Canon LS-100K Спецификации

ЕКРАН

Цифри

10 цифри

Тип

Мал калкулатор за на маса со 10 цифри и двојно напојување

Закосен екран

Нагоре закосен LCD екран

Приказ на знакот ''наредба за калкулација''

Да

Разделник за троцифрени периоди

3-цифрен сепаратор за запирка

Големина на екран

59 x 18 mm

Големина на знаци на екран

12 mm

ФУНКЦИИ

Даночни функции

Да

Пресметки на константи

Да

Вкупна сума

Да

ТАСТАТУРА

Процент

%

Копче(иња) за нула

0, 00

Облога на копчиња

Пластика

Функции на преминување на копчињата

Да

Боја на копчиња

2

Квадратен корен

Да

Копче GT

Да

Копче за промена на знак

Да

Копче за бришење наназад

Да

Проѕирни копчиња

ON/CA, CI/C

ОПЦИИ

Подлоги од гума за помало лизгање

Да - 4

Автоматско исклучување

Да - 7 мин.

ДРУГО

Меморија

M+, M-, RM/CM

Извор на напојување со енергија

Двојно (соларно и на батерија)

Батерија

LR44 x 1 парче

Големина на куќиште (Д x Ш x В)

118,5 x 83 x 22 mm

Боја на куќиште

Избор од 4 - металик сина, розова, портокалова и зелена

Материјал за горниот дел од куќиштето

Пластика

Материјал за долниот дел од куќиштето

Пластика

Тежина

90g

Информации за пакување

Двојно проѕирно пакување (DBL), EMEA. Упатството содржи 22 јазици

ЗАБЕЛЕШКИ