Canon XF305 Спецификации

ФОТОАПАРАТ

Сензор за слика

Сензор

1/3 тип на 3CMOS

Систем

RGB призма

Вкупно пиксели по сензор

2,37 мегапиксели

Ефективни пиксели по сензор

2,07 мегапиксели

Минимална осветленост

Целосен автоматски режим (засилување од 21dB), 50i/25p: 3,8 lux / 3,3 lux


Рачен режим (засилување од 33dB), 50i/25p: 0,06 lux / 0,05 lux

Хоризонтална резолуција

1000 TV линии или повеќе (режим со 1920 x 1080i)

Објектив

Сооднос на зумирање

18x

Фокусна должина

4,1 - 73,8mm (35mm еквивалент: 29,3 - 527,4mm)

Минимално растојание на фокус

1m;


20mm (МАКРО)

ND филтер

3 стаклени филтери: 1/4, 1/16, 1/64

Контрола на зумирање

Прстен, копчиња или рачка

Брзина на зумирање

Копчиња за зумирање:


Променлива брзина/фиксна брзина (16 достапни подесувања за ниво на брзина);


Рачка за зумирање:


Фиксна брзина (16 достапни подесувања за ниво на брзина)

Контрола на фокус

Рачно со прстен или автоматски (моментален AF, TV AF или AF со откривање на лице)

Контрола на ирис

Рачно со прстен; целосен автоматски режим; Auto Iris со притискање

Опсег на решетка

f1,6 - f22

Дијаметар на филтер

82mm

Елементи/групи на објектив

17/14

Систем за стабилизација на слика

Систем за поместување на оптичкиот објектив (откривање на агол и вектор на движење);


3 режими: динамички, стандарден, напојуван

Дигитален зум

1,5X. Можност за дигитален телеконвертор

Процесор на слика

Тип

DIGIC DV III

СНИМАЊЕ

Медиуми за зачувување видео записи

Тип 1 Compact Flash мемориски картички (2 влеза за картички)

Тип

UDMA4, 30MB/s или побрзо (40MB/s или побрзо за брзо/бавно снимање)

Време на снимање

32GB CF картичка: До 80 минути (1080/50i @ 50 Mbps)

Формат на фајл за снимање

Material eXchange Format (MXF)

Формат за снимање

MPEG-2 Long GOP


50Mbps CBR (4:2:2) MPEG-2 422P@HL;


35Mbps VBR (4:2:0) MPEG-2 MP@HL;


25Mbps CBR (4:2:0) MPEG-2 MP@H14

Стапка на слики за снимање

50Mbps: 1920 x 1080/50i, 25p; 1280 x 720/50p, 25p;


35Mbps: 1920 x 1080/50i, 25p; 1440 x 1080/50i: 1280 x 720/50p, 25p;¹


25Mbps: 1440 x 1080/50i, 25p

Бавно/брзо движење

ДА.


720p: 12, 15, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 30, 32, 34, 37, 42, 45, 48, 50fps


1080p: 12, 15, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25fps

Снимање со интервали

ДА. 2, 6 или 12 слики, 25 временски интервали

Снимање на слики

ДА. 2, 6 или 12 слики

Пред снимање (снимање во компонентата cache)

ДА (3 секунди)

Обратно скенирање

ДА. Горе/долу, лево/десно инверзија на слика

Медиуми за зачувување фотографии

SD/SDHC мемориска картичка

Квалитет на фотографии

За време на снимање видео: 1920 x 1080;


За време на репродукција: 1920x1080, 1280 x 720

СИСТЕМ

LCD екран

Големина

10,1 cm (4")

Точки

1,23 милиони

Прилагодување на квалитет на слика

Осветленост, контраст, боја, острина, задно осветлување, црно-бело

Прилагодливи

Лево/десно префрлување

Монитор за бранови форми

Монитор за бранови форми и векторскоп

Помош при фокусирање

Бирање; зголемување; монитор за рабови (со користење на екранот за бранови форми)

Бирање

Бирање 1, бирање 2 (прилагодување на боја, засилување и фреквенција за секое)

Зебра

Ниво 1; Ниво 2; Двете


Излез преку HD-SDI или HDMI

Ознаки

Вклучено/исклучено (сооднос на слика, ознаки на слика, избирање област, безбедна област, мрежа, хоризонтално, центар)

EVF

Големина

1,3cm (0,52")

Точки

1,55 милиони

Прилагодување на квалитет на слика

Осветленост, контраст, боја, острина, задно осветлување, црно-бело

Прилагодливи

Вертикално закосување

Корекција на објектив

+ 2,0 до -5,5 диоптер

Влезови/Излези

Аудио влез

XLR влезови со 48V phantom моќност x 2

Излез за слушалки

3,5mm стерео приклучок

Видео излез за монитор

ДА (BNC, композитно видео со стандардна дефиниција, само излез)

HDMI

ДА (тип A, само излез)

IEEE 1394 (Firewire)

НЕ

USB

ДА (Mini-B, USB 2,0 Hi-Speed, само излез)

HD/SD-SDI излез

ДА (BNC, само излез, вграден звук и временски код)

Временски код

ДА (BNC, префрлување на влез/излез)

Genlock

ДА (BNC, само влез)

Компонентен излез

ДА (D приклучок, само излез)

AV приклучок

3,5mm мини приклучок (само излез за видео и аудио)

DC влез

ДА

Приклучок со далечински управувач

2,5mm мини приклучок

Ленти во боја

Тип 1/тип 2

Раз.

