Canon LEGRIA HF G30 Спецификации

ВИДЕО СИСТЕМ

Формати за снимање

AVCHD/MP4


Можност за истовремено снимање

Медиум за снимање

SDXC/SDHC/SD мемориски картички (2 отвори);


Можност за истовремено снимање во двата отвори


Можност за пренасочено снимање

Макс. време на снимање*

Променлива вкупна вредност, во зависност од големината на мемориската картичка¹


64GB SDXC картичка: 24ч. 30мин.²³ (не се испорачува)

СЕНЗОР

Тип

Напреден HD CMOS PRO од тип 1/2,84

Вкупно пиксели

3,09 мегапиксели

Ефективни пиксели: видео

2,91 мегапиксели

Ефективни пиксели: фотографија

2,07 мегапиксели (16:9)

Филтер

Филтер со Bayer шаблон

ОБЈЕКТИВ

Напредно зумирање

НЕ

Оптички зум

20x

Дигитален зум

400x

Фокусна должина

3,67 - 73,4mm

35mm еквивалентна фокусна должина

26,8 - 576mm (35mm еквивалент без динамичка IS/28,8-576mm со динамичка IS)

Максимална решетка

Од f1,8 до f2,8 (кружен отвор на блендата со 8 сечила)

Минимално растојание на фокусирање

10mm

Стабилизатор на слика

Оптички стабилизатор на слика


Интелигентна IS со напреден динамички режим

Дијаметар на филтер

58mm

Широко прикачување

ДА (изборен WA-H58)

ПРОЦЕСОР НА СЛИКА

Процесор на слика

DIGIC DV 4

Технологија за откривање лице

ДА

ЕКРАН

Големина на екран

Органски LED екран на допир од 8,8cm (3,5"), 100% приказ

Пиксели

1,23 милиони точки

Екран на допир

ДА - капацитивен вид на органски LED екран

Рачно прилагодување

Осветленост

ФУНКЦИЈА ЗА WI-FI

Функција за Wi-Fi

ДА: функции за Wi-Fi далечински управувач и споделување (поддржува 5Ghz¹ и 2,4Ghz)

ПОДДРШКА ЗА GPS

Поддршка за GPS

Да: со изборен приемник GP-E2

РЕЖИМ ЗА БЕБИЊА

Режим за бебиња

НЕ

НАДВОРЕШЕН HDD УРЕД ЗА СКЛАДИРАЊЕ

Директно складирање на надворешен HDD

НЕ

ВИЗИР

Големина на екран

0,61cm (0,24"), 100% приказ

Пиксели

1,56 милиони точки

МИНИМАЛНА ОСВЕТЛЕНОСТ

Минимум лукси

1 лукс

Ноќен режим

Слаба осветленост (0,1 лукс)

Автоматско прилагодување на граница на Gain контрола

ДА

ФОКУС

Автоматски/рачно

ДА/ДА

Контрола

АВТОМАТСКИ: AF за откривање лице/AF само за лице/моментален AF/среден AF/TV AF


РАЧНО: прстен на објектив, LED екран на допир, однапред подесен фокус

Помош при рачно фокусирање

ДА (Зголемување, Зумирање)

КРЕАТИВНИ ФУНКЦИИ

Креативни функции

Филтери за изглед како во кино

AE РЕЖИМ

Интелигентен автоматски режим

ДА (38 сцени)

Програми за AE

АВТОМАТСКИ;


M режим: P, Tv, Av, M (рачна експозиција), SCN (портрет, спорт, снег, плажа, зајдисонце, ноќе, слаба осветленост, рефлектор, огномет);


Режим на кино: P, Tv, Av, M

Зебра

ДА

КОМПЕНЗАЦИЈА НА ЗАДНО ОСВЕТЛУВАЊЕ

Компензација на задно осветлување

ДА (автоматски или контрола на корисник)

БАЛАНС НА БЕЛАТА БОЈА

Тип

FAWB

Автоматски

ДА

Поставување/зададена вредност

ДА: Подесено 1, Подесено 2, дневна светлина, сенка, облачно, вештачка светлина, флуоресцентно, флуоресцентно H, температура на боја

БРЗИНА НА БЛЕНДА

Максимум

1/2000-ти дел од сек.

Бавно

1/2 сек.

