Canon ME20F-SH Спецификации

КАМЕРА

Сензор

CMOS сензор од 35mm со максимална големина

Филтер

Филтер за основни RGB бои (Bayer низа)

Ефективни пиксели по сензор

Прибл. 2,26MP (2000 x 1128)

Минимална осветленост

0,0005 лукси или помалку (засилување од 75dB, f/1.2, 29,97P, 50 IRE)

Хоризонтална резолуција

Во зависност од објективот што се користи.

Објектив со менување

EF приклучок од Canon со заклучување при снимањето

ND филтер

Да, 2 густина (1/8, 3 чекори или 1/64, 6 чекори) Рачно избирање на електронската контрола

Контрола на фокус

Рачно фокусирање преку објективот или преку далечинскиот управувач RC-V100. AF за една снимка преку копче со доделување

Контрола на ирис

Рачно; во чекори на зголемување од 1/2. Автоматски ирис со притиснување преку копче со доделување. Автоматски (комбинирана функција од ирис, засилување, бленда и ND филтер)

Опсег на решетка

Во зависност од избраниот објектив

Дијаметар на филтер

Во зависност од избраниот објектив

Систем за стабилизација на слика

Во зависност од избраниот објектив

Дигитален телеконвертор

Да: X2/ X4 телеконвертор

Тип

DIGIC DV 4

Прецизност на земање примероци

YbCbCr 422 преку 3G/HD-SDI; RGB 444, YCbCr 444, YCbCr 422 преку HDMI

Битна длабочина

10 бита (ефикасни 8 бита)

СНИМАЊЕ

Медиуми за зачувување видео записи

Надворешен уред за снимање

Формат на фајл за снимање

Во зависност од надворешниот уред

Стапка на слики за снимање

Снимање со 3G/HD-SDI: 1920x1080: 59,94P/59,94i/50P/50i/29,97P/25P/23,98P


1280x720: 59,94P/50P/29,97P/25P/23,98P


HDMI излез: 1920x 1080: 59,94P/59,94i/50P/50i/29,97PsF/25PsF


1280x720: 59,94P/50P


640x480: 59,94P

Бавно/брзо движење

Не

Снимање со интервали

Не

Снимање на слики

Не

Пред снимање (снимање во компонентата cache)

Не

Обратно скенирање

Не

Опции за прилагодена слика

Девет опции за прилагодена слика: Canon Log, широк динамички опсег, EOS стандард, CP1 - CP6. Поставки што може да ги прилагоди корисникот: црна боја, црна гама, детали при силна осветленост, острина, намалување на шум, баланс на белата боја. Прилагодливо за перформансите на Chroma Key¹

HD->SD конверзија

Не

СИСТЕМ

Подесувања на автоматска експозиција

Приоритет на бленда, приоритет на решетка, автоматска контрола на засилување (AGC)¹

Аудио влез

Мини стерео приклучок од 3,5mm, поддршка за приклучување микрофон

Излез за слушалки

Не

Видео излез за монитор

Да, 3G/HD-SDI (BNC) компатибилен со излез за OSD, HDMI.

HDMI

Да. Само излез,

USB

Не

3G/HD-SDI излез

Да, X2; излез 1 компатибилен со OSD, излез 2 - чист.

Временски код

Не

Genlock

Да, само влез, BNC

Компонентен излез

Не

AV приклучок

Не

DC влез

Да. 4-пински XLR, 2-пински приклучок. Влезен напон 11 - 17V

Приклучок за објектив

Да, 12-пински приклучок¹

Приклучок со далечински управувач

Да, x2: Далечински управувач A: мини приклучок од 2,5mm/Далечински управувач B: кружен 8-пински. И двата користат уникатен протокол од Canon.

Приклучок за мемориска картичка

Да, microSD картичка (само за ажурирање на фирмвер, нема можност за снимање)

Ленти во боја

Да, SMPTE, EBU и ARIB, во зависност од фреквенцијата на системот

Ламба за сигнализирање

Не

Копче со прилагодување

Не

Функции што ги доделува корисникот

Да, 4 копчиња.


