Canon HF S10 Спецификации

ВИДЕО СИСТЕМ

Медиум за снимање

Двојна флеш меморија (32Gb внатрешна + SDHC влез за картичка)

Макс. време на снимање

Променлива вкупна вредност, во зависност од големина на мемориска картичка ¹


Внатрешна меморија : 12 чaса 15 мин²


16Gb SDHC картичка: 6 часа 05 мин ²

CCD

Тип

1/2,6" CMOS

Вкупно пиксели

8,59 мегапиксели

Ефективни пиксели

Видео: 6,01 мегапиксели


Фотографии: 8,02 мегапиксели (режим 4:3)

Филтер

Филтер за RGB основни бои

ADVANCED ZOOM

Оптички зум

10x

Дигитален зум

200x / 40x (можност за избор)

Дигитален телеконвертор

ДА (1,7x)

Фокусна должина

6,4-64mm

35mm еквивалентна фокусна должина

Видео: приближно 43,5-435 mm


Фотографии: Приближ. 39,9-399 mm (4:3 режим)

Максимална решетка

f1,8 до f3,0

Минимално растојание на фокусирање

10mm

Стабилизатор на слика

Оптичка стабилизација на слика со супер-опсег

Дијаметар на филтер

58mm

Широко прикачување

ДА (опционално WD-H58)

ПРОЦЕСОР НА СЛИКА

Процесор на слика

DIGIC DV III

Технологија на откривање лице

ДА

LCD ЕКРАН

Големина на екран

0,27" широк повеќеаголен живописен LCD екран

Пиксели

211.000 пиксели

Рачно прилагодување

Осветленост, задно осветлување

MULTI IMAGE SCREEN

Привремено под-сканирање

ДА

ВИЗИР

Големина на екран

НЕМА

Пиксели

НЕМА

МИНИМАЛНА ОСВЕТЛЕНОСТ

Минимум лукси

Прибл. 0,3 лукси (ноќен режим)

Ноќен режим

ДА

SUPER NIGHT MODE

Автоматско прилагодување на граница на Gain контрола

ДА

ФОКУС

Автоматски/рачно

ДА/ДА

Контрола

Автоматски: AF со приоритет на лице/моментален AF/TV AF


Рачно: палка

Помош при рачно фокусирање

ДА (зголемување, помош за ликови, бирање на боја)

AE РЕЖИМ

AE програми

13


Двојно снимање, P, Av, Tv, CINE, портрет, спорт, ноќе, снег, плажа, зајдисонце, рефлектор, огномет

Зебра

ДА

КОМПЕНЗАЦИЈА НА ЗАДНО ОСВЕТЛУВАЊЕ

Компензација на задно осветлување

ДА

БАЛАНС НА БЕЛАТА БОЈА

Тип

TTL

Автоматски

ДА

Поставување/зададена вредност

ДА (Daylight (дневна светлина), Shade (сенка), Cloudy (облачно), Tungsten (вештачка светлина), Fluorescent (флуоресцентно), Fluorescent H (флуоресцентно Н))

БРЗИНА НА БЛЕНДА

Максимум

1/2000-ти дел од сек.

Бавно

1/6 сек.

ДИГИТАЛЕН ЕФЕКТ

Исчезнување

Автоматско исчезнување, бришење

Ефект

Црно-бело, сепија, уметност

ПРИЛАГОДУВАЊЕ НА КВАЛИТЕТ НА СЛИКА

Ефекти на слика

Живописно, неутрално, ниско изострување, кожа со фини детали

Функции за прилагодување

Осветленост, контраст, острина, длабочина на боја

КОРИСНИЧКО КОПЧЕ

Корисничко копче

ДА (плус контролно вртливо копче)

ФОТОГРАФИИ

Големина на снимка

3264 x 2456, 3264 x 1840, 1920 x 1440, 640 x 480

Режим на континуирано снимање

ДА (нормално и со голема брзина)

