DSLR-фотоапарати

Canon EOS 70D

Спецификации

Работни услови

0 - 40 °C, влажност 85% или помалку

Димензии (Ш x В x Д)

139,0 x 104,3 x 78,5mm

Тежина (само куќиште)

Прибл. 755g (CIPA стандарди за тестирање, вклучувајќи батерија и мемориска картичка)

EOS_70D FRT w EF-S 18-135mm IS STM

Спецификации

 • CMOS сензор со 20,2 мегапиксели

 • Рамномерно и континуирано автоматско фокусирање за видео снимки

 • Фотографирање со голема брзина

 • 19 AF точки од вкрстен тип за прецизно следење на објектот

 • Пренослив екран за креативно обликување

 • Голем осветлен екран на допир за јасно прегледување

 • Моќна обработка со DIGIC

 • Одлични снимки при слаба осветленост

 • Неверојатни видео снимки од 1080p

 • Споделете ги вашите слики и контролирајте го вашиот фотоапарат преку WiFi

 • Подесете го приказот на вашиот визир

 • Прилагодете го нивото на вашиот фотоапарат за да добиете прави хоризонти

 • Обезбедува правилна експозиција на сликите во секакви услови на осветлување

 • Далечинско контролирање на Speedlite блицови прикачени на вашиот фотоапарат

 • Креативно комбинирање на слики

 • Уредување и обработка на RAW слики во фотоапаратот

Детални спецификации

 • Тип

  22,5mm x 15,0mm CMOS

 • Ефективни пиксели

  Прибл. 20,20 мегапиксели

 • Вкупно пиксели

  Прибл. 20,90 мегапиксели

 • Сооднос на слика

  3:2

 • Филтер за ниски фреквенции

  Вграден/фиксен со слој од флуор

 • Чистење на сензор

  EOS вграден систем за чистење

 • Тип на филтер за бои

  Примарни бои

 • Тип

  DIGIC 5+

 • Приклучок за објективи

  EF/EF-S

 • Фокусна должина

  Еквивалентно на 1,6x од фокусната должина на објективот

 • Тип
  157
 • AF систем / точки

  19 AF точки од вкрстен тип (дополнителна чувствителност при f/2,8 во центарот)¹

 • AF работен опсег

  EV - 0,5-18 (при 23°C и ISO 100)

 • AF режими

  AI фокус


  Една снимка


  AI Servo

 • Избор на AF точка

  Автоматско бирање: AF во 19 точки


  Рачно бирање: AF во единечна точка


  Рачно бирање: AF на зона


  AF точките можат одделно да се избираат за вертикално и хоризонтално фотографирање

 • Приказ на избраните AF точки

  Означени на проѕирниот LCD екран од визирот и на LCD панелот и екранот за брза контрола

 • AF заклучување

  Заклучување кога копчето на блендата е притиснато до половина во AF режим на една снимка или кога е притиснато копчето AF-ON.

 • Помошен зрак за AF

  Периодични вклучувања на вградениот блиц или емитување преку изборниот наменски Speedlite блиц

 • Рачно фокусирање

  Се избира на објективот

 • Фокусирање со групирање

  C.Fn II-13


  +/- 20 чекори (подесување на широкоаголен и телефото зум)


  Прилагодување на сите објективи за иста количина


  Поединечно прилагодување до 40 објективи


  Зачувување на прилагодувањата на објективите по сериски број

 • Режими на мерење

  TTL мерење со целосно отворена бленда, со двослоен SPC со 63 зони


  (1) Мерење со проценка (поврзано со сите точки на AF)


  (2) Делумно мерење (прибл. 7,7% од визирот во центар)


  (3) Мерење во точка (прибл. 3,0% од визирот во центар)


  (4) Просечно мерење со тежиште во центарот

 • Опсег на мерење светлина

  EV 1-20 (при 23°C со 50mm f/1,4 објектив ISO100)

 • AE заклучување

  Автоматски: во режим на AF со една снимка при мерењето со проценка, експозицијата се заклучува кога ќе се постигне фокусирање.


  Рачно: со помош на копчето за AE заклучување во режимите од креативната зона.

 • Компензација на експозиција

  +/-5 EV во 1/3 или 1/2 чекори на зголемување (може да се комбинира со AEB).

