Canon LEGRIA HF G25 Спецификации

ВИДЕО СИСТЕМ

Формати за снимање

AVCHD

Медиум за снимање

32GB вградена флеш меморија;


SDXC/SDHC/SD мемориски картички (2 отвори);


Можност за истовремено снимање во двата отвори


Можност за пренасочено снимање

Макс. време на снимање*

Променлива вкупна вредност, во зависност од големината на мемориската картичка¹


Внатрешна меморија: 12 часа 15мин.¹,²


64GB SDXC картичка: 24 часа 30 мин.¹,² (не се испорачува)

СЕНЗОР

Тип

Напреден HD CMOS PRO од тип 1/3

Вкупно пиксели

2,37 мегапиксели

Ефективни пиксели: видео

2,07 мегапиксели

Ефективни пиксели: фотографија

2,07 мегапиксели (16:9)

Филтер

Филтер со Bayer шаблон

ОБЈЕКТИВ

Напредно зумирање

НЕ

Оптички зум

10x

Дигитален зум

40x/200x

Фокусна должина

4,25 - 42,5mm

35mm еквивалентна фокусна должина

30,4 - 304mm

Максимална решетка

f1,8 до f2,8

Минимално растојание на фокусирање

20mm

Стабилизатор на слика

Оптички стабилизатор на слика:


Интелигентна стабилизација на слика

Дијаметар на филтер

58mm

Широко прикачување

ДА (изборно WD-H58W)

ПРОЦЕСОР НА СЛИКА

Процесор на слика

DIGIC DV III

Технологија за откривање лице

ДА

LCD ЕКРАН

Големина на екран

8,8cm (3,5") LCD екран на допир, 100% приказ

Пиксели

922.000 точки

LCD екран на допир

ДА

Рачно прилагодување

Осветленост, задно осветлување

ФУНКЦИЈА ЗА WI-FI

Функција за Wi-Fi

НЕ

РЕЖИМ ЗА БЕБИЊА

Режим за бебиња

НЕ

НАДВОРЕШЕН HDD УРЕД ЗА СКЛАДИРАЊЕ

Директно складирање на надворешен HDD

НЕ

ВИЗИР

Големина на екран

0,61cm (0,24"), 100% приказ

Пиксели

260.000 точки

МИНИМАЛНА ОСВЕТЛЕНОСТ

Минимум лукси

1 лукс

Ноќен режим

Слаба осветленост (0,1 лукс)

Автоматско прилагодување на граница на Gain контрола

ДА

ФОКУС

Автоматски/рачно

ДА/ДА

Контрола

АВТОМАТСКИ: AF за откривање лице/AF само за лице/моментален AF/среден AF/TV AF


РАЧНО: прстен на објектив, LCD екран на допир, однапред подесен фокус

Помош при рачно фокусирање

ДА (зголемување, бирање, монитор за рабови)

КРЕАТИВНИ ФУНКЦИИ

Креативни функции

Филтери за изглед како во кино


Создавање приказни


Декорација на допир

AE РЕЖИМ

Интелигентен автоматски режим

ДА (38 сцени)

Програми за AE

АВТОМАТСКИ;


M режим: P, Tv, Av, M (рачна експозиција), SCN (портрет, спорт, снег, плажа, зајдисонце, ноќе, слаба осветленост, рефлектор, огномет);


Режим на кино: P, Tv, Av, M

Зебра

ДА

КОМПЕНЗАЦИЈА НА ЗАДНО ОСВЕТЛУВАЊЕ

Компензација на задно осветлување

ДА (автоматски или контрола на корисник)

БАЛАНС НА БЕЛАТА БОЈА

Тип

TTL

Автоматски

ДА

Поставување/зададена вредност

ДА: Подесено 1, Подесено 2, дневна светлина, сенка, облачно, вештачка светлина, флуоресцентно, флуоресцентно H, температура на боја

БРЗИНА НА БЛЕНДА

Максимум

1/2000-ти дел од сек.

Бавно

1/2 сек.

