однос на објектот и големината на објектот. Ако еден двоглед има зголемување од 10x, предметот ќе биде зголемен 10 пати. Со други зборови, некој предмет на оддалеченост од 100 метри ќе изгледа како да е на оддалеченост од 10 метри од објективот. Воглавно, двогледите со зголемување од 10x или 12x ќе бидат соодветни за гледање птици и спорт, а зголемувањата од 15x и 18x ќе овозможат екстремно доближување и набљудување ѕвезди. Ве молиме изберете една од главните страници и ние ќе ви прикажеме модели кои можеби ќе ве заинтересираат.

0%

    Ниво на зголемување