Автоматска експозиција со групирање

ДА

Симултано снимање фотографии

ДА

Избор на AF функција на кадар

ДА

Хистограм

ДА

Копче за фотографирање

ДА

Фото секвенца

ДА

САМОСТОЕН ТАЈМЕР

Самостоен тајмер

10 сек


2 сек со безжичен далечински управувач

СНИМ. ПРЕГЛЕД/СНИМ. ПРЕБАРУВАЊЕ

СНИМ. преглед/СНИМ. пребарување

НЕ/НЕ

РЕЖИМ НА СНИМАЊЕ

LP режим

5 режими на квалитет на снимање.¹


MXP: 1920x1080, 24Mbps;²


FXP: 1920x1080, 17Mbps;²


XP+: 1440x1080, 12Mbps;


SP: 1440x1080, 7Mbps;


LP: 1440x1080, 5Mbps;

Продолжен режим на снимање (ELP режим)

-

Режим на континуирано снимање

ДА (25p)

CINE режим на слика

ДА

x.v.Color

ДА

Куси видео записи

ДА

Двојно снимање

ДА

Pre REC

ДА

Ленти во боја и тест тон

ДА

ПРЕБАРУВАЊЕ

Фотографии

НЕ

Датум

ДА (избирање датум, календар, временски тек, временски тек по ликови, скок по ликови)

МЕМОРИСКА КАРТИЧКА

Multi Media картичка

НЕ

Secure Digital картичка

SD / SDHC

Снимање на видео

ДА

Внатрешен податочен трансфер

Видео: Да (од внатрешна меморија на картичка)


Фотографии: Да (од внатрешна меморија на картичка)

АУДИО

Систем

Dolby Digital 2-кан. (AC-3 2-кан.)

Рачно снимање контрола на ниво

ДА

Аудио наснимување

НЕ

ПРИКЛУЧОЦИ

Слушалки

ДА

Микрофон

ДА

USB

ДА (USB 2.0 Hi Speed)

DV

НЕ

Директно печатење

ДА

Аналоген влез

НЕ

AV

ДА

S-video

НЕ

Компонентен

ДА

HDMI

ДА (HDMI™ мини приклучок: v1.3, поддршка за CEC)

LANC

НЕ

GEN LOCK INPUT

Вграден полнач

ДА

БРЗО ВКЛУЧУВАЊЕ

Брзо вклучување

ДА (преку LCD екранот)

ПРИКЛУЧОК ЗА ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Приклучок за дополнителна опрема

ДА (мини напреден приклучок за дополнителна опрема)

ВГРАДЕНО ВИДЕО СВЕТЛО

Вградено видео светло

ДА (бело LED осветлување)

ВГРАДЕН БЛИЦ

Вграден блиц

ДА

КОМПЛЕТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ СО PC

Digital Video Solution Disk

ДА (v32)

DV Network Solution Disk

НЕ

Апликативен софтвер

Да (PIXELA™ ImageMixer 3 SE, Music Transfer Utility)

USB кабел

ДА

БЕЗЖИЧЕН КОНТРОЛЕР

Безжичен контролер

ДА

БАТЕРИЈА

Тип

Литиум-јон

Интелигентен батериски систем

ДА

Батерија вклучена во комплетот

BP-807

Макс. време на снимање (со испорачаната батерија)

Прибл. 1 час 45 мин. (нормален LCD, LP режим)

Брзо полнење

НЕ

Издржлива батерија

BP-827

Долго време на снимање- a)

Прибл. 5 часа 20 мин.¹

ДИМЕНЗИИ

Ш x В x Д

70 x 69 x 136mm

Тежина

Прибл. 450g

Одрекување од одговорност

a) со користење на EVF (нормална LCD осветленост без EVF) и опционална долготрајна батерија BP-827

Спецификациите се предмет на промена без најава

Фуснота

¹ Класа 4 или повисока SDHC картичка е потребна за снимање 1920x1080, Класа 2 или повисока SDHC картичка е препорачлива за други режими на снимање, не е вклучена мемориска картичка


² LP режим на снимање

¹ Варијабилна бит стапка што се користи кај сите режими на снимање


² Класа 4 или повисока SDHC картичка е потребна за снимање 1920x1080, Класа 2 или повисока SDHC картичка е препорачлива за други режими на снимање, не е вклучена мемориска картичка

¹ LP режим на снимање