Canon XF200 Спецификации

ФОТОАПАРАТ

Сензор за слика

Сензор

HD CMOS Pro од тип 1/2,84

Филтер

Филтер за основни RGB бои (Bayer низа)

Вкупно пиксели

3,09 мегапиксели (2208 x 1398)

Ефективни пиксели по сензор

2,91 мегапиксели (2136 x 1362)

HORIZONTAL RESOLUTION

Објектив

Сооднос на зумирање

20 x оптички

Фокусна должина

3,67 - 73,4mm (35mm еквивалент: 28,8 - 576mm)¹

Минимално растојание на фокус

60cm (низ целиот опсег на зумирање);


10mm (подесување на широко МАКРО)

ND филтер

Вграден ND филтер за градации

Контрола на зумирање

Копчиња за зумирање на куќиштето и рачката;


Избирање на прстен за рачно зумирање/фокусирање на објективот;


Можност за избор на режим со голема брзина и меко зумирање.

Брзина на зумирање

Копчиња за зумирање:


Променлива брзина/фиксна брзина (брзо/нормално/бавно, 16 достапни подесувања за ниво на брзина за секој режим);


Држач со можност за зумирање:


Фиксна брзина (брзо/нормално/бавно, 16 достапни подесувања за ниво на брзина за секој режим)


Прстен за зумирање: брзина на ракување

Контрола на фокус

Рачна контрола преку прстенот за фокусирање, автоматски (моментален AF, среден AF, TV AF, AF со откривање на лице, AF само за лице), избирање на AF

Контрола на ирис

Контрола со прстен; прилагодливо контролно вртливо копче; целосен автоматски режим

Опсег на решетка

f1,8 - f16

Дијаметар на филтер

58mm

Елементи/групи на објектив

12/10

Сечила на бленда

Кружен отвор на блендата со 8 сечила

Систем за стабилизација на слика

Динамичка IS и моторизирана IS, стабилизација на слика со 5 оски

Дигитален зум/телеконвертор

1,5x; 3x; 6x

Процесор на слика

Тип

DIGIC DV 4

СНИМАЊЕ

Медиуми за зачувување видео записи

Тип 1 Compact Flash мемориски картички (2 влеза за картички);


SD картичка x 1


Можност за снимање во два формати, истовремено снимање во двата отвори (симултано) и пренасочено снимање (континуирано).

Тип

UDMA4, 30MB/s или побрзо (40MB/s или побрзо за брзо/бавно снимање);


За снимање на MP4 со 35Mbps се препорачува SD картичка од класа 4 или повисока, класа 6 и 10

Капацитет

Време на снимање

128GB CF картичка: до 320 мин. (1080/50i @ 50 Mbps)


128GB SD картичка: до 8 часа (MP4/50P @35Mbps)

Формат на фајл за снимање

Material eXchange Format (MXF) на CF картичка, MP4 на SD картичка

Формат за снимање

MPEG-2 Long GOP


50Mbps CBR (4:2:2) MPEG-2 422P@HL;


35Mbps VBR (4:2:0) MPEG-2 MP@HL;


25Mbps CBR (4:2:0) MPEG-2 MP@H14


MP4: MPEG-4/AVC/H.264


35/24/17/9/3 Mbps;


Променлива бит стапка кај сите режими, 4:2:0 земање примероци на бои

Стапка на слики за снимање (PAL режим)

MXF


50Mbps: 1920 x 1080/50i, 25p; 1280 x 720/50p, 25p;


35Mbps: 1920 x 1080/50i, 25p; 1440 x 1080/50i; 1280 x 720/50p, 25p;


25Mbps: 1440 x 1080/50i, 25p


MP4:


35/24Mbps 1920 x 1080: 50P/25P


17Mbps 1280 x 720: 50P


9 Mbps 1280 x 720: 25P


3Mbps 640 x 360: 25P

Бавно/брзо движење

ДА (само снимање на MXF)


720p: 12, 15, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 30, 32, 34, 37, 42, 45, 48, 50fps


1080p: 12, 15, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25fps

Снимање со интервали

ДА, само снимање на MXF. 2, 6 или 12 слики, 25 временски интервали

Снимање на слики

ДА. 2, 6 или 12 слики

Пред снимање (снимање во компонентата cache)

ДА (3 секунди)

Обратно скенирање

ДА. Вертикално/хоризонтално/во двете насоки

Медиуми за зачувување фотографии

SD/SDHC/SDXC мемориска картичка

Квалитет на фотографии

За време на снимање: 1920 x 1080 во режим со 1920 x 1080 или 1440 x 1080,


1280 x 720; режим со 1280 x 720


При репродукција: 1920x1080

СИСТЕМ

Панел

Тип

Органски LED

Големина

Органски EL (OLED) од 8,77cm (3,5")

