Canon F-715SG Спецификации

ПРИКАЗ

Цифри

10+2 (до 16 цифри за внатрешни пресметки)

Линии

2

Големина на приказ на екран

61 x 25 mm

Големина на приказ на знак

9,6 x 3,96 mm

ФУНКЦИИ

Општи пресметки

Да

Тригонометриски пресметки

Тригонометрија, инверзна тригонометрија

Единица за агол

Да

Претворање на координати

Да (правоаголна <-> поларна)

Факторијални броеви, комбинации, пермутации

Да

Дропки

Да

Случаен број

Да (Rand и I-Rand)

Статистички пресметки

Да (2 променливи)

Дропка од децимален број

Да

Други

Калкулации за LCM, GCD, коефициент и остаток

Сите функции

250

КАРАКТЕРИСТИКИ

Капак

Да - тврд капак на лизгање

Автоматско исклучување

Да - 7 мин.

Други

Индикатор за слаба батерија

СПЕЦИФИКАЦИИ

Меморија

17 мемориски места за зачувување и повикување

Извор на енергија

Соларно и со батерија

Батерија

LR44 x 1парче

Големина

165 x 80 x 14,5 mm (без капак)


168 x 86,3 x 17,8mm (со капак)

Боја

3 варијанти на бои: црна, бела со магента на копчињата со стрелки и тврдото куќиште, бела со сина боја на копчињата со стрелки и тврдото куќиште

Тежина

124g (со капак)

Информации за пакување

DBL = пакување за две картички / HB = кутија која може да се закачи

Друго

Долното куќиште и / или тврдото куќиште се изработени од рециклирана пластика од производите на Canon

ЗАБЕЛЕШКИ