Објективи за DSLR

Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика

  APS-C

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  23º 20' - 5º 20',


  15º 40'- 3º 30',


  27º 50' - 6º 15'

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  12/10

 • Број на сечила на дијафрагмата

  7

 • Минимална решетка

  22-32

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  1.1

 • Максимално зголемување (x)

  0,31 (при 250mm)

 • Информации за оддалеченост

  Да

 • Стабилизација на слика OIS1

  4 чекори

 • Мотор за AF

  Микро мотор

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-58 / E-58II
 • Сенило на објектив

  ET-60

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP1019

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.6-0.05

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  0.47-0.11

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  58

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  70 x 108

 • Тежина (g)

  390

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба