Видеокамери

Canon LEGRIA HF G40

Спецификации

Спецификации

 • Кружен отвор на бленда со 8 сечила

 • Full HD

 • Снимање детали и во осветлени површини и во сенки

 • Широкоаголен објектив

 • 20x оптички зум

 • Оптичка интелигентна стабилизација на слика

 • Моќна обработка со DIGIC

 • Wi-Fi далечински управувач и лесно споделување

Детални спецификации

Видео систем

 • Формати за снимање

  MP4 / AVCHD

 • Медиум за снимање

  SDXC / SDHC / SD (2 отвори)


  Истовремено снимање во двата отвори


  Пренасочено снимање

 • Макс. време на снимање

  Променлива вкупна вредност, во зависност од големината на мемориската картичка¹


  64GB SDXC картичка: 24ч. 30мин.²³ (не се испорачува)

Сензор

 • Тип

  Напреден HD CMOS PRO од тип 1/2,84

 • Вкупно пиксели

  3,09MP (2208x1398)

 • Ефективни пиксели: видео

  2,91MP (2136x1362)

 • Ефективни пиксели: фотографија

  2,07 мегапиксели (16:9)

 • Филтер

  Филтер за RGB основни бои

Advanced Zoom

 • Оптички зум

  20x

 • Дигитален зум

  400x

 • Фокусна должина

  3,67 - 73,4mm

 • 35mm еквивалентна фокусна должина

  26,8 - 576 (без динамичка стабилизација на сликата)


  28,8 - 576 (со динамичка стабилизација на сликата)

 • Максимална решетка

  f1.8 - f2.8

 • Вид на решетка

  Кружна дијафрагма со 8 сечила

 • Минимално растојание на фокусирање

  10mm

 • Стабилизатор на слика

  Оптички стабилизатор на слика, интелигентна стабилизација на слика

 • Дијаметар на филтер

  58mm

 • Додаток за телеконверзија

  Изборен TL-H58

 • Дополнителен широкоаголен приклучок

  Изборен WD-H58 (не се испорачува)

 • Вклучен широкоаголен приклучок

  Не

 • Капаче за објектив

  Вклучено капаче, плус вградено капаче на сенилото на објективот

Процесор на слика

 • Процесор на слика

  DIGIC DV 4

 • Технологија за откривање лице

  Да

Екран

 • Големина на екран

  3,5" (8,77cm), 100% приказ

 • Променлив агол

  Да

 • Пиксели

  Еквивалент на 1,23 милиони точки

 • Екран на допир

  Да - капацитивен вид на органски LED екран

 • Следење со допир

  Да

 • Фокус на допир

  Да

 • Експозиција на допир

  Да

 • Рачно прилагодување

  Балансирање на бои, стандардна/голема светлина

Функција за Wi-Fi

 • Безжични фреквенции

  2,4GHz / 5GHz¹

NFC

 • Далечинска контрола и проследување

  Да

 • Movie Uploader

  Да

 • Репродукција преку пребарувач

  Да

 • Media Server

  Да

 • Веб услуга

  Да

Поддршка за GPS

 • Поддршка за GPS

  Да (преку дополнителната опрема GP-E2, не се испорачува)

Надворешен HDD за складирање

 • Директно складирање на надворешен HDD

  Не

Визир

 • Големина на екран

  0,24" (0,61cm), 100% приказ

 • Пиксели

  Еквивалент на 1,56 милиони точки

Минимална осветленост

 • Минимум лукси

  1 лукс

 • Ноќен режим

  Слаба осветленост (0,1 лукс)

 • Автоматско прилагодување на граница на Gain контрола

  Да

Фокус

 • Автоматски/рачно

  Да / Да

 • Контрола

  Автоматски: AF за откривање лице, AF само за лице, моментален AF, среден AF, TV AF


  Рачно: прстен на објективот, LCD екран на допир, однапред подесен фокус

 • Помош при рачно фокусирање

  Издвојување, зголемување

Креативни функции

 • Снимање забавени движења

  1/2 брзина

 • Снимање забрзани движења

  2x, 4x, 10x, 20x, 60x, 120x, 1200x

Fast Motion Conversion

 • Куси видео записи

  Да, избор помеѓу 2, 4 или 8 секунди

 • Декорации на допир

  Не

 • Создавање приказни

  Не

 • Филтери за изглед како во кино

  Да, кино стандард, живописно, сон, ладно, сепија, стари филмови, меморија

AE режим

 • Интелигентен автоматски режим

  Да

 • Програми за AE

  Ражен режим: P, Tv, Av, M


  Сцени - портрет, спорт, снег, плажа, зајдисонце, ноќе, слаба осветленост, рефлектор, огномет


  Режим на кино: P, Tv, Av, M

 • Зебра

  Да

Компензација на задно осветлување

 • Компензација на задно осветлување

  Да (автоматски или контролирано од корисник)

Баланс на белата боја

 • Тип

  FAWB

 • Автоматски

  Да

 • Поставување/зададена вредност

  Подесено 1, Подесено 2, дневна светлина, сенка, облачно, вештачка светлина, флуоресцентно, флуоресцентно H, температура на боја

 • Автоматско прилагодување на опсег

  2.800K до 8.000K

Брзина на бленда

 • Максимум

  1/2000 сек.

 • Бавно

  1/6 сек.