Точки

1,23m (прибл. еквивалент)

Прилагодување на квалитет на слика

Светлина, контраст, бои, острина,

Прилагодливи

ДА

Монитор за бранови форми

Да, избор вклучено/исклучено; линија, линија и точка, поле, RGB, YPbPr

Помош при фокусирање

Бирање; зголемување; монитор за рабови (со користење на екранот за бранови форми)

Бирање

Бирање 1, бирање 2 (прилагодување на боја, засилување и фреквенција за секое)

Зебра

Ниво 1; Ниво 2; Двете


Излез преку HDMI

Ознаки

Вклучено/исклучено (сооднос на слика, безбедна област, мрежа, хоризонтално, центар)

EVF

Големина

1,15cm (0,45 in)

Точки

1,23m (прибл. еквивалент)

Прилагодување на квалитет на слика

Светлина, контраст, бои, задно осветлување

Прилагодливи

Вертикално закосување, до 68°

Агол на гледање

28,2º

Корекција на објектив

+ 2,0 до -5,5 диоптер

Влезови/Излези

Аудио влез

XLR влезови со 48V phantom моќност (x2), 3,5mm влезен приклучок за микрофон

Излез за слушалки

3,5mm стерео приклучок

Видео излез за монитор

НЕ

HDMI

ДА (HDMI™ мини приклучок, само излез, можност за излез со 1080/50p)

IEEE 1394 (Firewire)

НЕ

USB

ДА (Mini-B, USB 2,0 Hi-Speed, само излез)

3G-HD/SD-SDI излез

НЕ

Временски код

НЕ

Genlock

НЕ

LAN

ДА, етернет (поддршка за 1000BASE-T)

AV приклучок

3,5mm мини приклучок (само излез за видео и аудио)

DC влез

ДА

Приклучок со далечински управувач

2,5mm мини приклучок

Ленти во боја

ДА (SMPTE или EBU), со тон од 1KHz

Раз.

Ламба за сигнализирање

ДА (x2)

Приклучок за дополнителна опрема

ДА (приклучок со држач)

Доделување на прилагодени копчиња

ДА (13 копчиња со доделување; избор помеѓу 28 функции)

Ротирачки страничен држач

Да. Агол на ротација од 120° во чекори од по 15º

Прилагодено бирање

НЕ

ФУНКЦИИ ЗА СНИМАЊЕ

Експозиција

Мерење на експозиција

Стандардно (со тежиште во центарот), рефлектор, задно осветлување

EXPOSURE RANGE

Компензација на експозиција

-2 до +2 EV

Режим на автоматска експозиција

Целосен автоматски режим

Auto Iris со притискање

Не

Подесување на автоматска контрола на засилување

Целосен автоматски режим/AGC граница/рачно

Граница на автоматска контрола на засилување

3dB, 0dB, 3dB, 6dB, 9dB,12dB,15dB,18dB, 21dB,24dB, 27dB,33dB

Подесување на засилување

-6dB / -3dB / 0dB/ 3dB / 6dB/ 12dB / 18dB / 24dB / 27dB /33dB / ПРИЛАГОДУВАЊЕ (чекори на зголемување од 0,5 dB во опсег од 0 до 27 dB). Максимум 27dB во автоматски режим

Брзина на бленда

Режими на контрола

Целосен автоматски режим / рачна контрола на палка (автоматски; брзина; агол; јасно скенирање (CS); бавна бленда (SLS); IR бавна бленда)

Брзина на бленда

1/18 до 1/2000 во зависност од стапката на слики

Агол на бленда

11,25º до 360º во зависност од стапката на слики

Бавна бленда (SLS)

1/3, 1/6, 1/12, 1/25 (во зависност од стапката на слики)

Јасно скенирање

50i/p: 50 до 250,51Hz;


25p: 25 до 250,51Hz

Инфрацрвени зраци

Режим на снимање со инфрацрвени зраци

ДА (зелена или бела)

Вградена лампа со инфрацрвени зраци

ДА

Прилагодена слика

Зачувани конфигурации

9 (вклучувајќи и широк DR)

Медиум за зачувување

SD/SDHC мемориска картичка

Гама

6 однапред подесени профили

Главно подножје

-50 до +50

Главна црна боја

-50 до +50 за секоја R,G,B

Гама на црна боја

Прилагодување на висина, ширина и највисока точка

Сатурација на ниски тонови

Прилагодување на сатурација на боја во области со слаба осветленост од -50 до +50