 • AEB

  2, 3, 5 или 7 снимки +/-3 EV 1/3 или 1/2 чекори на зголемување

 • ISO чувствителност

  Препорачан индекс на експозиција

  Автоматски (100-12800), 100-12800 (во чекори на зголемување од 1/3 или цел чекор)


  ISO може да се прошири до H: 25600


  При снимање видео: автоматски (100-6400), 100-6400 (во чекори на зголемување од 1/3 или цел чекор) ISO може да се прошири до H: 12800

 • Тип

  Електронски контролирана бленда во рамнина на фокусот

 • Брзина

  30-1/8000 сек. (1/2 или 1/3 чекори на зголемување), сијалица (вкупен опсег на брзина на бленда. Достапниот опсег се менува во зависност од режимот на снимање)

 • Тип

  Автоматско одредување на балансот на белата боја со помош на сензор

 • Поставки

  AWB, Daylight (дневна светлина), Shade (сенка), Cloudy (облачно), Tungsten (вештачко светло), Бела


  флуоресцентна светлина, блиц, прилагодено, подесување на температура на боја.


  Компензација на баланс на белата боја:


  1. сина/килибар +/-9


  2. магента/зелена +/-9.

 • Прилагодување на балансот на белата боја

  Да, може да се регистрира 1 корисничко подесување

 • WB со групирање

  +/-3 нивоа во чекори на зголемување од едно ниво


  3 групни снимки на едно притиснување на копчето за бленда.


  Избор на отстапување сино/килибар или отстапување магента/зелено.

 • Тип

  Пентапризма

 • Покриеност (вертикално/хоризонтално)

  Прибл. 98%

 • Зголемување

  Прибл. 0,95x¹

 • Растојание на окото

  Прибл. 22mm (од центарот на леќата)

 • Корекција на диоптер

  -3 to +1 m-1 (диоптер)

 • Информации на визир

  AF информации: AF точки, потврда на фокус¹, режим за избирање на AF површина


  Информации за експозиција: брзина на бленда, вредност на решетка, ISO брзина (секогаш се прикажува), AE заклучување, ниво/компензација на експозиција, круг на мерење во точка, предупредување за експозиција, AEB.


  Информации за блиц: подготвен блиц, брза синхронизација, FЕ заклучување, компензација на блиц при експозиција, светло за намалување на ефектот ''црвени очи'' при сликање со блиц.


  Информации за слика: информации за картичка, максимум групни снимки (приказ со 2 цифри), приоритет на најсветли тонови (D+).


  Информации за композиција: решетка, електронско ниво (2 методи)


  Други информации: проверка на батерија, симбол за предупредување

 • Преглед на длабочина на поле

  Да, со копче за преглед на длабочина на поле.

 • Капаче на визир

  На ременче

 • Тип
  99
 • Покриеност

  Прибл. 100%

 • Агол на гледање (хоризонтално/вертикално)

  Прибл. 170°

 • Прекривен слој

  Спречување на одбивање на светлина, цврста структура и заштита од замачкување

 • Прилагодување на осветленост

  Поставување на едно од седумте нивоа

 • Опции на екран

  (1) Екран за брза контрола


  (2) Подесувања на фотоапарат


  (3) Електронско ниво

 • Вграден блиц GN (ISO 100, метри)

  12

 • Покриеност со вграден блиц

  до фокусна должина од 17mm (35mm еквивалент: 28mm)

 • Време на обновување на вграден блиц

  Прибл. 3 секунди

 • Режими

  Автоматски, рачен блиц, интегриран Speedlite предавател

 • Намалување на ефектот ''црвени очи'' при сликање со блиц

  Да - со ламба за намалување на ефектот ''црвени очи''

 • X-Sync

  1/250сек.

 • Компензација на експозиција при блиц

  +/- 3EV во 1/2 или 1/3 чекори на зголемување

 • Групирање на експозиции на блиц

  Да, со компатибилен надворешен блиц

 • Заклучување на експозиција при блиц

  Да

 • Синхронизација на "втора завеса"

  Да

 • Приклучок за блиц / PC приклучок

  Да/ Не

 • Компатибилност со надворешни блицеви

  E-TTL II со Speedlite блицеви од серијата ЕХ, поддршка за повеќе безжични блицеви

 • Контрола на надворешен блиц

  преку екранот за мени на фотоапаратот

 • Режими

  Интелигентно автоматско откривање на сцена (фотографии и видео снимки), без блиц, креативен автоматски, SCN(портрет, пејзаж, одблиску, спорт, ноќен портрет, рачно снимање на ноќни сцени, контрола на HDR задно осветлување), програм AE, приоритет на бленда AE, приоритет на решетка AE, рачен (фотографии и видео снимки), сијалица, прилагодено

 • Стилови на слика

  Автоматски, стандарден, портрет, пејзаж, неутрален, верен, црно-бел, дефиниран од корисник (x3)

 • Простор на бои

  sRGB и Adobe RGB

 • Обработка на слика

  Приоритет на најсветли тонови


  Автоматска оптимизација на осветлување (4 подесувања)


  Намалување на шум при долга експозиција


  Намалување на шум при висока ISO чувствителност (4 подесувања)


  Повеќе снимки со намалување на шум


  Автоматска корекција на периферно осветлување на објектив и корекција на хроматска аберација