Функции што можат да се доделат: AF со една снимка / автоматски ирис со притиснување / ABB / AE Shift + / AE Shift - / лента / постави баланс на бела боја / телеконвертор / инфрацрвено / надворешно снимање / прилагодена слика /


A/M режим за снимање. Овие функции можат да се користат со далечинскиот управувач RC-V100.

Прилагодено бирање

Не

ФУНКЦИИ ЗА СНИМАЊЕ

Мерење на експозиција

Задно осветлување, стандардно, рефлектор

Компензација на експозиција

Да: ±2,0, ±1,75, ±1,50, ±1,25, ±1,0,±0,75, ±0,50, ±0,25 или ±0

Заклучување на експозиција

Не

Подесување на автоматска контрола на засилување

Да, ИСКЛУЧЕНО (75dB) или вредност од 36dB до 75 dB (во чекори на зголемување од 3 dB)

ISO чувствителност

Максимална вредност поголема од ISO 4.000.000 еквивалентна на -75dB

Динамички опсег

Canon Log/режим со широк динамички опсег: 800%/12 чекори со +9,0dB (прибл. ISO2300)

Подесување на засилување

Од 0dB до -75dB во интервали од 3dB.

Режими на контрола

Рачно со чекори на зголемување од 1/4, автоматски (комбинирана функција од ирис, засилување, бленда и ND филтер)

Брзина на бленда

Од 1/3 сек. до 1/2000 сек. во зависност од режимот за снимање и фреквенцијата на системот

Агол на бленда

Не

Бавна бленда (SLS)

Не

Обратно скенирање

Да

Јасно скенирање

Не

Режим на снимање со инфрацрвени зраци

Да: филтер за елиминирање на IR зраци, се користи електронски.

Вградена лампа со инфрацрвени зраци

Не

Автоматски

ДА

Однапред подесено

Дневна светлина/вештачка светлина

WB без потреси

Да, преку менито за прилагодени функции

Рачно подесување

Поставено A, поставено B (зададено 5.500K)Kelvin ( 2000K - 15000K)

Систем за одбројување

Не

Активирај подесување на вредности

Не

Снимање

Linear PCM 48 kHz 16-битна дигитална конверзија, 2 канали

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Испорачано

2-пински приклучок за напојување

По избор

Далечински управувач RC-V100, адаптер за статив RB-1, RS-422 8-пински кабел за далечинска употреба RR-10 (10m)/ RR-100 (100m)


Компактен адаптер за напојување AC-E19

Работен напон

DC: 11 - 17V преку 4-пински XLR или 2-пински приклучок

Потрошувачка на енергија

Прибл. 12W (само куќиште),

РАЗНО

Димензии

102mm x 116mm x 113mm (Ш x В x Д) 4,0 x 4,6 x 4,4 инчи

Тежина (само камера)

Прибл. 1,1 kg (2,4 lbs)

Температурен опсег при користење

Прибл. Од 0 до 40°C, 85% (релативна влажност), прибл. Од -5 до 45°C, 60% (релативна влажност)

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ За активирање на приклучокот може да биде потребно ажурирање на софтверот

¹ За овозможување на сите функции на фотоапаратот може да биде потребна надградба на фирмверот. Посетете ја веб-страницата за поддршка на Canon за повеќе информации или обратете се кај локалниот претставник на Canon.

¹ За овозможување на сите функции на фотоапаратот може да биде потребна надградба на фирмверот. Посетете ја веб-страницата за поддршка на Canon за повеќе информации или обратете се кај локалниот претставник на Canon.

¹ За активирање на приклучокот може да биде потребно ажурирање на софтверот

¹ За овозможување на сите функции на фотоапаратот може да биде потребна надградба на фирмверот. Посетете ја веб-страницата за поддршка на Canon за повеќе информации или обратете се кај локалниот претставник на Canon.

¹ За овозможување на сите функции на фотоапаратот може да биде потребна надградба на фирмверот. Посетете ја веб-страницата за поддршка на Canon за повеќе информации или обратете се кај локалниот претставник на Canon.