ТИП

Тип

Дополнителна опрема за префрлување слики компатибилна со IEEE 802.11ac/n/a/g/b за безжична мрежа

Компатибилни фотоапарати

TREX

КОМУНИКАЦИЈА

FTP режим

FTP (протокол за пренос на датотеки)


FTPS (протокол за пренос на датотеки преку SSL/TLS)

EOS Utility

Контрола на фотоапарати преку мрежа врз основа на EOS Utility

WFT сервер

Далечинско снимање и преземање слики / видеоснимки преку мрежа базирано на пребарувач

Паметен телефон

Поврзување со паметен телефон преку апликацијата Canon Camera Connect

Поврзано фотографирање

Безжично активирање на фотографирањето преку споредни фотоапарати поврзани со главен фотоапарат

ПРЕФРЛУВАЊЕ ПРЕКУ FTP

Компатибилни оперативни системи

*Оперативниот систем мора однапред да овозможи поставување на компјутерот како FTP сервер.

Поставки за основен сертификат

Вчитување на основниот сертификат од картичка


Проверка на информации за основниот сертификат (издавач, извор на издавање и датум на истекување)


Бришење на основниот сертификат

Префрлување слики

(1) Автоматско префрлување


(2) Префрлување/избор на слики


*Избирање слики што сакате да ги префрлите по фотографирањето


*Поддржува префрлување со избор на папки


*Поддржува сериско префрлување на сите слики на картичка


(3) Префрлување со копчето SET


*Префрлување на тековно прикажаната слика со помош на копчето SET


(4) Префрлување со текст


* Во EOS Utility, корисниците можат да создаваат и зачувуваат најмногу 15 различни текстови со по 31 знак


*На последната снимена слика може да ѝ се додаде избран текст пред рачното префрлување


*Текстот што се додава на сликите може да се провери преку преглед на податоците Exif, во корисничките коментари.

Автоматско повторно префрлување слики

Да

Префрлување слики на специфични медиуми

Големината и видот на сликите што треба да се префрлат автоматски можат


да се одредат при снимање на специфични медиуми или при истовремено


снимање во RAW и JPEG формат.


(1) Големина на JPEG сликите што треба да се префрлат: [Поголема JPEG слика] или [Помала JPEG слика]


(2) Големина на RAW сликите што треба да се префрлат: [Поголема RAW слика] или [Помала


RAW слика]


(3) RAW+JPEG слики што треба да се префрлат: [само JPEG], [само RAW] или


[RAW+JPEG]

Проверка на статусот за префрлување слики

При префрлувањето на сликите:


Светилката <LAN> трепка за да означи дека префрлувањето на сликата е во


тек


Ако изберете [Поставки за комуникација] од менито, на екранот на фотоапаратот ќе се прикажат следните информации: начин на поврзување, брзина на поврзување, број на датотеката од сликата што се префрлува и бројот на преостанати слики за префрлување


По фотографирањето или префрлувањето на сликите:


Со избирање [Избор на слика] во менито [Префрлување/избор на слики], во горниот лев агол на сликата ќе се прикаже икона од сликата која го покажува статусот на сликата: не е избрано, чека за префрлување, неуспешно префрлување или успешно префрлување

EOS UTILITY

Функција за впарување

Функцијата за впарување на EOS Utility автоматски го открива и поврзува TREX во мрежа

Компатибилен софтвер

EOS Utility


*Сите функции се достапни и кога е поврзан преку USB, освен функцијата за ажурирање на софтверот

WFT СЕРВЕР

Далечинско снимање

(1) Контрола на фотоапаратот - детални поставки можат да се конфигурираат за снимање со прегледување во живо, фокусирање и функции за фотографирање


(2) Едноставна контрола - поддржани се само функциите за снимање со прегледување во живо и фокусирање