Прилагодување на квалитет на слика

 • Ефекти на слика

  Стандардно, широк динамички опсег, приоритет на осветлени делови

 • Функции за прилагодување

  Осветленост, контраст, острина, длабочина на боја

Прилагодена контрола

 • Прилагодена контрола

  5 копчиња плус вртливо копче

Фотографии

 • Големина на снимка

  1920x1080 (не во режим на кино)

 • Истовремено снимање фотографии

  Да

 • Копче за фотографирање

  LED екран на допир

Сним. Преглед/Сним. Пребарување

 • Сним. Преглед

  Да

Режим на снимање

 • Формат за снимање

  MP4 и AVCHD

 • Режим на снимање

  AVCHD¹²


  1920x1080 50p 28Mbps


  1920x1080 50i/25p 24Mbps 17Mbps


  1440x1080 50i/25p 5Mbps


  MP4¹²


  1920x1080 50p 35Mbps


  1920x1080 25p 24Mbps, 17Mbps


  1280x720 25p 4Mbps


  640x360 25p 3Mbps

 • Режим на континуирано снимање

  50p, 25p

 • Снимање на забавени и забрзани видео снимки

  Да

 • Повеќенасочно, инверзно

  Да

 • Куси видео записи

  Да (за време на снимањето)

 • Pre REC

  Да

 • Ленти во боја и тест тон

  Исклучено/EBU/SMPTE

 • Поддршка за временски код

  Само снимање/слободно снимање

Мемориска картичка

 • Secure Digital картичка

  SD / SDHC / SDXC

 • Снимање на видео

  Да

 • Внатрешен податочен трансфер

  Да, од картичка A на картичка B

Аудио

 • Вид на микрофон

  Стерео микрофон со електрет кондензатор

 • Систем

  Dolby Digital 2-кан. (AC-3 2-кан.) 5.1-кан. опкружувачки звук (со помош на изборен микрофон SM-V1)

 • Избирање на аудио сцена

  Да

 • Микрофон со зумирање

  Да (прилагодлив одзив на фреквенција и насочување)

 • Рачно снимање Контрола на ниво

  Да

 • Прилагодување на звук

  Вградено: заштита од ветар на микрофонот, придушување на микрофонот, фреквенција на микрофонот, насочување


  Влезен приклучок: придушување на микрофонот, отсекување на ниските фреквенции на микрофонот

 • Мешање на звукот

  Внатрешен микрофон со надворешен влезен сигнал

Приклучоци

 • Слушалки

  Да

 • Микрофон

  Да

 • USB

  Да (Mini B, USB 2.0 Hi-Speed)

 • AV

  Да (само излез)

 • Компонентен

  Не

 • HDMI

  Да (HDMI мини приклучок: v1.3, само излез, поддршка за CEC)

 • Вграден полнач

  Да

 • Мемориска картичка

  Да

 • DC влез

  Да

 • Лежиште за статив

  Да

Приклучок за дополнителна опрема

 • Приклучок за дополнителна опрема

  Да (приклучок со држач и мини напреден приклучок за дополнителна опрема)

Комплет за поврзување со PC

 • Апликативен софтвер

  Да

 • USB кабел

  Да

Безжичен далечински управувач

 • Безжичен далечински управувач

  Да

Батерија

 • Тип

  Литиум-јон

 • Интелигентен батериски систем

  Да

 • Батерија вклучена во комплетот

  BP-820

 • Макс. време на снимање (со испорачаната батерија)

  3 часа

 • Издржлива батерија

  BP-828

 • Подолго време на снимање

  4 ч. 35 мин.¹

Димензии

 • Ш x В x Д

  115 x 84 x 231mm (со сенило на објектив)

 • Тежина

  900g (со сенило на објектив и батерија)

Спецификациите се подложени на промена без претходна најава

Спецификациите се подложени на промена без претходна најава

 1. ¹ Се препорачува SDHC картичка од класа 6 или повисока класа за снимање со 50P, се препорачува SDHC картичка од класа 4 или повисока класа за режими со 24Mbps/17Mbps, а за останатите режими на снимање се препорачува SDHC картичка од класа 2 или повисока класа


  ² Режим на снимање со најмалку Mbps


  ³ Не е можно континуирано снимање подолго од 12 часа

 2. ¹ Во Катар и Индонезија нема поддршка за фреквенција од 5GHz

 3. ¹ Варијабилна бит стапка што се користи кај сите режими на снимање


  ² Се препорачува SDHC картичка од класа 6 или повисока класа за снимање со 50P, се препорачува SDHC картичка од класа 4 или повисока класа за режими со 24Mbps/17Mbps, а за останатите режими на снимање се препорачува SDHC картичка од класа 2 или повисока класа, мемориската картичка не се испорачува

 4. ¹ Нормална LCD осветленост и изборна долготрајна батерија

 5. ¹ Се препорачува SDHC картичка од класа 6 или повисока класа за снимање со 50P, се препорачува SDHC картичка од класа 4 или повисока класа за режими со 24Mbps/17Mbps, а за останатите режими на снимање се препорачува SDHC картичка од класа 2 или повисока класа


  ² Режим на снимање со најмалку Mbps


  ³ Не е можно континуирано снимање подолго од 12 часа

 6. ¹ Во Катар и Индонезија нема поддршка за фреквенција од 5GHz

 7. ¹ Варијабилна бит стапка што се користи кај сите режими на снимање


  ² Се препорачува SDHC картичка од класа 6 или повисока класа за снимање со 50P, се препорачува SDHC картичка од класа 4 или повисока класа за режими со 24Mbps/17Mbps, а за останатите режими на снимање се препорачува SDHC картичка од класа 2 или повисока класа, мемориската картичка не се испорачува

 8. ¹ Нормална LCD осветленост и изборна долготрајна батерија