Canon LEGRIA HF R706 Спецификации

ВИДЕО СИСТЕМ

Формати за снимање

MP4 / AVCHD

Медиум за снимање

SDXC / SDHC


Компатибилност со Flash-Air

Макс. време на снимање*

Променлива вкупна вредност, во зависност од големината на мемориската картичка[¹]


64GB SDXC картичка (не се испорачува): AVCHD режим, 24 часа 30 мин.[²]


MP4 режим, 34 часа 45 мин.

СЕНЗОР

Тип

Full HD CMOS сензор од тип 1/4,85

Вкупно пиксели

3,28 мегапиксели

Ефективни пиксели: видео

2,07 мегапиксели[¹²]

Ефективни пиксели: фотографија

2,07 мегапиксели (16:9)

Филтер

Филтер со Bayer шаблон

ОБЈЕКТИВ

Напредно зумирање

57x

Оптички зум

32x

Дигитален зум

1140x

Фокусна должина

2,8mm - 89,6mm

35mm еквивалентна фокусна должина

32,5mm - 1853mm / (38,5mm-1232mm: исклучен напреден зум)

Максимална решетка

f1,8 - f4,5

APERTURE TYPE

Минимално растојание на фокусирање

10mm

Стабилизатор на слика

Оптички стабилизатор на слика: Интелигентна IS со напреден динамички режим

Вклучен широкоаголен приклучок

Не

Капаче за објектив

Вградено

ПРОЦЕСОР НА СЛИКА

Процесор на слика

DIGIC DV 4

Технологија за откривање лице

Да

ЕКРАН

Големина на екран

7,5cm (3,0") LCD екран на допир, 100% приказ

Променлив агол

Да

Пиксели

230.000 точки

Екран на допир

Да - капацитивен вид на екран на допир

TOUCH TRACKING

Фокус на допир

Да

Рачно прилагодување

Осветленост, задно осветлување

NFC

Далечинска контрола и проследување

Не (но има компатибилност со Flash-Air)

Movie Uploader

Не

Репродукција преку пребарувач

Не

Media Server

Не

Веб услуга

Не

РЕЖИМ ЗА БЕБИЊА

Режим за бебиња

Да - регистрација до 3 деца

НАДВОРЕШЕН HDD ЗА СКЛАДИРАЊЕ

Директно складирање на надворешен HDD

Не

МИНИМАЛНА ОСВЕТЛЕНОСТ

Минимум лукси

4 лукси

Ноќен режим

Слаба осветленост (0,4 лукси)

Автоматско прилагодување на граница на Gain контрола

Не

ФОКУС

Автоматски/рачно

Да / Да

Контрола

Автоматски: AF за откривање лице, TV AF


Рачно: LCD екран на допир, фокус на допир

Помош при рачно фокусирање

Да (зголемување)

КРЕАТИВНИ ФУНКЦИИ

Снимање забавени движења

1/2 брзина

Снимање забрзани движења

2x, 4x, 10x, 20x, 60x, 120x, 1200x

Конверзија на брзи движења

Не

VIDEO SNAPSHOT

Декорации на допир

Да

STORY CREATOR

Филтери за изглед како во кино

Да

AE РЕЖИМ

Интелигентен автоматски режим

Да (38 сцени)

Програми за AE

Автоматски


M режим: P, Scn, (портрет, спорт, снег, плажа, зајдисонце, ноќе, слаба осветленост, рефлектор, огномет)


Кино режим: P


Режим за бебиња

КОМПЕНЗАЦИЈА НА ЗАДНО ОСВЕТЛУВАЊЕ

Компензација на задно осветлување

Да (автоматски или контрола на корисник)

БАЛАНС НА БЕЛАТА БОЈА

Тип

TTL

Автоматски

Да

Поставување/зададена вредност

Дневна светлина, вештачка светлина

БРЗИНА НА БЛЕНДА

Максимум

1/2000 сек.

Бавно

1/2 сек.

ПРИЛАГОДУВАЊЕ НА КВАЛИТЕТ НА СЛИКА

Ефекти на слика

Стандардно, приоритет на осветлени делови

ПРИЛАГОДЕНА КОНТРОЛА

Прилагодена контрола

Да (ракување со екран на допир)

ФОТОГРАФИИ

Големина на снимка

1920x1080 (не во режим на кино)

Истовремено снимање фотографии

Да

Копче за фотографирање

LCD екран на допир

САМОСТОЕН ТАЈМЕР

Самостоен тајмер

10 сек

РЕЖИМ НА СНИМАЊЕ

Формат за снимање

MP4 и AVCHD

Режим на снимање

Четири режими за снимање со AVCHD квалитет[¹²]


50P: 1920 x 1080, 28Mbps;


MXP 50i/PF25: 1920x1080, 24Mbps;


FXP 50i/PF25: 1920x1080, 17Mbps;


LP 50i/PF25: 1440x1080, 5Mbps


Четири режими за снимање со MP4 квалитет[¹²]


50p: 1920 x 1080, 35Mbps;


25p: 1920 x 1080, 24Mbps,


25p: 1920 x 1080, 17Mbps,


25p: 1280 x 720, 4Mbps

Режим на континуирано снимање

50p, 25p

Снимање на забавени и забрзани видео снимки

Да

MULTI DIRECTIONAL INVERTED

Куси видео записи

Да

Pre REC

Да

STILL IMAGE

Датум

Да

МЕМОРИСКА КАРТИЧКА

Secure Digital картичка

SD / SDHC / SDXC

Снимање на видео

Да

Внатрешен податочен трансфер

Да, видеоснимки и фотографии (од внатрешна меморија на картичка)

АУДИО

Вид на микрофон

Dolby Digital 2-кан.


AC3 2-кан.

Систем

Да

Избирање на аудио сцена

Не

Микрофон со зумирање

Да

ПРИКЛУЧОЦИ

Слушалки

Да

Микрофон

Не

USB

Да (Mini-B, Hi-Speed USB - само излез)

AV

Да (само излез)

Компонентен

Не

HDMI

ДА (HDMI™ мини приклучок - само излез)

Вграден полнач

Да

Лежиште за статив

Да

ИНТЕЛИГЕНТНИ ФУНКЦИИ

Помош за обликување на кадарот

Да

Брзо вклучување

Да (преку LCD екранот)

Заклучување на фајлови

Да

БАТЕРИЈА

Тип

Литиум-јон

Интелигентен батериски систем

Да

Батерија вклучена во комплетот

BP-727

Макс. време на снимање (со испорачаната батерија)*

2 ч. 55 мин.

ДИМЕНЗИИ

Ш x В x Д

53 x 58 x 116

Тежина

235g

Одрекување од одговорност

*: Режим на снимање MP4 со 4Mbps

Спецификациите се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ За AVCHD и MP4 се препорачуваат мемориски картички со класа 4 или со поголема брзина.


² При континуирано снимање во AVCHD/MP4 формат од 12 часа, снимањето ќе запре и автоматски ќе започне од почеток

¹ Напредно зумирање вклучено, режим на снимање 16:9, широк крај


² Режим на стабилизација на слика поставен на стандардно или исклучено

¹ За AVCHD и MP4 се препорачуваат мемориски картички со класа 4 или со поголема брзина.


² Варијабилна бит стапка што се користи кај сите режими на снимање