Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS

Одликувајќи се со повеќенаменски опсег за зумирање од широк агол до телефото, и вклучувајќи стабилизатор на слика со 4 чекори од Canon, EF-S 18-135mm f/3,5-5,6 IS обезбедува целосна разноврсност независно какви се вашите потреби.

Придобивки

  • Моќен 7,5x, 29-216mm еквивалент, EF-S зум објектив за секаква намена
  • Стабилизатор на слика со 4 чекори
  • Автоматско откривање на поместување и статив
  • Фокусирање одблиску од 0,45m
  • UD и асферични леќи
  • Super Spectra облоги
  • Кружен отвор на блендата со 6 сечила
  • Изборно сенило на објектив

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS

Повеќефункциски зум објектив


Одликувајќи се со ефективен опсег на фокусни должини од приближно 29-216mm во 35mm еквивалент, EF-S 18-135mm f/3,5-5,6 IS нуди комбинација на поголемиот дел од најпопуларните фокусни должини во еден објектив. Без разлика дали ви е потребно широкоаголно зумирање за пејзажите, или телефото за спортските денови, EF-S 18-135mm f/3,5-5,6 IS ќе ги задоволи вашите потреби.

Стабилизатор на слика


EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS е опремен со стабилизатор на слика (IS) со 4 чекори од Canon. Идеален за услови на слаба осветленост, кога не може да се користи статив. Системот за стабилизирање на сликата овозможува употреба на брзини на блендата кои се побавни од норамалните до 4 чекори, без предизвикување заматеност на сликата.

Убавината не е само надворешна


EF-S 18-135mm f/3,5-5,6 IS исто така се одликува со новиот надворешен дизајн за објективи на Canon, со завршна обработка со текстура за добивање на софистициран изглед и чувство што одговараат на вашиот EOS фотоапарат.

Автоматски фокус со голема брзина


Новиот DC мотор за автоматско фокусирање во комбинација со брзата CPU единица и подобрениот AF алгоритам овозможува брзо и прецизно автоматско фокусирање.

Super Spectra облоги


Super Spectra облогите за објектив од Canon се користат за спречување на одблесок и привидни облици. Тие почесто се јавуваат кај дигиталните фотоапарати заради одбивање на светлината од сензорот на сликата. Употребата на оптимизирана облога на објективот ја спречува појавата на одблесок и привидни облици, и обезбедува одличен баланс на боите и врвен контраст.

Искористете го одличното заматување на позадината


Кружниот отвор на блендата со 6 сечила овозможува пријатно заматување на позадината. Ова може да се користи за подобрување на портретите преку креативно заматување на деталите од позадината, со што ќе се издвои главниот лик.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS, неговите функции и можности.