  Basic+ (снимање според избирање на амбиент, снимање според осветлување или тип на сцена)


  Креативни филтери (уметност со нагласени бои, сликање со водени бои, зрнеста текстура, црно-бело, мек фокус, фотоапарат-играчка, минијатурен ефект, ефект на рибино око)


  Обработка на RAW слики - само при репродукција на слики


  Менување на големина во M или S1, S2, S3

 • Режими на фотографирање

  Поединечно, континуирано L, континуирано H, самостоен тајмер (2s+далечински, 10s +далечински), нечујно поединечно фотографирање, нечујно континуирано фотографирање

 • Континуирано фотографирање

  Макс. Прибл. 7fps. (брзината се одржува до 65 слики (JPEG)¹³(со UHS-I картичка), 16 слики (RAW))²³

 • Тип

  Електронски визир со сензор за слика

 • Покриеност

  Прибл. 100% (хоризонтално и вертикално)

 • Брзина на кадри

  30 fps

 • ФОКУСИРАЊЕ

  Рачно фокусирање (зголемување на слика од 5x или 10x во која било точка на екранот)


  Автоматски фокус: Dual Pixel CMOS AF (откривање на лице и AF со следење, FlexiZone-повеќекратно, FlexiZone-единечно), AF со откривање на фаза (брз режим)

 • Мерење

  Мерење со проценка во реално време со помош на сензорот за слика.


  Мерење со проценка, делумно мерење, мерење во точка, просечно мерење со тежиште во центарот.

 • Опции на екран

  Приказ на решетка (x3), хистограм, повеќе соодноси на слика

 • Типови на фотографии

  JPEG: фино, нормално (компатибилност со Exif 2.21 [Exif печатење]) / Design rule for Camera File system (2.0),


  RAW: RAW, M-RAW, S-RAW (14 бита оригинален Canon RAW второ издание),


  усогласеност со Digital Print Order Format [DPOF] верзија 1.1

 • RAW+JPEG симултано снимање

  Да, секоја можна комбинација на RAW + JPEG, M-RAW + JPEG, S-RAW + JPEG.

 • Големина на слика

  JPEG 3:2: (L) 5472x3648, (M) 3648x2432, (S1) 2736x1824, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480


  JPEG 4:3: (L) 4864x3648, (M) 3248x2432, (S1) 2432x1824, (S2) 1696x1280, (S3) 640x480


  JPEG 16:9: (L) 5472x3072, (M) 3648x2048, (S1) 2736x1536, (S2) 1920x1080, (S3) 720x408


  JPEG 1:1: (L) 3648x3648, (M) 2432x2432, (S1) 1824x1824, (S2) 1280x1280, (S3) 480x480


  RAW: (RAW) 5472x3648, (M-RAW) 4104x2736, (S-RAW) 2736x1824

 • Нумерирање на датотеки

  (1) Секвенцијално нумерирање


  (2) Автоматско ресетирање


  (3) Рачно ресетирање

 • Тип на видео

  MOV (видео: H.264 со компресија на тековен кадар / повеќе кадри, звук: Linear PCM, нивото на снимање може рачно да се прилагоди од страна на корисникот)

 • Големина на видео

  1920 x 1080 (29,97, 25, 23,976 fps) компресија на тековен или повеќе кадри


  1280 x 720 (59,94, 50 fps) компресија на тековен или повеќе кадри


  640 x 480 (29,97, 25 fps) компресија на повеќе кадри

 • Должина на видео снимки

  Максимално траење 29мин. и 59 сек., максимална големина на фајл 4GB (ако големината на фајлот надминува 4GB, тогаш автоматски ќе се создаде нов фајл)

 • ФОКУСИРАЊЕ
  27
 • Прилагодени функции

  23 прилагодени функции

 • Ознаки за мета-податоци

  Информации за авторски права на корисник (можат да се постават на фотоапаратот)


  Рејтинг на слика (0-5 ѕвезди)

 • LCD панел / осветленост

  Да / Да

 • Отпорност на вода/прав

  Да (еднаква на EOS-1N)

 • Гласовна белешка

  Не

 • Интелигентен сензор за ориентација

  Да

 • Зум при репродукција

  1,5x - 10x

 • Формати на приказ

  (1) Единечна слика со информации (2 нивоа)


  (2) Единечна слика


  (3) Индекс со 4 слики


  (4) Индекс со 9 слики


  (5) Приказ со прескокнување

 • Приказ на слајдови

  Избор на слики: сите слики, по датум, фолдер, видео снимки, фотографии


  Време на репродукција: 1/2/3/5/10/20 секунди


  Повторување: вклучено/исклучено


  Музика во заднина: вклучена/исклучена


  Променлив ефект: исклучен, лизгање во 1, лизгање во 2, избледување 1, избледување 2, избледување 3

