Canon LEGRIA HF G40 Спецификации

ВИДЕО СИСТЕМ

Формати за снимање

MP4 / AVCHD

Медиум за снимање

SDXC / SDHC / SD (2 отвори)


Истовремено снимање во двата отвори


Пренасочено снимање

Макс. време на снимање

Променлива вкупна вредност, во зависност од големината на мемориската картичка¹


64GB SDXC картичка: 24ч. 30мин.²³ (не се испорачува)

СЕНЗОР

Тип

Напреден HD CMOS PRO од тип 1/2,84

Вкупно пиксели

3,09MP (2208x1398)

Ефективни пиксели: видео

2,91MP (2136x1362)

Ефективни пиксели: фотографија

2,07 мегапиксели (16:9)

Филтер

Филтер за RGB основни бои

ADVANCED ZOOM

Оптички зум

20x

Дигитален зум

400x

Фокусна должина

3,67 - 73,4mm

35mm еквивалентна фокусна должина

26,8 - 576 (без динамичка стабилизација на сликата)


28,8 - 576 (со динамичка стабилизација на сликата)

Максимална решетка

f1.8 - f2.8

Вид на решетка

Кружна дијафрагма со 8 сечила

Минимално растојание на фокусирање

10mm

Стабилизатор на слика

Оптички стабилизатор на слика, интелигентна стабилизација на слика

Дијаметар на филтер

58mm

Додаток за телеконверзија

Изборен TL-H58

Дополнителен широкоаголен приклучок

Изборен WD-H58 (не се испорачува)

Вклучен широкоаголен приклучок

Не

Капаче за објектив

Вклучено капаче, плус вградено капаче на сенилото на објективот

ПРОЦЕСОР НА СЛИКА

Процесор на слика

DIGIC DV 4

Технологија за откривање лице

Да

ЕКРАН

Големина на екран

3,5" (8,77cm), 100% приказ

Променлив агол

Да

Пиксели

Еквивалент на 1,23 милиони точки

Екран на допир

Да - капацитивен вид на органски LED екран

Следење со допир

Да

Фокус на допир

Да

Експозиција на допир

Да

Рачно прилагодување

Балансирање на бои, стандардна/голема светлина

ФУНКЦИЈА ЗА WI-FI

Безжични фреквенции

2,4GHz / 5GHz¹

NFC

Далечинска контрола и проследување

Да

Movie Uploader

Да

Репродукција преку пребарувач

Да

Media Server

Да

Веб услуга

Да

ПОДДРШКА ЗА GPS

Поддршка за GPS

Да (преку дополнителната опрема GP-E2, не се испорачува)

НАДВОРЕШЕН HDD ЗА СКЛАДИРАЊЕ

Директно складирање на надворешен HDD

Не

ВИЗИР

Големина на екран

0,24" (0,61cm), 100% приказ

Пиксели

Еквивалент на 1,56 милиони точки

МИНИМАЛНА ОСВЕТЛЕНОСТ

Минимум лукси

1 лукс

Ноќен режим

Слаба осветленост (0,1 лукс)

Автоматско прилагодување на граница на Gain контрола

Да

ФОКУС

Автоматски/рачно

Да / Да

Контрола

Автоматски: AF за откривање лице, AF само за лице, моментален AF, среден AF, TV AF


Рачно: прстен на објективот, LCD екран на допир, однапред подесен фокус

Помош при рачно фокусирање

Издвојување, зголемување

КРЕАТИВНИ ФУНКЦИИ

Снимање забавени движења

1/2 брзина

Снимање забрзани движења

2x, 4x, 10x, 20x, 60x, 120x, 1200x

FAST MOTION CONVERSION

Куси видео записи

Да, избор помеѓу 2, 4 или 8 секунди

Декорации на допир

Не

Создавање приказни

Не

Филтери за изглед како во кино

Да, кино стандард, живописно, сон, ладно, сепија, стари филмови, меморија

AE РЕЖИМ

Интелигентен автоматски режим

Да

Програми за AE

Ражен режим: P, Tv, Av, M


Сцени - портрет, спорт, снег, плажа, зајдисонце, ноќе, слаба осветленост, рефлектор, огномет


Режим на кино: P, Tv, Av, M

Зебра

Да

КОМПЕНЗАЦИЈА НА ЗАДНО ОСВЕТЛУВАЊЕ

Компензација на задно осветлување

Да (автоматски или контролирано од корисник)

БАЛАНС НА БЕЛАТА БОЈА

Тип

FAWB

Автоматски

Да

Поставување/зададена вредност

Подесено 1, Подесено 2, дневна светлина, сенка, облачно, вештачка светлина, флуоресцентно, флуоресцентно H, температура на боја

Автоматско прилагодување на опсег

2.800K до 8.000K

БРЗИНА НА БЛЕНДА

Максимум

1/2000 сек.

Бавно

1/6 сек.

