Canon F-718SGA Спецификации

ПРИКАЗ

Цифри

До 18 цифри

Линии

Двоначински (линиски или математички режим) методи за пресметување операции

Големина на приказ на екран

86 (Д) x 21 (Ш) mm

Големина на приказ на знак

Матрица со точки 96 x 31 точки (на еден ред се прикажуваат: 15 знаци)

ОПШТИ ПРЕСМЕТКИ

Тригонометриски пресметки

Да

Единица за агол

Да (DEG, RAD, GRAD)

ЛОГИЧКИ ПРЕСМЕТКИ

Бинарни, октални, децимални, хексадецимални

Не

Претворање на координати

Да (правоаголна <-> поларна)

Факторијални броеви, комбинации, пермутации

Да

Дропки

Да

ФИЗИЧКИ КОНСТАНТИ

Случаен број

Да

Статистички пресметки

Да

Дропка од децимален број

Да

ДРУГИ

Сите функции

264

КАРАКТЕРИСТИКИ

Капак

Заштитен тврд капак

Автоматско исклучување

Да (по 7 мин.)

СПЕЦИФИКАЦИИ

Меморија

17 мемориски места за зачувување и повикување

Извор на енергија

Соларно и со батерија

Батерија

CR2032 x 1 (заменлива)

Големина

168 x 80 x 14,5mm

Боја

Црна

LSI

Тежина

140g

Информации за пакување

DBL = пакување за две картички