(3) Снимање фотографии - да


(4) Снимање видеоснимки - да


(5) Поставки за функцијата AF - да


(6) Зголемување на сликата со прегледување во живо - да

Прегледување слики

'(1) Формат на приказ


- Мали сликички


- Приказ на единечна слика + мали сликички


избраните слики може да се преземат во компјутерот, една по една


(2) Автоматско ажурирање на прегледаните слики - да


(3) Репродукција на RAW слики - се прикажуваат вметнатите JPEG слики


(4) Репродукција на видеоснимки - да, MOV и MP4


(5) Копче за пребарување слики - да


(6) Поле со листа за избор на папки - да

Истовремен пристап

До еден фотоапарат можат да пристапат најмногу три компјутери во исто време

Број на порта

Може да се промени

Поддржани јазици

Англиски, германски, француски, италијански, шпански, руски, едноставен кинески, корејски и јапонски

ПАМЕТЕН ТЕЛЕФОН

Компатибилни уреди

Паметен телефон или таблет-уред на кој е инсталирана апликацијата Canon Camera Connect


*Функцијата NFC не е поддржана

Компатибилни оперативни системи

iOS и Android (во зависност од спецификациите на апликацијата Canon Camera Connect)

Далечинска контрола

Целосната функционалност зависи од спецификациите на апликацијата Canon Camera Connect

Истовремено поврзување

1 фотоапарат

Начин на поврзување

(1) Директно користење на паметниот телефон и фотоапаратот


(2) Користејќи ја апликцијата Camera Connect, воспоставете врска со пристапната точка на која е поврзан EOS-1D X Mark II преку безжична мрежа

Применливи слики

(1) JPEG


(2) RAW


(3) MP4 (нема поддршка за MOV)

Опции за прегледување слики

(1) Сите слики


(2) Слики од изминатите денови


(3) Избор според рангирање


(4) Опсег на броевите за датотеки

ПОВРЗАНО ФОТОГРАФИРАЊЕ

Споредни фотоапарати

Макс. 10 - Следните комбинации на уреди WFT-E8, WFT-E7 ver2, WFT-E7, WFT-E6, WFT-E5, WFT-E4 II и WFT-E2 II се компатибилни со фотоапарати EOS што поддржуваат поврзано фотографирање

Опсег на пренос

Прибл. 100 m / 328 ft. од главниот фотоапарат (при


добра јачина на сигналот).

БЕЗЖИЧНА СИНХРОНИЗАЦИЈА НА ВРЕМЕТО

БЕЗЖИЧНА синхронизација на времето

Времето на главниот фотоапарат (WFT-E8 + EOS-1D X Mark II) се поставува кај фотоапаратите EOS-1D X Mark II (максимум 10 уреди) што се поврзани на безжичната мрежа


Поставување маргина на грешка кај главниот фотоапарат: Максимум прибл. ±0,05 сек.

БЕЗЖИЧЕН LAN

Усогласеност со стандарди

IEEE 802.11ac


IEEE 802.11n


IEEE 802.11a


IEEE 802.11g


IEEE 802.11b

Модулација

OFDM модулација (IEEE 802.11ac, n, a, g)


DS-SS модулација (IEEE 802.11b)

Опсег на пренос

Прибл. 150 m / 492 ft.


Без пречки помеѓу антените за пренос и прием и без радиофреквентни пречки

Фреквенција на пренос

Верзија на фреквентниот канал

(централна фреквенција)

WFT-E8 A


2412 - 2462 MHz 1 - 11 канали


5180 - 5320 MHz 36 - 64 канали


5745 - 5825 MHz 149 - 165 канали


WFT-E8 B


2412 - 2472 MHz 1 - 13 канали


5180 - 5700 MHz 36 - 140 канали


WFT-E8 C


2412 - 2472 MHz 1 - 13 канали


5180 - 5320 MHz 36 - 64 канали


5745 - 5805 MHz 149 - 161 канали


WFT-E8 D


2412 - 2462 MHz 1 - 11 канали


5180 - 5825 MHz 36 - 165 канали


WFT-E8 E


2412 - 2472 MHz 1 - 13 канали


5180 - 5825 MHz 36 - 165 канали

Начини за заштита на поставките за Wi-Fi

(1) Начин за притиснување копчиња


(2) Начин за PIN код

Начин на поврзување

Инфраструктура, ад-хок режим, режим на пристапна точка на фотоапаратот

Брзина на поврзување (макс.)

