Canon 10x30 IS II Спецификации

ОПТИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Вид на двоглед

Призма

Зголемување

10x

Ефективен дијаметар на објективот

30 mm

Големина на филтерот

-

Реално видно поле

Видливо видно поле

55,3°¹

Видно поле при 1000 m

105 m

ОПТИЧКА КОНСТРУКЦИЈА

Конструкција на објективот

2 елементи во 1 група

Конструкција на визирот на објективот

5 елементи во 4 групи

UD објектив

-

Израмнувач на двојно поле

Да

Дијаметар на излезна зеница

3,0 mm

Растојание од око до објектив

14,5 mm

Вид на призма

Призма Porro II

Слој на објективот

Super Spectra слој

КОРЕКЦИЈА НА ДИОПТЕР И ФОКУСИРАЊЕ

Систем за фокусирање

Движење на елементите во објективот

Начин на фокусирање

Рачно фокусирање

Начин на корекција на диоптер

Прстен за корекција на диоптер

Опсег на корекција на диоптер

+/- 3,0 m-1 (диоптер)

Најмало растојание на фокусирање

4,2 m

СТАБИЛИЗАТОР НА СЛИКА

Систем за стабилизација на слика

Призма со променлив агол

Агол на корекција

+/- 1,0°

Систем за откривање на тресење

2 жироскопски сензори

Активирање на стабилизацијата на сликата

Прекинувач со копче на притиснување

Извор на напојување со енергија

2 батерии со AA големина

Издржливост на батеријата

+25°C: прибл. 9 часа


-10°C: прибл. 1 час (со користење алкални батерии)¹

Индикатор за ниво на енергија во батеријата

Да (LED)

ФИЗИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Отпорност на вода

-

Гумена облога

Да

Работни услови

Од -10°C до 45°C, влажност до 90%

Ширина

127 mm

Висина

150 mm

Длабочина

70 mm

Тежина (без батерија)

600 g

Фуснота

¹ Видливо видно поле врз основа на стандардот ISO 14132-1:2002

¹ Врз основа на стандардите за тестирања спроведени од Canon