Canon LEGRIA HF R66 Спецификации

ВИДЕО СИСТЕМ

Формати за снимање

AVCHD/MP4


Можност за истовремено снимање

Медиум за снимање

8GB вградена флеш меморија


SDXC/SDHC/SD мемориска картичка


Можност за пренасочено снимање

Макс. време на снимање*

Променлива вкупна вредност, во зависност од големината на мемориската картичка¹


Внатрешна меморија: AVCHD режим, 3 часа²


MP4 режим: 4 часа 20 мин.


64GB SDXC картичка (не се испорачува): AVCHD режим, 24 часа 30 мин²


MP4 режим, 34 часа 45 мин.

СЕНЗОР

Тип

1/4,85" CMOS

Вкупно пиксели

3,28 мегапиксели

Ефективни пиксели: видео

2,07 мегапиксели¹²

Ефективни пиксели: фотографија

2,07 мегапиксели (16:9)

Филтер

Филтер со Bayer шаблон

ОБЈЕКТИВ

Напредно зумирање

57x

Оптички зум

32x

Дигитален зум

1140x

Фокусна должина

2,8mm - 89,6mm

35mm еквивалентна фокусна должина

32,5mm - 1853mm / (38,5mm-1232mm: исклучен напреден зум)

Вклучен објектив со широк приклучок

НЕ

Максимална решетка

f1,8 - f4,5

Минимално растојание на фокусирање

10mm

Стабилизатор на слика

Оптички стабилизатор на слика:


Интелигентна IS со напреден динамички режим

ПРОЦЕСОР НА СЛИКА

Процесор на слика

DIGIC DV 4

Технологија за откривање лице

ДА

ЕКРАН

Големина на екран

7,5cm (3,0") LCD екран на допир, 100% приказ

Пиксели

230.000 точки

Екран на допир

ДА - капацитивен вид на екран на допир

Рачно прилагодување

Осветленост, задно осветлување

ФУНКЦИЈА ЗА WI-FI

NFC

ДА

Далечинска контрола и проследување

ДА (набљудување во/надвор од домот)¹, Поддржува изборна маса за поместување CT-V1

Movie Uploader

ДА¹

Репродукција преку пребарувач

ДА¹

Media Server

ДА - уредот мора да поддржува DLNA

Веб услуга

ДА

РЕЖИМ ЗА БЕБИЊА

Режим за бебиња

ДА - регистрација до 3 деца

НАДВОРЕШЕН HDD УРЕД ЗА СКЛАДИРАЊЕ

Директно складирање на надворешен HDD

ДА

МИНИМАЛНА ОСВЕТЛЕНОСТ

Минимум лукси

4 лукси

Ноќен режим

Слаба осветленост (0,4 лукси)

Автоматско прилагодување на граница на Gain контрола

НЕ

ФОКУС

Автоматски/рачно

ДА/ДА

Контрола

АВТОМАТСКИ: AF за откривање лице / TV AF


РАЧНО: LCD екран на допир, фокус на допир

Помош при рачно фокусирање

ДА (зголемување)

КРЕАТИВНИ ФУНКЦИИ

Снимање на забавени видео снимки

1/2 брзина

Снимање на забрзани видео снимки

2x, 4x, 10x, 20x, x60, x120, x1200

Филтери за изглед како во кино

ДА

Декорација на допир

ДА

AE РЕЖИМ

Интелигентен автоматски режим

ДА (38 сцени)

Програми за AE

АВТОМАТСКИ;


M режим: P,SCN (портрет, спорт, снег, плажа, зајдисонце, ноќе, слаба осветленост, рефлектор, огномет);


Кино режим: P


Режим за бебиња

КОМПЕНЗАЦИЈА НА ЗАДНО ОСВЕТЛУВАЊЕ

Компензација на задно осветлување

ДА (автоматски или контрола на корисник)

БАЛАНС НА БЕЛАТА БОЈА

Тип

TTL

Автоматски

ДА

Поставување/зададена вредност

ДА: дневна светлина, вештачка светлина

БРЗИНА НА БЛЕНДА

Максимум

1/2000-ти дел од сек.

Бавно

1/2 сек.

ДИГИТАЛЕН ЕФЕКТ

Исчезнување

Автоматско исчезнување, бришење

Ефект

НЕ

ПРИЛАГОДУВАЊЕ НА КВАЛИТЕТ НА СЛИКА

Ефекти на слика

НЕ

Функции за прилагодување

НЕ

ПРИЛАГОДЕНА КОНТРОЛА

Прилагодена контрола

ДА (ракување со екран на допир)

ФОТОГРАФИИ

Големина на снимка

1920 x 1080 (не во режим на кино)

Режим на континуирано снимање

НЕ

Автоматска експозиција со групирање

НЕ

Симултано снимање фотографии

ДА

Копче за фотографирање

LCD екран на допир

САМОСТОЕН ТАЈМЕР

Самостоен тајмер

10 сек

СНИМ. ПРЕГЛЕД/СНИМ. ПРЕБАРУВАЊЕ

СНИМ. преглед/СНИМ. пребарување

НЕ/НЕ

РЕЖИМ НА СНИМАЊЕ

Режим на снимање

Четири режими за снимање со AVCHD квалитет¹²


50P: 1920 x 1080, 28Mbps;


