Canon 8x25 IS Спецификации

ОПТИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Вид на двоглед

Призма

Зголемување

8x

Ефективен дијаметар на објективот

25 mm

Големина на филтерот

-

Реално видно поле

6,6°

Видливо видно поле

49,5°

Видно поле при 1000 m

115 m

ОПТИЧКА КОНСТРУКЦИЈА

Конструкција на објективот

4 елементи во 3 групи

Конструкција на визирот на објективот

4 елементи во 3 групи

UD објектив

-

Израмнувач на двојно поле

Да

Дијаметар на излезна зеница

3,1 mm

Растојание од око до објектив

13,5 mm

Вид на призма

Призма Porro II

Слој на објективот

Super Spectra слој

КОРЕКЦИЈА НА ДИОПТЕР И ФОКУСИРАЊЕ

Систем за фокусирање

Движење на елементите во објективот

Начин на фокусирање

Рачно фокусирање

Начин на корекција на диоптер

Прстен за корекција на диоптер

Опсег на корекција на диоптер

+/- 3,0 m-1 (диоптер)

Најмало растојание на фокусирање

3,5 m

СТАБИЛИЗАТОР НА СЛИКА

Систем за стабилизација на слика

Подвижен елемент во објективот

Агол на корекција

+/- 1,0°

Систем за откривање на тресење

2 жироскопски сензори

Активирање на стабилизацијата на сликата

Прекинувач со копче на притиснување

Извор на напојување со енергија

1x CR123A литиумска батерија

Издржливост на батеријата

6 часа

Индикатор за ниво на енергија во батеријата

Да (LED)

ФИЗИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Отпорност на вода

-

Гумена облога

-

Работни услови

Од -10°C до 45°C, влажност до 90%

Ширина

119,7 mm

Висина

137,2 mm

Длабочина

61,2 mm

Тежина (без батерија)

490 g