 • Хистограм

  Осветленост: да


  RGB: да

 • Предупредување за преголема осветленост

  Да

 • Заштита за бришење на слики

  Бришење: една слика, сите слики во фолдер, означени слики, незаштитени слики


  Заштита: бришење на заштита на слики, една по една

 • Категории на мени

  (1) Мени за снимање (x6)


  (2) Мени за репродукција (x3)


  (3) Мени за поставување (x4)


  (4) Мени со прилагодени функции


  (5) Мое мени

 • Јазици на мени

  25 јазици


  Англиски, Германски, Француски, Холандски, Дански, Португалски, Фински, Италијански, Норвешки, Шведски, Шпански, Грчки, Руски, Полски, Чешки, Унгарски, Романски, Украински, Турски, Арапски, Таи, едноставен Кинески, традиционален Кинески, Корејски и Јапонски

 • Ажурирање на фирмвер

  Можно е ажурирање од страна на корисникот.

 • Компјутер

  Hi-Speed USB

 • Друго

  Видео излез (PAL/ NTSC) (интегриран со USB приклучок), HDMI мини излез (HDMI-CEC компатибилност), надворешен микрофон (3,5mm стерео мини приклучок)

 • Печатачи од Canon

  Canon компактни фото печатачи и PIXMA печатачи кои поддржуваат PictBridge

 • PictBridge

  Да

 • Тип

  SD, SDHC или SDXC (UHS-I) картичка

 • PC

  Windows 8 / 7 / 7 SP1 / Vista SP2 / XP SP3


  OS X v10.6, v10.7, v10.8

 • Обработка на слика

  Digital Photo Professional

 • Друго

  PhotoStitch, EOS Utility, Picture Style Editor

 • Батерии

  Литиум-јонска батерија на полнење LP-E6 (се испорачува), вградена за датум и подесувања

 • Издржливост на батеријата

  Прибл. 920 (при 23°C, AE 50%, FE 50%)¹


  Прибл. 850 (при 0°C, AE 50%, FE 50%)

 • Индикатор на батерија

  6 нивоа + процент

 • Заштеда на енергија

  Напојувањето се исклучува по 1, 2, 4, 8, 15 или 30мин.

 • Напојување со енергија и полначи за батерии

  Комплет со AC адаптер ACK-E6, полнач за батерии LC-E6, полнач за батерии за автомобил CBC-E6

 • Визир

  Заштитник за очи Eb, леќа за прилагодување на диоптер од E серија, додаток за продолжување на визир EP-EX15II, аголен пребарувач C

 • Уред за безжичен пренос на датотеки

  Вградено

 • Торбички / ленти

  Кожна торбичка EH21-L

 • Објективи

  Сите EF и EF-S објективи

 • Блиц

  Canon Speedlite блицови (90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Speedlite предавател ST-E2, Speedlite предавател ST-E3-RT)

 • Држач со батерија

  BG-E14

 • Далечински контролор / преклопник

  Далечински прекинувач RS-60E3, далечински управувач RC-6

 • Друго

  Ременче за на рака E2, GP-E2

 • Материјали на куќиштето

  Алуминиум и обвивка од поликарбонат со спроводлив фиберглас

 • Работни услови

  0 - 40 °C, влажност 85% или помалку

 • Димензии (Ш x В x Д)

  139,0 x 104,3 x 78,5mm

 • Тежина (само куќиште)

  Прибл. 755g (CIPA стандарди за тестирање, вклучувајќи батерија и мемориска картичка)

*Препорачан индекс на експозиција

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.

¹ Периферните AF точки со вкрстување нема да функционираат како AF точки со вкрстување со следните објективи: EF 35-80mm f4-5,6 (II/III/USM), EF35-105mm f4,5-5,6 (USM). EF 80-200mm f4,5-5,6 (II)

¹ со EF300mm f/2,8L IS USM при 50kph

¹ со 50mm објектив во бесконечност, -1m-1 dpt

¹ Резолуција голема/фина (квалитет 8)² Врз основа на условите за тестирање на Canon, JPEG, ISO 100, стандарден стил на слика. Се менува во зависност од објектот, марката и капацитетот на мемориската картичка, квалитетот на снимањето на сликата, ISO чувствителноста, погонскиот режим, стилот на сликата, прилагодените функции итн.³ Максималните вредности за fps и капацитетот на баферот може да се намалат во зависност од подесувањата на фотоапаратот и нивото на осветленост

¹ Врз основа на CIPA стандардот и со користење на формат на батерии и мемориски картички кои се испорачуваат со фотоапаратот, освен ако не е поинаку назначено

¹ Светлото за потврда на фокусот не е достапно со EF Cinema објективи