Canon AS-1200 Спецификации

ЕКРАН

Цифри

12

Тип

среден за на маса

Закосен екран

Нагоре закосен LCD екран

Приказ на знак за пресметување

Да

Разделник за троцифрени периоди

Разделник за илјадарки

Големина на екран

91,5 x 23,8mm

Големина на знаци на екран

19 x 6,12mm

ФУНКЦИИ

Пресметки на константи

Да

Избор на децимали

Да (+, 4, 3, 2, 0, F)

Заокружување

Да (нагоре, 5/4, надолу)

Вкупен збир

Да

Функција на преминување на копчињата

Да

Промена на функција

Промена на знак

ТАСТАТУРА

Процент

%+/-

O копче(иња)

0,00

Облога на копчиња

Пластика

Копче за обратно (RV)

Да

Копче Shift

Да

Квадратен корен

Да

Копче GT

Да

Тастер за промена на знак

Да

Тастер за збир

Да

Зголемување или намалување

Зголемување

ОПЦИИ

Автоматско исклучување

Да

Прекинувачи/изборници на лизгање

Заокружување / децимална запирка

СПЕЦИФИКАЦИИ

Меморија

Да (M+, M-, RM/CM)

Извор на напојување со енергија

Двојно напојување со енергија

Батерија

LR44 x 1парче

Големина на куќиште (Д x Ш x В)

177 x 119 x 37mm

Боја на куќиште

Темно сива

Тежина

152g

Информации за пакување

HB (кутија која може да се закачи)

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

ЗАБЕЛЕШКИ