Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS

EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS

Компактниот и пристапен EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS нуди моќни телефото перформанси. Неговиот стабилизатор на слика со 4-запирања, со автоматско откривање на швенк, ефикасни го потиснува замачкувањето при слабо светло.

Придобивки

  • Пристапен телефото објектив за зумирање
  • 88-400mm еквивалентна фокална должина
  • Стабилизатор на слика со 4-запирања, со автоматско откривање на швенк
  • UD елемент
  • Облоги Super Spectra
  • Циркуларна дијафрагма

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS

пристапен, моќен телефото зум


EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS е телефото објектив за зумирање, кој комбинира моќни перформанси со висок квалитет на сликата. Со еквивалент на фокална должина од 88-400mm во 35mm формат, тој е идеален за фотографите кои бараат пристапен, разновиден објектив за општа телефото фотографија.

Стабилизатор на слика со автоматско откривање на швенк


За да се совладаат ефектите од тресењето на фотоапаратот, EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS ја има најновата технологија на Canon за стабилизација на сликата со компензација во 4-запирања. Ова го овозможува користењето на брзини на затворачот побавни до 4 пати, без забележливо зголемување на замачкувањето на сликата. Автоматското откривање на швенк автоматски го исклучува стабилизаторот на сликата во хоризонтална или во вертикална насока, кога се следат предмети.

UD елемент на објектив


EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS има Canon UD (ултра-ниска дисперзија) елемент на објектив, за да ги потиснува ефектите од секундарни хроматски аберации - за свежи, остри слики со висок контраст, без да се појавување на рабови ширум опсегот на зумирање.

Облоги Super Spectra


Облогите на Canon Super Spectra ги совладуваат и појавата на двојна слика и блескањето, со тоа што го апсорбираат светлото кое може да се рефлектира од сензорите на дигиталниот фотоапарат или од внатрешните елементи на објективот. Облогите Super Spectra можат и да помогната во обезбедување точен баланс на бојата и резултати со остар, висок контраст.

Циркуларна дијафрагма на бленда


За слики направени со отворена бленда, циркуларната дијафрагма на блендата креира меко, рамномерно боке (замачкување во позадината) - идеално за да се истакнат сликаните предмети во однос на позадините кои го одвлекуваат вниманието.

Безоловно стакло


Во конструирањето на EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS користено е само еколошки подносливо, безоловно стакло.

Прибор


EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS се испорачува со капак за објектив и со капак за прав. Покрив за објектив (EW-60) и футрола за објектив (LP1019) се достапни како прибор по избор.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS, неговите функции и можности.