MXP 50i/PF25: 1920x1080, 24Mbps;


FXP 50i/PF25: 1920x1080, 17Mbps;


LP 50i/PF25: 1440x1080, 5Mbps


Четири режими за снимање со MP4 квалитет¹²


50p: 1920 x 1080, 35Mbps;


25p: 1920 x 1080, 24Mbps,


25p: 1920 x 1080, 17Mbps,


25p: 1280 x 720, 4Mbps

Куси видео записи

ДА

Pre REC

ДА

Двојно снимање

НЕ

ПРЕБАРУВАЊЕ

Фотографии

НЕ

Датум

ДА

МЕМОРИСКА КАРТИЧКА

Multi Media картичка

НЕ

Secure Digital картичка

SD / SDHC / SDXC

Снимање на видео

ДА

Внатрешен податочен трансфер

ВИДЕО: Да (од внатрешна меморија на картичка)


ФОТОГРАФИИ: Да (од внатрешна меморија на картичка)

АУДИО

Систем

Dolby Digital 2-кан. (AC-3 2-кан.)

Избирање на аудио сцена

ДА

Микрофон со зумирање

НЕ

Рачно снимање контрола на ниво

ДА

ПРИКЛУЧОЦИ

Слушалки

ДА

Микрофон

НЕ

USB

ДА (Mini-AB, USB 2.0 Hi-Speed, само излез)

AV

ДА (само излез)

Компонентен

НЕ

HDMI

ДА (HDMI™ мини приклучок - само излез)

Вграден полнач

ДА

ИНТЕЛИГЕНТНИ ФУНКЦИИ

Помош за обликување на кадарот

ДА

Брзо вклучување

ДА (преку LCD екранот)

Заклучување на фајлови

ДА

БАТЕРИЈА

Тип

Литиум-јон

Интелигентен батериски систем

ДА

Батерија вклучена во комплетот

BP-718

Макс. време на снимање (со испорачаната батерија)*

2ч. 10мин.

Издржлива батерија

BP-727

Подолго време на снимање**

3ч. 15мин.

ДИМЕНЗИИ

Ш x В x Д

53 x 58 x 116mm

Тежина

235g

Одрекување од одговорност

*: Режим на снимање MP4 со 4Mbps

**: Нормална LCD осветленост и изборна долготрајна батерија

*: Режим на снимање MP4 со 4Mbps

**: Нормална LCD осветленост и изборна долготрајна батерија

Фуснота

¹ За AVCHD и MP4 се препорачуваат мемориски картички со класа 4 или со поголема брзина.


² При континуирано снимање во AVCHD/MP4 формат од 12 часа, снимањето ќе запре и автоматски ќе започне од почеток

¹ Напредно зумирање вклучено, режим на снимање 16:9, широк крај


² Режим на стабилизација на слика поставен на стандардно или исклучено

¹ Потребно е да се инсталира апликацијата CameraAccess Plus. Поддржани OS: iOS6,iOS7, Android 2.3/ 4.0 / 4.1 /4.2/4.3/4.4 За функцијата за набљудување кога не сте во домот е потребен UPnP WLAN рутер и глобална IP адреса. Функционалноста не е загарантирана кај сите уреди

¹ Потребно е да се инсталира апликацијата MovieUploader. Поддржани OS: iOS5, iOS6. Функционалноста не е загарантирана кај сите уреди

¹ Поддржани OS: iOS5,iOS6,iOS7 Android 2.3/ 3.2/ 4.0/ 4.1/ 4.2. Веб-пребарувачот мора да поддржува HTML5. Функционалноста не е загарантирана кај сите уреди

¹ За AVCHD и MP4 се препорачуваат мемориски картички со класа 4 или со поголема брзина.


² Варијабилна бит стапка што се користи кај сите режими на снимање

¹ За AVCHD и MP4 се препорачуваат мемориски картички со класа 4 или со поголема брзина.


² При континуирано снимање во AVCHD/MP4 формат од 12 часа, снимањето ќе запре и автоматски ќе започне од почеток

¹ Напредно зумирање вклучено, режим на снимање 16:9, широк крај


² Режим на стабилизација на слика поставен на стандардно или исклучено

¹ Потребно е да се инсталира апликацијата CameraAccess Plus. Поддржани OS: iOS6,iOS7, Android 2.3/ 4.0 / 4.1 /4.2/4.3/4.4 За функцијата за набљудување кога не сте во домот е потребен UPnP WLAN рутер и глобална IP адреса. Функционалноста не е загарантирана кај сите уреди

¹ Потребно е да се инсталира апликацијата MovieUploader. Поддржани OS: iOS5, iOS6. Функционалноста не е загарантирана кај сите уреди

¹ Поддржани OS: iOS5,iOS6,iOS7 Android 2.3/ 3.2/ 4.0/ 4.1/ 4.2. Веб-пребарувачот мора да поддржува HTML5. Функционалноста не е загарантирана кај сите уреди

¹ За AVCHD и MP4 се препорачуваат мемориски картички со класа 4 или со поголема брзина.


² Варијабилна бит стапка што се користи кај сите режими на снимање