Canon 18x50 IS All Weather Спецификации

ОПТИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Вид на двоглед

Призма

Зголемување

18x

Ефективен дијаметар на објективот

50 mm

Големина на филтерот

58mm

Реално видно поле

3,7°

Видливо видно поле

60,3°¹

Видно поле при 1000 m

65 m

ОПТИЧКА КОНСТРУКЦИЈА

Конструкција на објективот

4 елементи во 3 групи

Конструкција на визирот на објективот

7 елементи во 5 групи

UD објектив

1 UD објектив

Израмнувач на двојно поле

Да

Дијаметар на излезна зеница

2,8 mm

Растојание од око до објектив

15 mm

Вид на призма

Призма Porro II

Слој на објективот

Super Spectra слој

КОРЕКЦИЈА НА ДИОПТЕР И ФОКУСИРАЊЕ

Систем за фокусирање

Движење на елементите во објективот

Начин на фокусирање

Рачно фокусирање

Начин на корекција на диоптер

Прстен за корекција на диоптер

Опсег на корекција на диоптер

+/- 3,0 m-1 (диоптер)

Најмало растојание на фокусирање

6 m

СТАБИЛИЗАТОР НА СЛИКА

Систем за стабилизација на слика

Призма со променлив агол

Агол на корекција

+/- 0,7°

Систем за откривање на тресење

2 жироскопски сензори

Активирање на стабилизацијата на сликата

Прекинувач со копче на притиснување

Извор на напојување со енергија

2 батерии со AA големина

Издржливост на батеријата

+25°C: прибл. 2,5 часа


-10°C: прибл. 10 минути (со користење алакални батерии)¹

Индикатор за ниво на енергија во батеријата

Да (LED)

ФИЗИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Отпорност на вода

JIS ниво 4

Гумена облога

Да

Работни услови

Од -10°C до 45°C, влажност до 90%

Ширина

152 mm

Висина

193 mm

Длабочина

81 mm

Тежина (без батерија)

1180g

Фуснота

¹ Видливо видно поле врз основа на стандардот ISO 14132-1:2002

¹ Врз основа на стандардите за тестирања спроведени од Canon

¹ Видливо видно поле врз основа на стандардот ISO 14132-1:2002

¹ Врз основа на стандардите за тестирања спроведени од Canon