ПРИЛАГОДУВАЊЕ НА КВАЛИТЕТ НА СЛИКА

Ефекти на слика

Стандардно, широк динамички опсег, приоритет на осветлени делови

Функции за прилагодување

Осветленост, контраст, острина, длабочина на боја

ПРИЛАГОДЕНА КОНТРОЛА

Прилагодена контрола

5 копчиња плус вртливо копче

ФОТОГРАФИИ

Големина на снимка

1920x1080 (не во режим на кино)

Истовремено снимање фотографии

Да

Копче за фотографирање

LED екран на допир

СНИМ. ПРЕГЛЕД/СНИМ. ПРЕБАРУВАЊЕ

Сним. Преглед

Да

РЕЖИМ НА СНИМАЊЕ

Формат за снимање

MP4 и AVCHD

Режим на снимање

AVCHD¹²


1920x1080 50p 28Mbps


1920x1080 50i/25p 24Mbps 17Mbps


1440x1080 50i/25p 5Mbps


MP4¹²


1920x1080 50p 35Mbps


1920x1080 25p 24Mbps, 17Mbps


1280x720 25p 4Mbps


640x360 25p 3Mbps

Режим на континуирано снимање

50p, 25p

Снимање на забавени и забрзани видео снимки

Да

Повеќенасочно, инверзно

Да

Куси видео записи

Да (за време на снимањето)

Pre REC

Да

Ленти во боја и тест тон

Исклучено/EBU/SMPTE

Поддршка за временски код

Само снимање/слободно снимање

МЕМОРИСКА КАРТИЧКА

Secure Digital картичка

SD / SDHC / SDXC

Снимање на видео

Да

Внатрешен податочен трансфер

Да, од картичка A на картичка B

АУДИО

Вид на микрофон

Стерео микрофон со електрет кондензатор

Систем

Dolby Digital 2-кан. (AC-3 2-кан.) 5.1-кан. опкружувачки звук (со помош на изборен микрофон SM-V1)

Избирање на аудио сцена

Да

Микрофон со зумирање

Да (прилагодлив одзив на фреквенција и насочување)

Рачно снимање Контрола на ниво

Да

Прилагодување на звук

Вградено: заштита од ветар на микрофонот, придушување на микрофонот, фреквенција на микрофонот, насочување


Влезен приклучок: придушување на микрофонот, отсекување на ниските фреквенции на микрофонот

Мешање на звукот

Внатрешен микрофон со надворешен влезен сигнал

ПРИКЛУЧОЦИ

Слушалки

Да

Микрофон

Да

USB

Да (Mini B, USB 2.0 Hi-Speed)

AV

Да (само излез)

Компонентен

Не

HDMI

Да (HDMI мини приклучок: v1.3, само излез, поддршка за CEC)

Вграден полнач

Да

Мемориска картичка

Да

DC влез

Да

Лежиште за статив

Да

ПРИКЛУЧОК ЗА ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Приклучок за дополнителна опрема

Да (приклучок со држач и мини напреден приклучок за дополнителна опрема)

КОМПЛЕТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ СО PC

Апликативен софтвер

Да

USB кабел

Да

БЕЗЖИЧЕН ДАЛЕЧИНСКИ УПРАВУВАЧ

Безжичен далечински управувач

Да

БАТЕРИЈА

Тип

Литиум-јон

Интелигентен батериски систем

Да

Батерија вклучена во комплетот

BP-820

Макс. време на снимање (со испорачаната батерија)

3 часа

Издржлива батерија

BP-828

Подолго време на снимање

4 ч. 35 мин.¹

ДИМЕНЗИИ

Ш x В x Д

115 x 84 x 231mm (со сенило на објектив)

Тежина

900g (со сенило на објектив и батерија)

Одрекување од одговорност

Спецификациите се подложени на промена без претходна најава

Спецификациите се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Се препорачува SDHC картичка од класа 6 или повисока класа за снимање со 50P, се препорачува SDHC картичка од класа 4 или повисока класа за режими со 24Mbps/17Mbps, а за останатите режими на снимање се препорачува SDHC картичка од класа 2 или повисока класа


² Режим на снимање со најмалку Mbps


³ Не е можно континуирано снимање подолго од 12 часа

¹ Во Катар и Индонезија нема поддршка за фреквенција од 5GHz

¹ Варијабилна бит стапка што се користи кај сите режими на снимање


² Се препорачува SDHC картичка од класа 6 или повисока класа за снимање со 50P, се препорачува SDHC картичка од класа 4 или повисока класа за режими со 24Mbps/17Mbps, а за останатите режими на снимање се препорачува SDHC картичка од класа 2 или повисока класа, мемориската картичка не се испорачува

¹ Нормална LCD осветленост и изборна долготрајна батерија

¹ Се препорачува SDHC картичка од класа 6 или повисока класа за снимање со 50P, се препорачува SDHC картичка од класа 4 или повисока класа за режими со 24Mbps/17Mbps, а за останатите режими на снимање се препорачува SDHC картичка од класа 2 или повисока класа


² Режим на снимање со најмалку Mbps


³ Не е можно континуирано снимање подолго од 12 часа

¹ Во Катар и Индонезија нема поддршка за фреквенција од 5GHz

¹ Варијабилна бит стапка што се користи кај сите режими на снимање


² Се препорачува SDHC картичка од класа 6 или повисока класа за снимање со 50P, се препорачува SDHC картичка од класа 4 или повисока класа за режими со 24Mbps/17Mbps, а за останатите режими на снимање се препорачува SDHC картичка од класа 2 или повисока класа, мемориската картичка не се испорачува

¹ Нормална LCD осветленост и изборна долготрајна батерија