Canon Directional Stereo Microphone DM-E1 Спецификации

Вид на микрофон

Стерео микрофон со електрет кондензатор на задната страна

Режими за снимање звук со насочување

Моно


90° и 120° (стерео)

Чувствителност

-42 dB (МОНО: 1 kHz, 0 dB=1 V/Pa)

Фреквентен опсег

50 - 16000 Hz

Излезна импеданса

550 Ω (оми)

Опсег на работна температура

0˚C - 40˚C/32°F - 104°F

Работна влажност

85% или помалку

Димензии (Ш x В x Д)

Прибл. 40,0 x 84,0 x 130,0 mm

Батерија

Една литиумска батерија во вид на монета CR2032

Континуирано време на снимање

Прибл. 100 часа¹

Тежина

Прибл. 110 g (само главно куќиште)

Фуснота

¹ Врз основа на стандардите за тестирање на Canon, максималната издржливост на батеријата може да биде различна во зависност од условите за снимање

¹ Врз основа на стандардите за тестирање на Canon, максималната издржливост на батеријата може да биде различна во зависност од условите за снимање