ПРИЛАГОДУВАЊЕ НА КВАЛИТЕТ НА СЛИКА

Ефекти на слика

НЕ

Функции за прилагодување

Осветленост, контраст, острина, длабочина на боја

ПРИЛАГОДЕНА КОНТРОЛА

Прилагодена контрола

ДА: контролно вртливо копче и 5 копчиња со доделување

ФОТОГРАФИИ

Големина на снимка

1920 x 1080 (не во режим на кино)

Режим на континуирано снимање

НЕ

Автоматска експозиција со групирање

НЕ

Симултано снимање фотографии

ДА

Избор на AF функција на кадар

НЕ

Хистограм

НЕ

Копче за фотографирање

LED екран на допир

Фото секвенца

НЕ

САМОСТОЕН ТАЈМЕР

Самостоен тајмер

НЕ

СНИМ. ПРЕГЛЕД/СНИМ. ПРЕБАРУВАЊЕ

СНИМ. преглед/СНИМ. пребарување

ДА/НЕ

РЕЖИМ НА СНИМАЊЕ

Режим на снимање

Четири режими за снимање со AVCHD квалитет¹


50P: 1920 x 1080, 28Mbps²


50i/PF25: 1920x1080, 24Mbps²


50i/PF25: 1920x1080, 17Mbps²


50i/PF25: 1440x1080, 5Mbps


Пет режими за снимање со MP4 квалитет


50p: 1920 x 1080, 35Mbps²


25p: 1920 x 1080, 24Mbps²


25p: 1920 x 1080, 17Mbps²


25p: 1280 x 720, 4Mbps


25p: 640x360, 3Mbps

Режим на континуирано снимање

ДА (25p)

Снимање на забавени и забрзани видео снимки

Само MP4 режим (2x брзо/ 0,5x бавно)

x.v.Color

НЕ

Куси видео записи

ДА, за време на снимањето

Pre REC

ДА со доделено копче

Двојно снимање

НЕ

Ленти во боја и тест тон

НЕ

ПРЕБАРУВАЊЕ

Фотографии

НЕ

Датум

НЕ

МЕМОРИСКА КАРТИЧКА

Multi Media картичка

НЕ

Secure Digital картичка

SD / SDHC / SDXC

Снимање на видео

ДА

Внатрешен податочен трансфер

ВИДЕО: Да (од картичка A на картичка B)


ФОТОГРАФИИ: Да (од картичка A на картичка B)

АУДИО

Систем

Dolby Digital 2-кан. (AC-3 2-кан.);


5.1 опкружувачки звук (со помош на изборен SM-V1 микрофон)

Избирање на аудио сцена

ДА

Микрофон со зумирање

ДА (прилагодлив одзив на фреквенција и насочување)

Рачно снимање контрола на ниво

ДА

ПРИКЛУЧОЦИ

Слушалки

ДА

Микрофон

ДА

USB

ДА (Mini-B, Hi-Speed USB - само излез)

DV

НЕ

Директно печатење

НЕ

Аналоген влез

НЕ

AV

ДА (само излез)

Компонентен

ДА (само излез)

HDMI

ДА (HDMI™ мини приклучок - само излез)

LANC

Вграден полнач

ДА

БРЗО ВКЛУЧУВАЊЕ

Брзо вклучување

НЕ

ПРИКЛУЧОК ЗА ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Приклучок за дополнителна опрема

ДА (приклучок со држач и мини напреден приклучок за дополнителна опрема)

КОМПЛЕТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ СО PC

DV Network Solution Disk

НЕ

Апликативен софтвер

ДА

USB кабел

ДА

ИНТЕРНЕТ

Лесно преснимување на интернет

ДА

Конвертирање во MP4

ДА

HD -> SD конверзија

НЕ

БЕЗЖИЧЕН КОНТРОЛОР

Безжичен контролор

ДА

БАТЕРИЈА

Тип

Литиум-јон

Интелигентен батериски систем

ДА

Батерија вклучена во комплетот

BP-820

Макс. време на снимање (со испорачаната батерија)

3ч. 10мин.

Издржлива батерија

BP-828

Подолго време на снимање**

4ч. 55мин.¹

ДИМЕНЗИИ

Ш x В x Д

115 x 84 x 231mm (со сенило на објектив)

Тежина

900g (со сенило на објектив и батерија)

Одрекување од одговорност

*Режим на снимање со најмалку Mbps

**Нормална LCD осветленост и изборна долготрајна батерија

Спецификациите се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Се препорачува SDHC картичка од класа 6 или повисока класа за снимање со 50P, се препорачува SDHC картичка од класа 4 или повисока класа за режими со 24Mbps/17Mbps, а за останатите режими на снимање се препорачува SDHC картичка од класа 2 или повисока класа


² Режим на снимање со најмалку Mbps


³ Не е можно континуирано снимање подолго од 12 часа

¹ Во Катар и Индонезија нема поддршка за фреквенција од 5GHz

¹ Варијабилна бит стапка што се користи кај сите режими на снимање


² Се препорачува SDHC картичка од класа 6 или повисока класа за снимање со 50P, се препорачува SDHC картичка од класа 4 или повисока класа за режими со 24Mbps/17Mbps, а за останатите режими на снимање се препорачува SDHC картичка од класа 2 или повисока класа, мемориската картичка не се испорачува

¹ Нормална LCD осветленост и изборна долготрајна батерија