Canon 10x42L IS WP Спецификации

ОПТИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Вид на двоглед

Призма

Зголемување

10x

Ефективен дијаметар на објективот

42mm

Големина на филтерот

52 mm

Реално видно поле

6,5°

Видливо видно поле

59,2°¹

Видно поле при 1000 m

114m

ОПТИЧКА КОНСТРУКЦИЈА

Конструкција на објективот

4 елементи во 3 групи

Конструкција на визирот на објективот

7 елементи во 5 групи

UD објектив

2 UD објективи

Израмнувач на двојно поле

Да

Дијаметар на излезна зеница

4,2mm

Растојание од око до објектив

16 mm

Вид на призма

Призма Porro II

Слој на објективот

Super Spectra слој

КОРЕКЦИЈА НА ДИОПТЕР И ФОКУСИРАЊЕ

Систем за фокусирање

Движење на елементите во објективот

Начин на фокусирање

Рачно фокусирање

Начин на корекција на диоптер

Прстен за корекција на диоптер со заклучување

Опсег на корекција на диоптер

+/- 3,0 m-1 (диоптер)

Најмало растојание на фокусирање

2,5 m

СТАБИЛИЗАТОР НА СЛИКА

Систем за стабилизација на слика

Призма со променлив агол

Агол на корекција

+/- 0,8°

Систем за откривање на тресење

2 жироскопски сензори

Активирање на стабилизацијата на сликата

Прекинувач со копче на притиснување

Извор на напојување со енергија

2 батерии со AA големина

Издржливост на батеријата

+25°C: прибл. 2,5 часа


-10°C: прибл. 10 минути (со користење алакални батерии)¹

Индикатор за ниво на енергија во батеријата

Да (LED)

ФИЗИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Отпорност на вода

JIS ниво 7

Гумена облога

Да

Работни услови

Од -10°C до 45°C, влажност до 90%

Ширина

137 mm

Висина

175,8 mm

Длабочина

85,4 mm

Тежина (без батерија)

1110 g

Фуснота

¹ Видливо видно поле врз основа на стандардот ISO 14132-1:2002

¹ Врз основа на стандардите за тестирања спроведени од Canon