Canon F-789SGA Спецификации

ЕКРАН

Цифри

До 18 цифри

Тип

Анти-бактериски научен калкулатор со приказ во вид на учебник, кој е изработен од рециклирани материјали

Закосен екран

No

Приказ на знакот ''наредба за калкулација''

No

Индикатор на батерија

Да

Разделник за троцифрени периоди

Да

Големина на екран

61 x 25 mm

Големина на знаци на екран

96 x 31 точки (знаци во еден ред: 15)

ФУНКЦИИ

Деловни функции

No

Даночни функции

No

Претворање на валута

No

Повторно прикажување и корекција

No

Функција за вметнување и бришење

No

Функција за враќање на пресметка

No

Функција за PC

No

Функција за испраќање резултати

No

Пресметки на константи

Да, до 79

Календар/часовник

No

Избор на децимали

Да

Заокружување

Да

Вкупна сума

Да

Бројач на елементи

Да

Функција на преминување на копчињата

Да, 2 функции на преминување на копчињата

Промена на функција

No

Функција за сметки

No

Светски часовник

No

Аларм

No

Тајмер за одбројување наназад

No

Календар

No

Функција за биоритам

No

Метричка конверзија

Да

ТАСТАТУРА

Распоред на тастатурата

Нормален

Процент

% +/-

Големо копче за печатење

No

O копче(иња)

0

Облога на копчиња

Гума со метална купола

Копче за обратно (RV)

No

Копче Shift

Да

Квадратен корен

Да

Копче GT

No

Копче за промена на знак

No

Копче за вкупно

No

Копче за делумна сума

No

Копче # со кое не се собира

No

Зголемување или намалување

No

Проѕирни копчиња

[ON/CA], [CE/C], [CLR] (меморија, режим, сè)

Функција за заклучување на копчињата

No

ОПЦИИ

Додадена логика на машината

No

Капак

Да

Подлоги од гума за помало лизгање

No

Простор за лого ознака

No

Автоматско исклучување

Да - 7 минути

Повеќејазично прикажување/печатење

No

Прекинувачи/изборници на лизгање

Главен прекинувач за ВКЛУЧУВАЊЕ/ИСКЛУЧУВАЊЕ

Држач за хартија

No

ДРУГО

Меморија

Зачувување во меморија, повикување на меморија

Извор на напојување со енергија

Двоен извор за напојување со соларна енергија и батерија

Батерија

CR2032 x 1

Големина на куќиште (Д x Ш x В)

171 x 86 x 17,3 mm (со капак)

Боја на куќиште

Светликава сребрена боја

Тежина

120g со капак

Информации за пакување

Двојно пакување, упатството содржи 21 јазик

Оперативен систем

N/A

Поврзување

N/A

Предавател

N/A

LSI

N/A

ЗАБЕЛЕШКИ

Забелешки

Некои пластични делови се изработени од рециклирани материјали од Canon