Колено

Прилагодување на преголема карактеристична експозиција (автоматски, косина, точка, сатурација)

Острина

Прилагодување на ниво на детали, фреквенција на детали, потиснување, HV балансирање, граница на детали, решетка со колено, зависност од ниво, сооднос на составни делови

Намалување на шум

Исклучено, автоматски, вклучено (1 до 12)

Детали на кожа

Ниво на ефекти (ниско, средно, високо), општи нијанси, хром, област, Y ниво

Селективно намалување на шум

Ниво на ефекти (ниско, средно, високо), општи нијанси, хром, област, Y ниво

Матрица на бои

Стандардно 1 -4, кино 1 - 2, широка DR матрица и нијанси -18 - +18, засилување на бои -50 - +50

Баланс на белата боја

-50 до +50 поместување на балансот на белата боја за R,G,B

Корекција на боја

Избор на област / ревизија на област за две области

Ниво на поставување

-50 до +50 вклучено/исклучено

100% отсекување на IRE

Го ограничува излезот на 100% по прилагодување на подесувањата

Стандарди на безжичен LAN

IEEE 802.11b/g/n (фреквенција од 2,4GHz) / IEEE 802.11a/n (фреквенција од 5GHz)¹

Поддржани Wi-Fi функции

Започнување/запирање на снимањето, контрола на фокус со 3 брзини, контрола на зум со 3 брзини, WB режим/прилагодување,


Ирис, бленда, температура на бои, копче за доделување, автоматски/исклучен ND

Поддржан пребарувач за далечинско користење

Internet Explorer 8 или понов, Safari (iOS), Safari (MacOS), стандарден пребарувач од Android

Функции за контролирање при далечинско користење

Решетка, фокус, баланс на белата боја, брзина на бленда, засилување, компензација на експозиција, режим на снимање, избор на отвор, започнување/запирање на снимањето

Резолуција на слика при прегледување во живо

Режим на подесување на камерата: 680 x 383; поедноставни подесувања: 284 x 160

Системи за проверување на идентитет

Отворен/WPA-PSK/WPA2-PSK

Шифрирање

WEP64, WEP128, TKIP, AES

GPS информации (изборна дополнителна опрема)

Географска ширина/географска должина/подигнување, координирано универзално време (UTC)

Баланс на белата боја

Автоматски

ДА во целосен автоматски режим

Однапред подесено

A, B, однапред подесено (дневна светлина, вештачка светлина), температура на боја

Систем за одбројување

Regen, RecRun, FreeRun, External, Hold

Активирај подесување на вредности

“00:00:00:00”, подеси/ресетирај изборно

Аудио

Снимање

16-битен 4-кан. или 2-кан. (48 kHz) linear PCM

Контрола

Ограничувач на звук, автоматско/рачно подесување преку контролните вртливи копчиња на рачката

Намалување на јачината на микрофонот

ДА

Мерење на ниво на микрофон

ДА

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Испорачано

Data Import Utility, батерија BP-955, DC кабел DC-930, компактен адаптер за напојување CA-930, безжичен контролер WL-D6000, заштитник за очи, сенило за објектив со препрека, држач за микрофон, кабел за напојување.

По избор

Широкоаголен конвертор WA-H58, телеконвертор TL-H58, , BP-975, адаптер за статив TA-100, далечински управувач за зумирање ZR-2000, основа за статив TB-1, GPS приемник GP-E2, далечински управувач RC-V100, филтер (58mm) заштита/ND8xL/ND4xL.

Батерија

BACKUP POWER SUPPLY

Потрошувачка на енергија

МАКС. 8,2 W (прибл.)

Континуирано време на снимање

260 мин. (снимање во MXF) 270 мин. (снимање во MP4) со испорачаната BP-955

РАЗНО

Димензии

Прибл. 160 x 201 x 353mm (вклучувајќи сенило за објектив со препрека, заштитник за очи


и држач за микрофон)

Тежина (само камера)

1510g (3,3 lb)

Тежина (целосно опремена)

1910g (4,2 lb)

Температурен опсег при користење

-5ºC до +45ºC, 60% релативна влажност

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Стандардот на Wi-Fi зависи од достапноста и земјата на купување

¹ 26,8mm - 576mm кога е избрана опцијата за широкоаголен приказ.

¹ Стандардот на Wi-Fi зависи од достапноста и земјата на купување

¹ 26,8mm - 576mm кога е избрана опцијата за широкоаголен приказ.