ДИГИТАЛЕН ЕФЕКТ

Исчезнување

Автоматско исчезнување, бришење

Ефект

НЕ

ПРИЛАГОДУВАЊЕ НА КВАЛИТЕТ НА СЛИКА

Ефекти на слика

НЕ

Функции за прилагодување

Осветленост, контраст, острина, длабочина на боја

ПРИЛАГОДЕНА КОНТРОЛА

Прилагодена контрола

ДА (плус контролно вртливо копче)

ФОТОГРАФИИ

Големина на снимка

1920 x 1080 (не во режим на кино)

Режим на континуирано снимање

ДА (само за време на репродукција)

Автоматска експозиција со групирање

НЕ

Симултано снимање фотографии

ДА

Избор на AF функција на кадар

НЕ

Хистограм

НЕ

Копче за фотографирање

LCD екран на допир

Фото секвенца

ДА

САМОСТОЕН ТАЈМЕР

Самостоен тајмер

10 сек


2 сек со безжичен далечински управувач

СНИМ. ПРЕГЛЕД/СНИМ. ПРЕБАРУВАЊЕ

СНИМ. преглед/СНИМ. пребарување

ДА/НЕ

РЕЖИМ НА СНИМАЊЕ

LP режим

Пет режими на квалитет на снимање.¹


MXP: 1920x1080, 24Mbps;²


FXP: 1920x1080, 17Mbps;²


XP+: 1440x1080, 12Mbps;


SP: 1440x1080, 7Mbps;


LP: 1440x1080, 5Mbps;

Режим на континуирано снимање

ДА (25p)

x.v.Color

НЕ

Куси видео записи

ДА

Pre REC

ДА со доделено копче

Двојно снимање

ДА

PRE REC

Ленти во боја и тест тон

НЕ

ПРЕБАРУВАЊЕ

Фотографии

НЕ

Датум

ДА (избирање датум, календар, временски тек, 3D ротирање)

МЕМОРИСКА КАРТИЧКА

Multi Media картичка

НЕ

Secure Digital картичка

SD / SDHC / SDXC

Снимање на видео

ДА

Внатрешен податочен трансфер

ВИДЕО: Да (од внатрешна меморија на картичка A, картичка A на B)


ФОТОГРАФИИ: Да (од внатрешна меморија на картичка A, картичка A на B)

АУДИО

Систем

Dolby Digital 2-кан. (AC-3 2-кан.);


5.1 опкружувачки звук (со помош на изборен SM-V1 микрофон)

Избирање на аудио сцена

ДА

Микрофон со зумирање

ДА (прилагодлив одзив на фреквенција и насочување)

Рачно снимање контрола на ниво

ДА

ПРИКЛУЧОЦИ

Слушалки

ДА

Микрофон

ДА

USB

ДА (Mini-AB, USB 2.0 Hi-Speed)

DV

НЕ

Директно печатење

НЕ

Аналоген влез

НЕ

AV

ДА (само излез)

S-video

НЕ

Компонентен

ДА (само излез)

HDMI

ДА (HDMI™ мини приклучок: v1.3, само излез, поддршка за CEC)

LANC

ДА

Вграден полнач

ДА

БРЗО ВКЛУЧУВАЊЕ

Брзо вклучување

ДА (мини напреден приклучок за дополнителна опрема)

ПРИКЛУЧОК ЗА ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Приклучок за дополнителна опрема

НЕ

ВГРАДЕНО СВЕТЛО НА ВИДЕО

Вградено светло на видео

НЕ

ВГРАДЕН БЛИЦ

Вграден блиц

НЕ

КОМПЛЕТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ СО PC

DV Network Solution Disk

НЕ

Апликативен софтвер

ДА

USB кабел

ДА

ИНТЕРНЕТ

Лесно преснимување на интернет

ДА

Конвертирање во MP4

НЕ

HD -> SD конверзија

ДА

БЕЗЖИЧЕН КОНТРОЛОР

Безжичен контролор

ДА

БАТЕРИЈА

Тип

Литиум-јон

Интелигентен батериски систем

ДА

Батерија вклучена во комплетот

BP-808

Макс. време на снимање (со испорачаната батерија)

1ч. 55мин.

Издржлива батерија

BP-827

Подолго време на снимање**

6ч. 05мин.

ДИМЕНЗИИ

Ш x В x Д

95 x 82 x 210mm (со сенило на објектив)

Тежина

565g (со сенило на објектив)

Одрекување од одговорност

(*): LP режим на снимање

(**): Нормална LCD осветленост и изборна долготрајна батерија

Фуснота

¹ Класа 4 или повисока SDHC картичка е потребна за снимање 1920x1080, Класа 2 или повисока SDHC картичка е препорачлива за други режими на снимање, не е вклучена мемориска картичка


² Максималното време на снимање за MP4 изнесува 30 минути, а максималната големина на фајл изнесува 4GB. Кога еден од овие услови ќе биде исполнет, снимањето автоматски ќе запре


³ Не е можно континуирано снимање подолго од 12 часа

¹ Варијабилна бит стапка што се користи кај сите режими на снимање


² Класа 4 или повисока SDHC картичка е потребна за снимање 1920x1080, Класа 2 или повисока SDHC картичка е препорачлива за други режими на снимање, не е вклучена мемориска картичка