IEEE 802.11ac: 433 Mbps


IEEE 802.11n: 150 Mbps


IEEE 802.11a: 54 Mbps


IEEE 802.11g: 54 Mbps


IEEE 802.11b: 11 Mbps

Приказ на јачината на сигналот

Означена на скала од еден до четири на задниот дел од LCD екраните на фотоапаратите, со икона за антена

Приказ на брзината на поврзување

Означена на скала од еден до 433 Mbps на LCD екранот на фотоапаратот


(1 -433 Mbps) 1/2/5,5/6/9/11/12/18/24/36/48/54…433 Mbps

Ограничување во поврзувањето заради сигурност

Поддржува филтрирање на SSID и MAC адреси

Приемник

Пристапна точка со безжичен LAN или адаптер со компатибилност за IEEE802.11ac, IEEE802.11n, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11b

ЖИЧЕН LAN

Стандардно

Не (вграден во EOS-1D X Mark II)

ПОСТАВКИ ЗА LAN

Поставки

За префрлувањето слики можат да се постават и регистрираат 20 видови на поставки, безжични и жични мрежи, како и поврзување со FTP сервер и паметни телефони. На мемориска картичка можете да зачувате 10 поставки

Методи на конфигурација

Користење на волшебниците за поврзување или менито со функции на фотоапаратот

Пораки за грешка

На LCD екранот на фотоапаратот се прикажува број за


грешка и соодветна порака

BLUETOOTH

ПОВРЗАНИ GPS УРЕДИ

Компатибилни GPS уреди

Вграден во EOS-1DX Mark II

ИНТЕРФЕЈС

Поврзување на фотоапаратот

Приклучок за проширување на системот

НАПОЈУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈА

Напојување со енергија

Се напојува преку фотоапаратот

Приклучок за напојување

Нема

Функции што заштедуваат енергија

Ако изберете [Овозможи] за опцијата [Заштеда на енергија од LAN], тогаш уредот ќе се


одјави од FTP серверот, а безжичниот LAN ќе премине во состојба на мирување


кога ќе заврши префрлувањето преку FTP.

Можни снимки

Безжичен LAN


1030 при нормална температура (+23°C/73°F)


900 при ниска температура (0°C/32°F)


*Користејќи целосно наполнета батерија LP-E19


*Според условите на Асоцијацијата за фотоапарати и уреди за обработка на слика (CIPA) за тестирање на капацитетот за фотографирање, при употреба на автоматско префрлување на слики со приближна големина од 5 MB


*Ако брзината за префрлување преку безжичната LAN мрежа се намали, тогаш ќе можете да префрлите помалку слики, а ќе се намали и бројот на последователни префрлени слики преку безжичната LAN мрежа


* Ако преостанатата енергија во батеријата е помала од 19%, снимените слики нема да можете да ги префрлите и нема да можете да направите резервна копија од нив на надворешен медиум

ФИЗИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Материјали на куќиштето

Легура од магнезиум и пластика

Боја

Сива

Димензии (W x H x D) во mm

Прибл. 24,7 x 57 x 34,1

Тежина (само куќиште)

Прибл. 38g

Работни услови

0 до +45 °C, влажност од 85% или помалку

СЛИЧНИ ПРОИЗВОДИ

Дополнителна опрема

Торба за складирање, капаче за приклучок

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено

Подлежност на промена без претходна најава

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено

Подлежност на промена без претходна најава