Canon RC-V100 Спецификации

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ДИЗАЈН

Модел

Жичен далечински управувач

Напон

DC 5,0V - 6,0V

Извор на напојување со енергија

Преку камерата

Потрошувачка на енергија

0,25W (макс.)

Достапни приклучоци

REMOTE A приклучок (мини стерео приклучок од 3,5mm). USB приклучок (мини-B за сервисирање и ажурирање)

Должина на кабел

5 M

Максимални димензии (Шx В x Д)

89 x 224 x 65mm (3,5 x 8,8 x 2,6 инчи)

Тежина

Прибл. 630g (1,4lb)

Опсег на работна температура

0°C до +40°C (32°F до 104°F)

ОПЦИИ ЗА КОНТРОЛА*

Напојување на камерата

Вклучување/исклучување

Функција за снимање

Активирање/запирање

Прегледување на снимениот материјал

Кога камерата е во режим на МЕДИУМИ

Ленти во боја

Вклучено/исклучено кога се избрани ЛЕНТИ

На екранот

Избери

Откажи

Избери

Мени

Пристап до менито на камерата

Копчиња за горе/долу/лево и десно при поставување

Контрола на мени

АКТИВНО копче

Спречува случајно ракување, во зависност од режимот

Копче за доделување (1 - 4)

Подесување/избирање на прилагодени функции на камерата

Користење/избор на ND филтер

C300/C300PL/C500/C500PL

ТОЧКА

Автоматска точка/точка на прекршување/намалување на кривата за светлина

Ниво на гама на црна боја

Подеси

Баланс на белата боја (WB)

АВТОМАТСКИ/WB A, WB B/WB подесување/однапред подесен WB

Главна црна боја

Подеси

Ниво на острина

Подеси

Фокус

Избор на AF/рачно прилагодување на фокусот

Зум

Ракување со зум

Ирис

Автоматски ирис/рачно прилагодување на ирис

Главно подножје

Подеси

Бленда

Избор на бленда/прилагодување на брзина на бленда

ISO/засилување

Избор на автоматско засилување/рачно засилување/избор на ISO

Подесувања за прилагодена слика

Избери

Поддржани камери

Погледнете ги спецификациите на секоја камера¹

Одрекување од одговорност

*Достапните функции се разликуваат во зависност од моделот и подесувањата на камерата

Фуснота

¹ Може да биде потребно ажурирање на Firmware на камерата