Ламба за сигнализирање

ДА (x2)

Приклучок за дополнителна опрема

ДА (приклучок, поддршка за EOS блицеви)

Копче со прилагодување

ДА (13 копчиња со доделување; избор помеѓу 30 функции)

ФУНКЦИИ ЗА СНИМАЊЕ

Експозиција

Мерење на експозиција

Стандардно (со тежиште во центарот), рефлектор, задно осветлување

Опсег на експозиција

50 - 100.000 лукси

Компензација на експозиција

-2 до +2 EV (14 чекори)

Режим на автоматска експозиција

Целосен автоматски режим

Auto Iris со притискање

ДА

Подесување на автоматска контрола на засилување

Целосен автоматски режим / AGC вклучено / Рачно

Граница на автоматска контрола на засилување

3dB; 6dB; 9dB; 12dB; 15dB; 18dB; (ИСКЛУЧЕНО/21 dB)

Подесување на засилување

L, M, H позиции на прекинувачот со доделување (-6dB / -3dB / 0dB/ 3dB / 6dB/ 12dB / 18dB / 21dB / 33dB / ПРИЛАГОДУВАЊЕ (0,5 dB чекори на зголемување од 0 до 21 dB))

Брзина на бленда

Режими на контрола

3 позиции на прекинувач:


ИСКЛУЧЕНО (целосен автоматски режим) / ВКЛУЧЕНО / ИЗБОР (автоматски; брзина; агол; јасно скенирање (CS); бавна бленда (SLS))

Брзина на бленда

1/18 до 1/2000 во зависност од стапката на слики

Агол на бленда

11,25º до 360º во зависност од стапката на слики

Бавна бленда (SLS)

1/3, 1/6, 1/12, 1/25

Јасно скенирање

50i/p: 50 до 251,15Hz;


25p: 25 до 251,15Hz

Прилагодена слика

Зачувани конфигурации

9

Медиум за зачувување

SD/SDHC мемориска картичка (сите податоци за прилагодување и мета-податоци)

Гама

6 профили

Главно подножје

-50 до +50

Главна црна боја

-50 до +50 за секоја R,G,B

Гама на црна боја

Прилагодување на висина, ширина и највисока точка

Сатурација на ниски тонови

Прилагодување на сатурација на боја во области со слаба осветленост од -50 до +50

Колено

Прилагодување на преголема експозиција, карактеристично, активирање, косина, сатурација

Острина

Прилагодување на ниво на детали, фреквенција на детали, потиснување, HV балансирање, граница на детали, избор на детали, решетка со колено и острина зависна од ниво

Намалување на шум

Исклучено, автоматски, вклучено (1 до 8)

Детали на кожа

Исклучено, ниско, средно, високо / општи нијанси, хром, осветленост

Селективно намалување на шум

Исклучено, ниско, средно, високо / општи нијанси, хром, осветленост

Матрица на бои

-50 до +50 општи нијанси и засилување на R,G,B, паралелно со избирање на гама

Баланс на белата боја

-50 до +50 поместување на балансот на белата боја за R,G,B

Корекција на боја

Избор на област / ревизија на област за две области

Ниво на поставување

-50 до +50 вклучено/исклучено

100% отсекување на IRE

Го ограничува излезот на 100% по прилагодување на подесувањата

Спецификации на Wi-Fi и GPS

GPS информации (изборна дополнителна опрема)

Географска ширина/географска должина/подигнување, координирано универзално време (UTC)

Баланс на белата боја

Автоматски

ДА

Однапред подесено

A, B, однапред подесено (дневна светлина, вештачка светлина)

Временски код

Систем за одбројување

Regen, RecRun, FreeRun, External, Hold

Активирај подесување на вредности

“00:00:00:00”, подеси/ресетирај изборно

Аудио

Снимање

16-битен 2-кан. (48 kHz) linear PCM

Контрола

Независни ограничувачи и автоматско/рачно подесување

Намалување на јачината на микрофонот

ДА

Мерење на ниво на микрофон

ДА

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Испорачано

XF алатки и NLE дополнителни компоненти, врвка за преку рамо, заштитник за очи, компонентен кабел DTC-1000, батерија BP-955, DC кабел DC-930, компактен адаптер за напојување CA-930, безжичен контролор WL-D6000.

По избор

Широк приклучок WA-H82, батерии BP-930, BP-945, BP-950G, BP-970G, BP-955, BP-975, компактен адаптер за напојување CA-920, компактен адаптер за во автомобил CB-920, потпора за рамо SBR-1000, адаптер за статив TA-100, далечински управувач за зумирање, видео светло VL-10Li II, основа за статив TB-1, сенило за објектив од Canon LH-V1, GPS приемник GP-E2

Батерија

Резервно напојување со енергија

Литиумска батерија во вид на паричка (вградена)

Потрошувачка на енергија

9,1W¹

Континуирано време на снимање

Испорачана BP-955: прибл. 260 минути¹


Изборна BP-975: прибл. 405 минути¹

Димензии

Прибл. 180 x 192 x 394 mm

Тежина (само камера)

2670g

Тежина (целосно опремена)

2980g

Температурен опсег при користење

-5ºC до +45ºC, 60% релативна влажност

Фуснота

¹ 50Mbps CBR режим, HD-SDI исклучено, со користење на EVF.

¹ 50Mbps CBR режим, HD-SDI исклучено, со користење на EVF.

¹ Дополнителна опција за снимање преку ажурирање на Firmware. Се додава поддршка и за корејски јазик.