Canon AS-2200 Спецификации

ЕКРАН

Цифри

12

Тип

За на маса

Закосен екран

Прилагодлив (со 2 нивоа) LCD панел за приказ

Приказ на знакот ''наредба за калкулација''

---

Разделник за троцифрени периоди

Разделник за илјадарки

Големина на екран

91,5 x 23,8mm

Големина на знаци на екран

18,5 x 6,01mm

ФУНКЦИИ

Пресметки на константи

Да

Избор на децимали

Да (+, 4, 3, 2, 0, F)

Заокружување

Да (нагоре, 5/4, надолу)

Вкупна сума

Да

Функција на преминување на копчињата

Да

Промена на функција

---

ТАСТАТУРА

Процент

% +/-

O копче(иња)

0, 00

Облога на копчиња

Пластика

Копче за обратно (RV)

Да

Копче Shift

Да

Квадратен корен

Да

Копче GT

Да

Копче за промена на знак

Да

Копче за вкупно

Да

Зголемување или намалување

Зголемување

ОПЦИИ

Автоматско исклучување

Да (7 мин)

Прекинувачи/изборници на лизгање

Заокружување/децимална запирка

СПЕЦИФИКАЦИИ

Меморија

Да (M+, M-, RM/CM)

Извор на напојување со енергија

Двојно напојување со енергија

Батерија

LR44 x 1парче

Големина на куќиште (Д x Ш x В)

198 x 140 x 34 mm

Боја на куќиште

Темно сива

Тежина

212g

Информации за пакување

HB (кутија која може да се закачи)

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

ЗАБЕЛЕШКИ